21 december 2017

Dezember 2017

December, laatste maand van 2017, is een zeer drukke maand voor de tentoonstellingen. Voor de Hardcore-exposanten is er geen contemplatief adventseizoen, geen sneeuwchaos , één reist kriskras door de EU-landen om  VAN zijn hobby te genieten. Dank aan alle dierbare en gekke Elbe-Urstromtal-exposanten. Jij / U zijn geweldig.
Het eerste weekend van december was het dubbele CACIB in Wels / Oostenrijk. Familie Van Bossche was op beide dagen aanwezig met “Pepe”. Op de eerste dag, de Oostenrijkse  heer Bechthold keurde. Hij gaf “Ch. Nochmal aus dem Elbe-Urstromtal” het CACIB, CAC, en ook  beste van het ras. Met deze CAC voldeed “Pepe” aan alle voorwaarden voor de Oostenrijkse kampioen. In groep 1 eindigde Pepe op een fantastische 5e plaats.

Op de tweede dag, keurde de Belgische  mevrouw Hectors, zij had Problemen  met de grootte van de Bobtails. Het is haar blijkbaar ontsnapt dat er slechts een minimum, maar geen bovengrens is voor de OES. Bij het keurverslag van ” On Top van het Elbe-Urstromtal” schreef ze dat namelijk in het keurrapport: op de limiet, maar toch harmonieus ……….

Daarom  kreeg “Pepe” bij haar ook Maar  het Res-CACIB, CAC

van harte Gefeliciteerd. Pepe is de pappa van mijn “Sydney” alias Queensize aus dem Elbe-Urstromtal

Mevr. Van Bossche met de keurmeester Dhr. Bechthold en Multi Ch. Nochmal aus dem Elbe-Urstromtal

 

“Pepe” in de erering

 

“On Top aus dem Elbe-Urstromtal” te groot …… Op de 2e dag keurde de Belgische keurmeester Mevr. Hectors, die problemen had met de grootte van de Bobtails. Het is haar blijkbaar ontsnapt dat er slechts een minimum, maar geen bovengrens is voor de OES. In het keurverslag van “Ch. On Top aus dem  Elbe-Urstromtal” schreef ze dat namelijk: aan de bovenmaat grens, maar toch harmonieus ……….

Voor On Top was het nog steeds genoeg voor de 2e plaats.

1. Pennylane Attention Please, 2. On Top aus dem Elbe-Urstromtal 3. Alessio-Maestro von Canis Carnuntum

 

10-12-2017 Internationale Show Karlsruhe/GER. Keurder Dhr.  Krinke/CZ . Fotos Rene Schulz

Fidelis vom Zigeunerhäusl Beste Hündin en Mevr Doreen Köpp met haar Prima Donna aus dem Elbe-Urstromtal. Zij won de tussenklas en wird Res-Beste teef met Res- CACIB, CAC Zij is de zus van “Pipa Middelton”

9-12-2017 Nationale Karlsruhe/GER Richterin Frau Böhi-Wenger/CH, Prima Donna aus dem Elbe-Urstromtal, Excellent 2 Res-CAC

 

Midlands OES Show/GB 02-12-2017 Kerumeester  Mr. Woody Nelson/USA, Foto Janett Steele

Post Graduate Bitch – Obsession Aus Dem Elbe-Urstromtal at Ragglebarn, Mellowdee Lady Mae, Brackenhome Summer Breeze, Bellablue Brooklyn at Alezurri

10-12-2017 Winner Amsterdam, de keurmeester kwam uit Brazilië Mevrouw Amaral. Norman had het Beste van het Ras op deze show 2 jaar lang gewonnen en nu wilden we de hattrick proberen. Helaas was het geluk niet goed voor ons op deze dag. Mevrouw Amaral ontdekte dat Norman zijn staart te hoog droeg. De standaard zegt “natuurlijk gedragen” ….. wanneer is het natuurlijk, wanneer te hoog of te laag gedragen? Misschien heeft iemand hier een mening over. Ik kan de keurmeesters  niet meer zien of horen, die niet weten wat er in de geldige rasstandaard staat. Misschien moet je de geldige rasstandaard in de ring neerleggen , zodat ze het opnieuw kunnen lezen voordat ze gaan keuren. Het was de 3e Allrounder in korte tijd, die niet weet wat er in de rasstandaard staat! Een bekende allrounder vond de 18 maanden oude “Pipa” te licht van  kleur. Ik had de dame nog  geprobeerd uit te leggen dat een Bobtail, die op deze leeftijd erg licht van kleur is, bijna wit, daarna een droomkleur krijgt. Namelijk het prachtige duivenblauw. Alle anderen die niet goed licht worden zijn later donker, wat meestal bruin word. Dat is gewoon ongewenst in de standaard! De dame wilde me toen uitleggen dat verkleuring van de vacht hetzelfde is als bij een ​​blauw geboren poedel. Bobtails worden echter zwart /wit geboren. Dit verkleurd heel wat anders dan bij een blauw geboren hond. Ik ken dat heel goed van de Bearded Collies.

Triest maar waar.

Desalniettemin was het een mooie dag en de meeste Bobtail-mensen hadden plezier samen

Norman werd in de Kampioensklas 2. met Res-CACIB. Gewonnen heeft Dorota met Ch. Macoes Aspen, die ook BOB werd.

Norman Harrison aus dem Elbe-Urstromtal

zijn dochter”Pipa Middelton aus dem Elbe-Urstromtal” Eigenaar Willy en Ron van Opijnen, zij won de tussenklas en won ook het Res- CACIB

De laatste show van het jaar vond plaats op 17-12-2017 in Gorinchem / NL. Daar keurde mevrouw van Veen-Keur de 13 OES. Een perfecte dag voor Willy en “Pipa”. Ze werd “Beste van het ras” met “Pipa Middelton aus dem Elbe-Urstromtal”. De kers op de taart was de derde plaats in Groep 1. Gewoon geweldig Willi.