10 augustus 2013

125 Jaar Old English Sheepdog Club

Het is al weer 25 jaar geleden dat ik op het 1oo jaar feest van de eerste OES Club van Engeland was. Toentertijd waren er 250 Bobtails te bekijken, die door Mevr. Ferlith Hamilton werden gekeurd. Dat was een record aantal inschrijvingen. Beste van het Ras werd Chritina Bailey’s en John Smiths’ “GB-Ch. Zottels Miss Marple of Lameda”. Ze werd de meest winnende Bobtail in Engeland en was een dochter van onze Ch. Lohengrin aus dem Elbe-Urstromtal.

Nu, 25 jaar later hadden we het feest voor het 125ste Jubileum in Swindon. Natuurlijk konden we ons dit niet laten ontnemen, om er bij te zijn. Colin en Pauline Barnes, die sinds eeuwen in het Bestuur zitten als Vice President en Secretaris (Hon.), hadden samen met de overige bestuursleden een pracht show georganiseerd. Er waren bijna 100 ingeschreven Old English Sheepdogs, die door, de ons zeer gewaardeerde Christine Barber (Bartine OES) en sinds vele jaren in Spanje woont, werden gekeurd.

We waren in een uitstekend gezelschap en hadden erg veel lol. Helaas was het weer niet optimaal, maar dat mocht de stemming niet drukken. Het persoonlijk hoogtepunt voor mij was het weerzien met Norman Harris, die ooit de beroemde Fernville Bobtails fokte. Hij was (en is nog steeds) een verschijning en wie ooit onder hem heeft geshowd, zal hem nooit vergeten. Ook had ik het genoegen Jean Collins te mogen begroeten. Het deed mij dan ook veel genoegen te zien dat zij in goede gezondheid verkeerde. Van haar onmiskenbare humor had ze nog niets verloren. Jean had in de tachtiger jaren zeer grote successen met haar reu “Ch. Jedforst Don Carlos”. We hadden veel te vertellen uit de goeie ouwe tijd. Prachtige herinneringen.

Ik moet Kiriakos Kontadakiv bedanken voor de foto’s die hij deze dag heeft gemaakt.

Pauline Barnes

our dear Pauline Barnes

Colin Barnes met de altijd charmante Christine Barber

Colin Barnes and Christine Barber

Norman Harrison werd door Lynett Little (ex Lewis) “Tryshape OES” begeleidt.

Norman Harrison Lynette Lewis

Jean Collins

Jean Collins

Ter ere van het 125 jarig jubileum heeft de club een nieuw OES Model door Helen Dudley laten vervaardigen. Als kronende afsluiting van deze Show was er een gigantische taart die met dit OES model, gemaakt uit glazuur, was voorzien. Jenny Halden is de kunstenares, die zo een kunstwerk kan maken. Helaas konden we niet meer van dit gebak genieten, omdat we naar de Tunnel moesten om onze trein te halen. Harry was zo slim om een foto van de enorme taart te maken..

Jubileecake

Inge van Engelen bedankt voor deze leuke foto

Jubilee show family foto