17 november 2015

Nieuws in December 2015

December is een maand met belangrijke tentoonstellingen zoals de Winner Amsterdam en Brussel. Daarom heb ik me na meer dan 3 maanden afwezigheid er toe gezet om aan deze twee shows mee te doen. Mijn leven staat op het moment op zijn kop en ik moet afwachten waarheen deze ongewilde reis naar toe gaat.
Mijn dank gaat naar Monika Fuss, Willy van Opijnen, Irma Boyer en Nicole Neicken die mij in deze moeilijke tijd begeleiden. Zonder hun ondersteuning weet ik niet hoe ik de laatste 3 maanden zou zijn doorgekomen. Monika en Nicole waren ook de drijfveer om mijn honden voor deze twee shows in te schrijven.
Op zondag 12 december was het zover dat ik op onchristelijke tijd met Monika en haar Beardie Nasch en mijn Norman en Senta richting Amsterdam vertrok.
Al snel kwam de gewone routine weer terug. Norman en Senta zijn beide 18 maanden oud en waren in de tussenklasse ingeschreven. De keurmeester was Dhr. M. Koot uit Nederland. Er waren veel lieve mensen die het fijn vonden mij en mijn honden terug te zien. Toch voelde alles zo onwerkelijk, maar het leven moet ergens verder gaan ook al valt het zwaar.
Het werd een geweldige dag. Nike Air Max 2017 Italia “Norman” maakte de start hiervan en werd Beste Reu en ik was tot in tranen geroerd Mijn “Nörmchen” Winner Amsterdam.
Norman Harrison aus dem Elbe-Urstromtal, Winner Amsterdam en Top Junior OES 2015 in Nederland
Norman Harisson aus dem Elbe-Urstromtal ook geen wonder met zo’n mooi gangwerkNorman Harisson aus dem Elbe-Urstromtal 12367004_1108816902503011_649067240_n
“Senta” starte ook in de tussenklasse die dag, wat een grote en zware klasse was. “Senta is een schoonheid, met gratie en uitstraling, dat vond de keurmeester ook en zij won haar klasse en werd aansluitend Reserve Beste Teef.

No Limits aus dem Elbe-Urstromtal, Res- Beste Hündin Winner Amsterdam No limits Ook Senta heeft een geweldig gangwerk Winner Amsterdam No limits En fantastisch gedrag winner Amsterdam No Limits Deze mooie foto’s heeft mijn goede oude vriend Yossi Guy uit Israel gemaakt. ray ban discount Dank je Yossi my dear friend.

Deze dag werd perfect toen Norman Beste van het Ras werd. In de ere ring plaatste hij zich bij de laatste 6 honden in rasgroep 1 bij keurmeester Dhr. Jipping/NL
Door middel van deze link kunt u de opname van de erering op Youtube zien:

NL-, Lux-Juniorchampion, Winner Amsterdam 2015 und Bester der Rassse “Norman Harrison aus dem Elbe-Urstromtal” 2443_Amsterdam_Winner_2015_Kynoweb_Kynoweb- Ernst von Scheven_20151213_16_09_16 De erering met Norman Winner Norman movement erering Winner Norman erering Op 6 december vond in Engeland de Clubshow van de Midlands OES Club plaats. De keurmeester was Mrs. C. Cherrington/GB. Colin en Parline Barnes hebben voor de eerste keer hun “Magnus” (On Special Request aus dem Elbe Urstromtal) voorgebracht in de puppenklasse. Een goede start, hij werd Beste Puppy Reu. Een week later op 12 december vond de LKA show in Birmingham plaats en “Magnus” werd daar ook Beste Puppy reu onder keurmeester Stuart Mallard/GB. Magnus Midlands Foto U&I Eve en Chris Jones “Pepples” Lafite aus dem Elbe Urstromtal won op deze show de Limit klas. Op 5 en 6 december waren de familie van Bossche met hun honden op de dubbel CACIB Show in Wels/Oostenrijk. Behalve hun 2 Beardies hadden ze ook “Pepe” Nochmal aus dem Elbe Urstromtal” bij zich. Op de 1e dag bij de Hongaarse keurmeester Dhr. Kralijc won hij de tussenklasse en had verder geen vooruitzicht op meer omdat hij “nog resten van kartoffelmeel dat men gebruikt om de baard te dragen, in de baard……………. Op de tweede dag bij de Slovenische keurmeester Mevr. L. Oklescen won hij ook de tussenklasse, kreeg het CAC en het reserve CACIB. Helaas geen Sterfoto.

De grootste Belgische Winner Show vond plaats een week na Amsterdam op 20 december in Brussel. Er waren 11 OES ingeschreven bij de Ierse keurmeester Des Manton. “Norman” herhaalde zijn geweldige resultaat van de Winner Amsterdam en werd Beste reu.
“Norman Harrison aus dem Elbe-Urstromtal” Winner Brussel
Brüssel dezember 2015 Norman 1
1e plaats en Beste Reu Tussenklas “Norman Harrison aus dem Elbe-Urstromtal”, 1e plaats Open klas Bottom Shaker Zeus of Olympius, 1e plaats kampioensklas en res CACIB Ch. Youandi Grand Cru
Brüssel dezember 2015Line up best male
Daarna starte mijn “Senta” in de tussenklas en behaalde de eerste plaats en zoals het altijd al was en blijven zal; als je al met een reu gewonnen hebt is de kans klein dat je dat ook doet met een teef. Dat was in elk geval ook een dejavu van Amsterdam, Senta werd Reserve Beste Teef.
No Limits aus dem Elbe-Urstromtal, Res-CACIB, Res-CAC en 2de plaats Azedagi’s Qualified fir Bubbles
Brüssel dezember Intermed. Teven2015 073
De beste teef en beste van het ras over Norman
Links Ch. Brwyn’s Hillibilly Hoochie Coochie, de keurmeester Des Manton en mijn geliefde “Norman Harrison aus dem Elbe-Urstromtal
Brüssel dezember 2015 BOB and BOS
Ons showteam in Brussel, Nicole Neicken met Paula, Conny met Norman en Senta en Monika Fuss met “Nash”.
Brüssel dezember 2015 Showteam

De kroon op de afsluiting van 2015 is de email die ik vandaag van Colm en Roos Hastings uit Ierland ontving. Hun “Reeva” No one but me aus dem Elbe Urstromtal” werd gisteren op de laatste show van het jaar Iers Kampioen.

Colm schreef dat hij “Reeva” maar zelden in 2015 voorgebracht heeft en toch een aanzienlijke lijst van resultaten behaald heeft, ze behaalde
7 Green Stars, dat is gelijk aan de CACIB, daarvan werd ze 6 x Beste van het Ras, 2 x won ze de groep 1 en 1 was 3e van groep 1. Ze werd Iers Jeugd Kampioen en Celtie Junior Winnaar. Bovendien is ze in de top 10 van winnaars van Groep 1. Dit alles op de leeftijd van slechts 18 maanden.
“Reeva” is de 142ste kampioen “aus dem Elbe-Urstromtal”. Het 22e kampioenskind van mijn geliefde “Texas” Ch. Eldorado aus dem Elbe Urstromtal en het eerste kind van “Doro” Ch.