5 juni 2018

EURO OES Show Italië 20-5-2018

Elk jaar vindt de EURO OES-show plaats in een ander Europees land. Vorig jaar was het Tsjechië, volgend jaar is het voor het eerst Hongarije. Dit jaar en het is altijd op Pinksteren was het Italië in Padenghe aan het Gardameer. Hier ben je eigenlijk op vakantie en als je OES gek bent, gaat man / vrouw voor een lang weekend naar het Gardameer. Of je vliegt vanuit Nieuw-Zeeland, Uruguay, VS of vanuit ergens anders vandaan. Er waren meer dan 300 mensen geregistreerd bij het galadiner en registreerden zich op de show zelf met meer dan 150 OES.

Alle resultaten en foto’s zijn hier te vinden: http://www.oes-bobtail.de/euroshow1000000.html

We reden “slechts” 1100 km  heen en 1100 km terug, maar we noemen het een vakantie. Op maandag 7 juli vertrokken we en 13 dagen later, op zondag 27 mei, keerden we terug naar Maaseik. Met 2 honden is vakantie niet echt een vakantie. Zeker niet als de 13 maanden oude Sydney bij ons is. Ze eet alles en denkt dat als je hand in diepe slaap om half zes ’s ochtends uit je bed hangt dat je dan wakker wordt en  het goed is om  in je gezicht nat gelik te worden van Sydney  en dat ze in je bed springt. Norman is volkomen zen, hij alleen zou pure ontspanning zijn geweest. Sydney wilde graag drie keer per dag rennen en spelen met Norman, maar Norman had daar geen zin in.

Dan is het zaterdag en is het de was- en borsteldag in het hotel. De bagage die je mee moet nemen om 13 dagen “vakantie” door te brengen en deel te nemen aan een show met tent en 2 honden is een logistieke uitdaging totdat alles in je auto is opgeborgen.

In het hotel op de eerste verdieping recht tegenover onze deur naar de hotelkamer. Norman was bijna klaar

De show was op zondag op het prachtige terrein van het hotel

Mijn dank gaat uit naar de fotografen die me deze geweldige fotos hebben gestuurd.

Multi Ch. “Norman Harrison van de Elbe-Urstromtal” was in de kampioensklasse bij de start, in de 15 reuen.

Keurmeester voor de open ras en kampioensklasse was dr. A, Hodgenson / GB


 

Norman was  2e in deze klasse. Veel mensen gaven me prachtige complimenten over Norman, vooral over zijn subliem gangwerk.

 

 

 

“Sydney” aka “Queensize aus dem  Elbe-Urstromtal” won de grote jeugdklasse met 17 teven . Keurmeester was mevrouw A. King / UK

een deel van de grote Jeugdklas teven

2de rechts Q’Mona Lisa aus dem Elbe-Urstromtal, Sydney ’s nestzus. Sydney 1de van rechts

de 4 geplaatste teven uit de jeugdklas

“Sydney” in de competitie voor de beste teef