21 februari 2018

Januari en februari 2018

In januari waren de meest gedreven  exposanten in winterslaap. Alleen de familie Horschler maakte zich op  14.1.2018 op  weg naar de CACIB  show in Nurenberg / GER. “Macho” Ch. On Top van de Elbe-Urstromtal won het Res-CACIB en CAC in de kampioensklasse bij  de Oostenrijkse Mevr. Soltez.

Op dinsdag 13.2.2018 was “Macho” in de wellness tempel in Maaseik / B. Dat is het resultaat waar ik meer dan tevreden over was:

Zondag 18-2-2018 op de CAC Show  in Luxemburg schreef de Oostenrijkse keurmeester mevrouw Heidi Poschacher in het rapport van”Macho”: De hond moet beter geborsteld en verzorgd worden …….. Uitmuntend in de kampioensklasse. Na 45 jaar moet ik terug naar school gaan en leren hoe ik een bobtail netjes moet borstelen.

Op 14.1.2018 was Willy van Opijnen met haar “Pipa Middelton uit de Elbe-Urstromtal” op de hond van het jaar show van de Raad van Beheer in Apeldoorn / NL. Je kunt alleen deelnemen aan deze show als de hond Nederlands Kampioen is geworden of 1 tot 3 in de groep is geworden. Dus een eer om hier met zijn hond op de catwalk te lopen.

klaar  en wacht

zo is het meer comfortabel

op de  Catwalk Willy met”Pipa”

Na een lange pauze heb ik mezelf opnieuw een tentoonstelling toegestaan. Eindhoven / NL slechts 56 km verderop op vrijdag 2-2-2018. De keurmeester was van Portugal, de heer F.S.C. Janeiro. Sinds die dag staat hij op mijn “Never Again Lijst” op de 1e plaats! Ik heb nog nooit in 45 jaar een keurmeester meegemaakt die zich zo verkeerd gedraagt, bovendien was hij erg ruw met de honden en trok hij aan de baard  om het gebit te zien. Als je meer wilt weten over deze persona non grata, kun je persoonlijk contact met mij opnemen.

Mijn “Anna” Q’Anna Anka aus dem Elbe-Urstromtal had haar eerste show met deze man, hij vond haar overal te los en zij behaalde een belovend. Ik hou van mijn Anna en denk dat ze een prachtig OES-meisje is met het meest mooie karakter dat je maar kunt wensen. Gelukkig is ze niet bang geworden door deze ervaring met deze keurmeester.
Anna de avond voor de show

“Sydney”  Queensize aus dem Elbe-Urstromtalwas ook op haar eerste show en begon in de jeugdklasse. Verbazingwekkend genoeg vond de keurmeester niets slechts aan haar en won ze de jeugdklasse met J-CAC.

Ook  de avond voor de show

in Eindhoven

Queensize aus dem Elbe-Urstromtal 1. Jeugdklas,   Pipa’s Secret of Snowboot Bears CACIB, BOS tussenklas,  Brinkley Moonlight N’Rooses Res-CACIB openklas

18-2-2018 CAC Show in Luxemburg, keurder Mrs. Heidi Poschacher / Oostenrijk. De bobtail-exposanten waren het erover eens dat we de keurrapporten meer dan vreemd vonden. Bij een reu uit Frankrijk werd alles beschreven met Excellent, maar hij kreeg een zeer goed. de eigenaresse van de veel winnende reu uit de tussenklasse vertelde ze dat ze niet met deze hond kon fokken, omdat de onderste 2 snijtanden iets kleiner waren dan de 4 anderen . Deze reu behaalde een Zeer goed. De eigenaar was zo boos dat ze nooit meer wil exposeren.

Kampioen “On Top from the Elbe-Urstromtal” was slecht geborsteld!

Ik vraag me af of ik nog steeds plezier heb om te exposeren?

“Anna” Q’Anna Anka aus dem Elbe-Urstromtal 
weer alleen in de puppyklasse. Deze keer kreeg ze een veelbelovend

 

“Sydney” Queensize aus dem Elbe-Urstromtal

links is Sydney “Queensize aus dem Elbe-Urstromtal op de 2e plaats in de jeugdklasse. Ze is 10 maanden oud en dekeurmeester  schreef dat haar vacht  nog steeds te zacht is.Op de eerste plaats was “Qualtity Time Law of Paris of Snowboat Bears, 12 maanden oud hier vond ze de vacht prachtig ontwikkeld.

Bij “Pipa Middeltonwas het alleen genoeg voor de 2e plaats.  1. Plaats en  BOB “Happy Freule from Rocky’s Desteney

We reden naar huis na afloop van de OES keuring en hebben met Anna niet gewacht voor de wedtrijd “Best puppy in Show”

Op 10./11-02-02-2018 vond de dubbele CACIB show plaats in Brno in de Tsjechische Republiek. Denisa en Martin waren voor het eerst in de jeugdklasse met hun Q’Mona Lisa van de Elbe-Urstromtal aan de start. Op beide dagen behaalde ze de 3e plaats. De keurmeesters waren Alexei Belkin en Kirill Barbosov, beiden uit Rusland.

Mona Lisa en Martin. Zij is de nestzus van Sydney

“Martha” Obsession aus dem Elbe-Urstromtal was op reis in Engeland. Haar eigenaar Dr. Ann Hodgson reed naar de CC Show en naar de aansluitende Openshow van de North Eastern OES Club. Op de CC Show keurde mevrouw Coggins en tijdens de open show mevrouw Helen Woods.Beiden uit UK. “Martha” won de Postgarduate-klasse op beide Shows.