1 oktober 2013

2-daagse Show van Maastricht

Maastricht, de Bourgondische stad in het zuiden van Nederland. Dit jaar had de organisatie voor een nieuwtje gezorgd. 2-Shows tijdens het weekend. Normaliter zouden we op 2 dagen ca. 2000 honden op de show hebben verdeeld over 10 groepen. Nu waren het er 1750 per dag! Tijdens de beide dagen, waren wij met de OES in de oorspronkelijke hal. Hier waren 20 ringen. In de 2de, nieuwe hal, waren het er slechts 10. Dat wil zeggen dat wij OES-showers tijdens de 2 dagen geheel nerveus en zenuwachtig waren van de veel te kleine ruimtes rond de ringen. Op dag 1 waren wij als laatste ras aan de beurt met 10 OES, gekeurd door de Hongaarse keurmeester Mevrouw Judith Korozc-Papp. Dat was om 14.30 uur. Op dit tijdstipt was de drukte rond de ring veel minder, omdat de exposanten, die voor ons aan de beurt waren, reeds vertrokken. Maar op de 2de dag waren we s’morgens om 10.00 aan de beurt bij Mevrouw R. Chiodi-Walraven. Het kwam bijna tot een handgemeen met de tentoonstellers van de andere rassen, omdat wij met onze honden niet meer de ring in konden. Dit gebrek aan plaats bleef tot het einde van de dag. Confrontaties bleven niet uit. Wat ons enorm op de zenuwen werkte, was een groep mensen, van de aktiegroep “Dieren Welzijn”. Zij kwamen met omhoog gestoken vingers naar ons toe met de mededeling, wat we moesten doen, maar vooral wat niet! Hier waren we het allemaal met elkaar eens en hebben ze weggejaagd. Het heeft alles te maken met het feit hoe je iemand benaderd, dan wel aanspreekt om toekomstige veranderingen bekend te stellen.

Ondanks deze ergernis, was het voor ons een zeer succesvol weekend. Zaterdag hadden we alleen “Niki” meegenomen, ze had haar laatste CAC nodig in de Jeugd Klasse, voor de titel. Ik wilde haar kansen niet verkleinen, indien ik er voor King geshowed had. Dit risiko had ik tot zondag bewaard. “Niki” won niet alleen de Jeugd Klasse en hierdoor Nederlands Jeugd Kampioen, maar werd ook nog Beste Teef.

NL-Jeugd Kampioen en Beste Teef “Aryakas Niki Elbe-Urstromtal”, Keurmeester Mevr. Korozc-Papp en Meijers BOB “Zottels Valentino”

Maastricht-BOB-and-BOS-28-9-13

Zondag keurde Mevrouw Chiodi-Walraven voor de eerste keer ons ras en er waren 11 OES ingeschreven, waarvan 3 andere honden, dan de vorige dag. Ik heb nog met de gedachte gespeeld, om onze “Niki” de zondag in de Tussen Klasse te Showen. Ze is 15 maanden oud en had haar eerste CACIB kunnen winnen. Maar… dat risiko was mij te groot, want was er gebeurd als ik de dag ervoor niet het CAC had gewonnen? Nadat we zaterdag na de show thuis waren, kreeg onze Beardie reu ook nog dames bezoek en goede vrienden wilden met ons uitgaan eten……, maar King moest gewassen en geborsteld worden. Terwijl de Beardie reu met zijn lieftallige dame bezig was, moest King in het bad en in de droger.  Thuis waren we, rond 22.00 uur, van ons heerlijke etentje met goede gezelschap. Aansluitend ging King op de trimtafel. Hij was om 01.00 s’nachts gereed. De wekker was gezet op 06.00. Zonder vlijt geen prijs. Harry mocht thuis blijven, tenmiste dat dacht hij, maar nadat Eef en ik in Maastricht alles hadden uitgepakt, moest ik tot mijn grote verbazing vasstellen dat ik mijn blazer thuis had vergeten. Dus, in alle vroegte Harry uit zijn bed gebeld, met het vriendelijke verzoek om voor 10.00 in Maastricht te zijn met het jasje. Aangezien hij een schat is, heeft hij zich onmiddelijk op weg begeven.

“King”maakte bij Mevrouw Chiodi een goede indruk en kreeg een uitstekend keurverslag en werd Beste van het Ras. Tegen 17.30 uur in de Ere Ring, werd de grote Groep 1 gekeurd door Mevr. W. van Deyl en “King” werd Res-Beste van Groep 1 achter een prachtige Puli uit Denemarken, gefokt door een goede bekende, Jesper Ravn. Willy van Oppijen, 6 weken na haar hartaanval weer terug in de ring, showdde haar Abbey. Een dochter van onze “Eldorado”. We waren wederom ALLEMAAL (en ik bedoel alle aanwezige OES Showers) staande bij om Willy, indien nodig, direct te helpen, net zo als op de zaterdag het geval was. Maar ze kon het alleen en werd met Abbey Beste Teef en mijn “Niki” werd Res-Beste Teef. Ik was gelukkig en tevreden. Het vele werk en de hektiek waren vergeten.

Beste van het Ras en 2de in Groep 1 “Ch. Kingsize aus dem Elbe-Urstromtal” (Foto met dank aan R. Wibier)

Maastricht Kingsize aus dem Elbe-Urstromtal

Beste Reu “Kingsize” en Res-Beste Reu “Koboy of Snowbootbears” van Chris Beirendonk met keurmeester Mevr. Chiodi

Best-and-REs-Male-Maastricht-29-9-13

De winnaars bij de Teven:

Jeugd Klasse Aryakas Niki Elbe-Urstromtal (Res-CAC, Res- Beste Teef), Tussen Klasse: Hairy Bears All you need, Open Klasse  “Angel Miss Milly from Stone”, Kampioen Klasse: Definitely Xyuiszt Abegayle (Beste Teef).

Lineup-for-Best-bitch-Maastricht-29-9-13

Onze Niki (Aryakas Niki Elbe-Urstromtal), is op dit moment Top Teef in de Nederlandse Jeugd Klasse van 2013.

Maastricht-Niki-Res-CAC-29-9-13