6 juli 2022

Aramis en zijn lange reis

“Van Cleef aus dem Elbe-Urstromtal” had een zeer lange reis naar zijn nieuwe thuis. Zijn nieuwe eigenaar Angeliqua woont in Guatemala en wil al jaren een puppy uit mijn kennel. Nu is de wens uitgekomen.

“Aramis” moest 15 weken bij ons blijven. Inmiddels is er veel tijd en werk gestoken in het voorbereiden van het transport. Een oneindig aantal invoerinstructies werd gelezen en naar vluchten gezocht. Uiteindelijk was het mijn taak om een ​​dag voor vertrek naar de officiële dierenarts in Hasselt/BEL te gaan. Dat kost 3 uur tijd.

Zijn baasje had haar zus Diana gevraagd of ze Aramis wilde ophalen. Ze was op vakantie in Spanje. Alles paste perfect. Ze kwam met het vliegtuig naar Amsterdam en zou de volgende dag terug naar Madrid vliegen en vandaar rechtstreeks naar Guatemala.

Er was net een hittegolf in Madrid en ik had gehoord dat IBERIA geen goede reputatie had voor het vervoeren van honden. Dat heb ik Angelique verteld. Ze handelde toen heel snel en boekte een nieuwe vlucht. Zaterdagochtend van Amsterdam naar Mexico City. Daar 5 uur blijven en verder naar Guatemala. Ik was meer dan gerustgesteld. In de 5 uur kon Aramis uit zijn varikennel komen en zijn benen strekken. Ze heeft nu de vlucht van Madrid naar Guatemala als tegoed bij IBERIA….

Donderdagochtend 10-6-2022 heb ik Aramis naar het treinstation in Weert/NL gebracht. Ik ontmoette daar haar zus en zette haar met Aramis op de sneltrein naar Amsterdam.

Onze lieve Piet van Laere, die bij het vliegveld Shiphol woond, moest onverwachts helpen met een probleem. Met al het papierwerk bij de officiële dierenarts waren we helemaal vergeten dat Aramis gezondheid in het  EU-vaccinatieboekje moest worden ingevult worden. Dus  een SOS naar Piet gemailt. Gelukkig had hij er tijd en reed Diana en Aramis de volgende dag naar zijn dierenarts, die alle papieren in orde bracht. Piet en Doke lieten Diana de molens zien en verkortten de wachttijd tot vertrek. Aramis sliep in de open flight box in de hotelkamer met was er aan gewend bij vertrek.

De vlucht naar Mexico verliep vlot. Aramis plaste  een grote plas  buiten bij het vliegveld in Mexiko en genoot van een broodje. Daarna ging de vlucht 2 uur naar Guatemala en daarna nog eens 3 uur met de auto.

Het enige wat Aramis had was een jetlag. Hij sliep lang en die

 

 

Aramis een dag na aankomst in zijn nieuwe huis