23 november 2017

November 2017 Leipzig Wereldshow

Wereldshow Leipzig 11-11-2017

De voorbereiding kost veel tijd want op een wereldshow moet je hond er zeer bijzonder goed uitzien. Wassen, borstelen, modelleren en dat al langere tijd. Zo’n evenement vraagt lange voorbereiding. Dat dacht ik tenminste. Ik dacht ook dat een reu 2 gelijkgrote testikels moest hebben om op een tentoonstelling te kunnen winnen en dat de vachtkleur ook niet bruin mocht zijn bij een kampioensreu.

Niets daarvan gold voor deze wereldshow. Alle eigenaren van de reuen in de kampioensklasse hadden net als ik heel veel arbeid en tijd geïnvesteerd en de honden stonden daar ook allemaal in volle pracht. Schoon en perfect geborsteld op een na, die had het niet nodig. Tophonden werden door keurmeester John Wauben uit Nederland niet geplaatst en uit de ring gestuurd zoals bijvoorbeeld Dorota met haar prachtige “Macopes Aspen”, de groepswinnaar van de Crufts Aryakas Pegasus” werd ook gedegradeerd. “Nochmal aus den Elbe-Urstromtal die 2 dagen ervoor op de German Winner Show bij rasspecialist Mevrouw Heidi Muller het CACIB gewonnen had kreeg niet meer als een “Zeer Goed” Zo ook de teef “Shaggy Blue Bobs Undercover Girl “die op beide shows voor de wereldshow Beste van het Ras werd en 3e in de Groepskeuring. ”On Top aus dem Elbe Urstromtal” die normaal veel wint werd op deze dag ook met een “Zeer goed” uit de ring gestuurd. Ik werd met “Norman”2e in de kampioensklasse zonder reserve beste reu te worden.

Geloof U mij maar, op deze dag had ik liever helemaal niet willen geplaatsts zijn. “Norman”behoorde niet op de deze 2e plaats, hij was veel te schoon en perfect geborsteld en bovendien is hij een echte reu met 2 gelijkgrote testikels. Nee deze 2e plaats had iemand anders mogen hebben  het was beschamend om daar te staan. De commotie over het keuren van de bobtails op de wereldshow heeft veel spraakstof gebracht maar natuurlijk zegt niemand openlijk wat hij denkt.

Vooraf stonden er op facebook al commentaren dat men niet ingeschreven had vanwege deze keurmeester. Ik ken de keurmeester Dhr. Wauben al vele jaren en begreep het niet. Ik had het mis.

De teef “Shaggy bleu Bobs Umberta@Blue Zottels”werd beste van het ras en het applaus was groot en ik denk dat 99% van de OES exposanten hiermee meer dan tevreden waren. Mevrouw Leonhardt bereikte in de groep een verdiende 4e plaats.  Nogmaals Hartelijk Gefeliciteerd u hebt het aanzien van onze Bobtail op deze show gered.

Natuurlijk waren er meer gelukkige winnaars die het ook allen gegund is. Ik heb in elk geval vele oude hazen gesproken die alle uniform geschokt waren. Alleen ben ik degene die zoiets ook opschrijft. Ik kan van mijn hart geen moordkuil maken.

Norman op donderdag voordat de reis begon

 

Op de Hotelkamer de avond voor de show

de keruring van ons ras

De reuen in de Kampioensklas

Nochmal en Norman Harrison

  1. Youandi Grand Cry                                                                                   Beste reu en Wereldwinner: Youandi Grand Cry , Res- Reu Danish Delight U R the one
  2.  Norman Harrison aus dem Elbe- Urstromtal
  3. One Oneiro Die Nobilpazzi
  4. Danish Delgiht Quaterback

Geplaatst door Susanna Malacrida op maandag 13 november 2017

Dorota (met rosa Jas)  en  Ch. Lafayette aus dem Elbe-Urstromtal

alle Klaswinners: Reuen, Veteraan, Junior en Beste Reu.  Teven, Veteraan, Junior en Beste Teef

 

Beste van het Ras Mevr. Leonhardt met “Ch. Shaggy blue Bob’s Umberta@Blue Zottel”, Beste Reu “Youandi Grand Cry”, Beste Veteraan “Danish Delight Mary go round” (een Dochter von Eldorado aus dem Elbe-Urstromtal) en Best Junior ” Danish Delight Yasmina” Fotos met dank aan Frau Noll vom DOESC

De OES-mensen zijn nog steeds briljant en weten hoe ze moeten vieren. Na afloop  van de keuringen hadden veel exposanten uit verschillende landen lekkernijen meegenomen, die we samen genoten

 

Slibovic mit Ivan