21 december 2017

Anna

Dat is mijn “Anna”. Ze heeft de grote “Teddy Bear” Knuffel-factor en als ze me vanuit haar donkere ogen aankijkt, smelt ik weg.

Hier had ze haar eerste bad gevolgd door föhnen en borstelen

Anna vond dat niet leuk en ze wilde haar dagelijks tenue weer hebben. Dit gaat veel sneller dan wassen en föhnen …..

Op 6 december was Anne op Sinterklasdag de pechvogel en ik was in shock. Anna is de jongste en zij houdt van alle grote honden die hier zijn en likt haar baarden. Abby, de moeder van de Bearded Collie puppy’s, wilde dit echter niet als ze voor de keukendeur stond en naar  haar puppy’s wilde zien. Ze heeft Anna gebeten.  Anna schreeuwde en alles was vol bloed aan haar mond. Ik stond gewoon een paar meter verderop en maakte een emmer schoon. Ik was bang en ik was in paniek. Anna wilde in het hondenhuis kruipen. Nadat ik ze vast had kunnen pakken droogde ik het vele bloed van haar snuit met een handdoek. Vervolgens zocht ik in  haar mond naar het gat. Ik vond dat tot mijn schrik in haar gehemelte. Aan de bovenkaak was  de zijkant open en de P3 kwam er  uit . Onmiddellijk de autosleutels gepakt, Anna in de auto, weggereden en belde mijn dierenarts. Ik kom eraan: noodgeval. Zoals altijd in de afgelopen 10 jaar was Liesbeth Vanholen er voor mij.

Kort onderzoek, Anna moest blijven, anesthesie, OP moest worden genaaid.

De tand is er nu uit.

Nu moet ik de keurmeester bij elke tentoonstelling, waar ik met Anna wil deelnemen, uitleggen dat ze de ontbrekende P3 niet genetisch mist, maar door een ongeluk. Eens kijken of ze het gelooft ……..

           

Zielige kleine Anna