7 november 2018

Neues von den Ausstellungen November 2018

In Hazerwoude-Dorp in de buurt van Amsterdam en Den Haag was er een dubbel CACIB in het weekend van 3 / 4-11-2018. In Nederland kent iedereen deze show als Bleiswijk, waar het vroeger werd gehouden voordat ze naar deze prachtige lichte hallen zijn vertrokken . Op zaterdag beoordeelt een Zweedse Mevrouw ons ras. Ze fokt collies en is ook zeer succesvol. Ik heb haar nooit als keurmeester  gehad dus het was spannend. Er waren 11 OES ingeschreven en ik heb”Anna” met haar 16 maanden in de tussenklasse ingeschreven . We vertrokken in de ochtend rond 6 uur en na 180 km waren we op de grote gratis parkeergelegenheid met onze Anna. Mevrouw Skalin beoordeelt snel en het was onze beurt rond 11 uur. Alles wat ze tot Anna had gekeurd, vond mijn volledige goedkeuring. “Anna” zag er erg mooi uit en deed alles goed en aan het einde van de keuring werd onze Anna Beste het ras. GEWELDIG ….

De resultaten zijn te vinden zoals altijd op www.oes-bobtail.de

Beste van het ras met 16 maanden “Q’Anna Anka aus dem Elbe-Urstromtal” (Ch. Macoes Barcardi x Nottonight uit het Elbe-Urstromtal)

In de erering behoorde ze tot de laatste 6 in Groep 1, keurmeester  was de heer Paul Lawless

Beste reu was “Touch of Charm Everywhere You Go” van Richard en  Diane de Severen. Hij is een zoon van mijn “Multi Ch. Norman Harrison aus dem Elbe-Urstromtal” een nestbroer van de moder van  Anna

Toen ging het naar het hotel om uit  te rusten. Maar als je kennissen tegenkomt, zal het terug 23 uur aan de bar worden, dat kan niet goed gaan en ik had de volgende ochtend een hevige migraine en was tot 10:00 uur knock-out. Anna lag ontspannen op de borsteltafel en wacht rustig tot ik me weer beter voel.

         

Op deze dag keurmeester Meneer de Gids uit Nederland. Anna was alleen in de tussenklasse en er waren die dag 8 OES ingeschreven. In het rapport van de kerumeester over Anna stond dat de heer De Gids klaagde dat ze wat pigment op haar onderste ooglid mist. Dat klopt, is ongeveer 0,5 cm. Maar in de rasstandaard staat nog steeds, het volledige pigment is gewenst, maar is niet verplicht …… Anna ontving van de heer de Gids alleen haar uitmuntend  1, niets meer.

 Maar waar moet ik over klagen! Willy van Opijnen heeft met haar Ch. Pipa Middelton aus dem Elbe-Urstromtal”  gewonnen en won Beste van het Ras

Res teef uit de Jeugdklas war Quick kiss me Quick of Snowboot Bears

In de erering in de namiddag werd ze geplaatst als de 3e van Groep 1.Kerumeester  was meneer de Gids

Ook op 3-11-18 was Ivan uit Servië met zijn “Helena” (Q’Helena Rubinstein aus dem Elbe-Urstromtal) op de tentoonstelling in Kragujevac. Keruder was  de Servische D. Radenkovic en Helen werd Beste van het Ras. Zij is de nestzus van mijn Anna

Tijdens de Workingbreeds Show in Edingburgh/UK won Ann Hodgenson de Open Klas met haar Martha “Obsession aus dem Elbe-Urstromtal.
Op de IDS in Metz/F op 4-11-18 onder Keurmeester Dhr. Karcher/F. won Macho “Ch. On Top aus dem Elbe-Urstromtal het CACIB, CAC en won Beste van het Ras.
Helaas heb ik nog geen Fotos ontvangen