14 september 2011

Een rustig weekeinde

Wij hadden vrij, maar dat wil niet zeggen dat wij op hondengebied niet bezig zijn geweest. Terwijl Harry als General Manager thuis zat, was ik op de universiteit van Gent bij een symposium over fertiliteit, erfelijkheidsleer, invloeden van buitenaf enz., enz. Zeer interessant en leerrijk.

Zondag was onze goede vriend Matteo op de Raduno (Speciale Show van de Italiaanse Bobtail Club) succesvol bezig. De omgeving waar deze show plaats vond is een droom, het ligt namelijk aan het Gardameer en dit maakte de keuring een stuk aangenamer.

Mevr. Michaela Hall/UK keurde, maar haar kennelnaam weet ik helaas niet. Ik weet alleen dat ze ooit een hond uit de Di Zuccero kennel uit Italië had en nu Lhasa Apso heeft.

Matteo had zelfs een nieuw kostuum gekocht en zich de dag voor de show helemaal doodgeborsteld. Hij had 6 of 7 honden die allen op zijn finishing touch wachten.

Zo geheel zinloos was het werk niet.

“Just for me aus dem Elbe-Urstromtal”, die eindelijk voor de eerste keer werd voorgebracht, won de Tussenklas en verkreeg het Res-CAC.

 

Just for me aus dem Elbe-Urstromtal 18 mths owner M. Autolitano/Italy

“Hotpants aus dem Elbe-Urstromtal”, met haar perfecte gangwerk, won de Open Klas met CAC.

Hotpants-wins-openclass1

en haar mooie gangwerk

Hotpants movement in Volta Mantova 09-2011

Ja en toen kwam onze werkelijk wonderschone “Ukkie” (Ch. Helado aus dem Elbe-Urstromtal). Ze wird 2de in de Kampioensklas achter een „Di Zuccero“ Teef.

Helado-09-2011-Volta-Mantova

 

Matteo had ook honden uit zijn laatste nest aan de start. 2 jonge teven uit de AirZeppelin kennel uit een combinatie van Ch. Zeppeline Al Capone und Ch. Boheme aus dem Elbe-Urstromtal, behaalden de 1ste en 2de plaats in de tussenklas