16 november 2012

2-daagse Show van Karlsruhe/DLD

Voor het eerst was Karlsruhe het toneel van een Honden Tentoonstelling. Normaliter vind deze in Stuttgart plaats. Onze “Doro” had haar laatste ticket nodig voor de Duitse en VDH Kampioenstitel. Bovendien het laatste CACIB voor de Internationale Kampioenstitel. Onze jonge mannen “King” en “Lasse” konden eveneens nog een paar tickets gebruiken. Reden genoeg om 3 honden in te schrijven voor de Nationale Show op zaterdag en de Internationale Show op zondag. Zaterdags werd gekeurd door Dhr. Peper, een duitse Allrounder en op zondag zouden onze beide rassen worden gekeurd door Mevr. H. Müller-Heinz/D. Zoals gezegd, zouden….. Een week voor de Show kwam er een wijziging doordat er te veel honden waren voor Mevr. Müller en werden de OES Teven gekeurd door de nederlandse Mevr. R. van Veen. Dit was een schock voor mij, want eigenlijk wilde ik bij haar niet meer showen. Dit gaf aanleiding to nadenken. Op vrijdag de auto ingeladen met de helft van de huisraad (tenminste zo voelt dat aan), mijn dochter Jessica in Düsseldorf opgehaald en 500km (vanwege de 100km via Düsseldorf) later waren we in een schitterend hotel in Karlsruhe. De weersverwachting was niet goed en het zou 2 dagen regenen. En zo was het ook. Omdat we vroeg uit de veren moesten, lees om 05.00 uur, was het volgens de verwachting droog en net genoeg om de honden uit te laten en om op 07.00 uur droog in de hal aan te komen. Het regende de gehele dag, tot de weersverwachting terugkeerde en het vanaf 18.00 droog was. Het tijdstip dat we de hallen op beide dagen verlieten. De ringen waren groot van opzeten hierdoor kon men het gangwerk van de honden goed tot zijn recht laten komen. Echter was de ruimte tussen de ringen te klein en was het er te vol met honden en mensen. Maar waarom zouden we klagen?!!!

Kingsize aus dem Elbe-Urstromtal werd zaterdag bij Dhr. Dr. Peper, Beste Reu, Jadore aus dem Elbe-Urstromtal Beste van het Ras en daarmee nieuwe Duitse en VDH Kampioen. Onze Beardie, Lasse, werd eveneens BOB. Onze goede ouwe vriend Peter Spies was zo vriendelijk om King te showen voor het BOB en Lasse in de Erering. Onze “Jadore” zat bij de laatste 6 in de Erering, die door Dhr. Hans van den Berge werd gekeurd. Jessica was een echt goede hulp en maakte talloze foto’s op beide dagen. Na de eerste succesvolle dag zijn we naar een mooi restaurant in Karlsruhe gegaan en hier koninklijk bediend. Echter was het een korte nacht met slechts 5 uurtjes slaap.

Schiek in paars met Doro in partnerlook

Pink-is-posh-Karlsruhe-10-12 Jadore aus dem Elbe-Urstromtal

“King” (Kingsize aus dem Elbe-Urstromtal) word gekeurd door Dr. Peper

Nat-Karlsruhe-Dr-Peper-juding-Kingsize aus dem Elbe-Urstromtal

Gewonnen, Kingsize Beste Reu

Kingsize-Nat-Karlsruhe-BOS

Nadat ook “Doro” (Jadore aus dem Elbe-Urstromtal) had gewonnen en Beste Teef was, ging het om alles. Wie word er Beste van het Ras? Peter Spies had nu King en ik stond met Doro aan de start. Dr. Peper stuurde ons eenmaal heen en terug.

Nat.-Karlsruhe-challenge-for-BOB-1

en terug…

Nat-Karlsruhe-challenge-for-BOB-back

daarna was de beslissing genomen: Jadore “Doro” was Beste van het Ras. King vond het allemaal wel goed.

Nat-Karlsruhe-BOS-Kingsize-BOB-Jadore

Jadore in de Erering, heen

Karlsruhe Jadore Ehrering Roberto

en terug

Karlsruhe Ehrering Jadore Roberto move

nu nog aardig blijven staan en hopen dat keurmeester Hans van den Berge ons ook mooi vind. We zaten bij de laatste 6 van een grote Groep 1, maar alleen Peter Spies redde het met onze Beardie “Lasse” op het podium en werd derde.

Karlsruhe Ehrenring Jadore steh

Gelukkig paar Peter en Lasse samen met Conny en Doro

Nat-Karlsruhe-Happy-Couple

S’avonds op de hotelkamer maakten King en Doro het zich gezellig op de luxe relax fauteuils. Lasse vond later een plaatsje op ons bed.

Nat-Karlsruhe-Hotel-relaxing

Na deze vermoeiende maar succesvolle dag, hebben we ons in een fantastisch restaurant in Karlsruhe heerlijk koninklijk laten verwennen. Van het perfecte lamsgebraad kregen de honden later de botten als toetje, omdat ze zo lief waren geweest.

Zondags werd de Internationale Show gehouden. Eigenlijk waren we hiervoor gekomen, omdat Doro dit ticket nodig had voor haar Internationale titel. Het weer was als op zaterdag… regenachtig! Maar gelukkig smorgens om 05.00 uur was het droog, waardoor we de honden schoon en droog op de Show kregen. De wekker was echter gezet op 04.45 uur omdat we de auto ook weer moesten inpakken. Heidi Müller, de keurmeester voor de Beardies en Bobtailreuen, begon om 09.00 uur met de Beardies. “Lasse” won de sterke Tussen Klasse, maar verloor tegen een 7 jaar oude kampioenshond uit Tsjechië. In de middag ging King bij Mevr. Müller aan de start. Hij deed het beter en herhaalde het succes van de vorige dag. Beste Reu. Nadat alle vrienden en bekenden mij hadden toegesproken en ik mijn trots had overwonnen, ging ik bij Mevr. van Veen aan de start. Alles ging goed en Doro viel bij Mevr. van Veen in de smaak. Eerst won ze de Kampioens Klasse en aansluitend werd ze Best Teef en met dit CACIB op een leeftijd van slechts 27 maande, Internationaal Kampioen. Dit was voor mij een enorme opluchting. Aansluitend werd gezamelijk door de dames van Veen en Müller de Beste van het Ras gekeurd en beide dames waren het met elkaar eens en het werd: “Jadore aus dem Elbe-Urstromtal” (Doro).

Kingsize aus dem Elbe-Urstromal, Beste Reu op de Int-Karlsruhe

Int-Karlsruhe-BOS-male-Kingsize

Jadore Beste Teef bij Mevr. van Veen.

Int-Karlsruhe--Jadore--Best-bitch-Judge-Mrs van Veen

Doro won, als Beste van het Ras, een prachtige beker. Hier samen met Mevr. Heidi Müller-Heinz, de keurmeester.

Int-Karlsruhe-BOB-Jadore-aus-dem-Elbe-Urstromtal

Later rond 18.00 uur, keurde de Tsjech Dhr. Rehanek Groep 1 en stonden we wederom bij de laatste 6 maar niet op het podium. Op de eerste plaats eindigde een Pon geshowd door een Tsjechische Handler en op de 3de plaats een Beardie uit Tsjechië……

Om 18.30 waren we alles weer aan het inpakken om ons op de terugreis te begeven. Jessica was om 18.00 met de trein naar Düsseldorf terug gereisd en was om 20.30 thuis. Ik heb de honden op een droog stuk laten lopen. Ja het was droog!!!! Het was opgehouden met regenen en rond 22.00 waren we weer thuis in Maaseik. Maandags moest ik een rustdag houden in de pyama om weer energie op te doen. De drie schoonheden lagen ook in de woonkamer en snurkten maar een eind weg. Mooi zijn heeft ook zo zijn vermoeiende zijden.