23 augustus 2022

Tentoonstellingen augustus 2022

Augustus is ZEER rustig op het gebied van tentoonstellingen. Dat is maar goed ook, want het is altijd veel te warm.

Toch is er nieuws. Uit Guatemala…..ja uit Guatemala. Daar bezocht “Aramis” zijn eerste tentoonstelling. Dit vond plaats in de dierentuin van Guatemala op 7-8-2022.

Het was een goede oefening voor “Van Cleef aus dem Elbe-Urstromtal”. Hij deed het zo goed met 5 maanden en zijn baasje Angelica Cordova was dolgelukkig.

Van Cleef Aramis          

Grete Roed reed met haar “Keiza” naar de tentoonstelling in de Stangehallen in Noorwegen. Tweedaagse tentoonstelling. Op de eerste dag keurde de Duitse allrounder Mr. J. Eberhardt, beste van het ras en 3e in de groep. Op de tweede dag was het de Nederlander, tevens allrounder dhr. R. Douma. Ook Beste van het Ras.

Ch. Turandot aus dem Elbe-Urstromtal

        

 

                                

“Take That aus dem Elbe-Urstromtal” is een grote, indrukwekkende reu. Ik ben ongeveer 5 weken geleden bij hem geweest. Hij dekte onze Anna. Alleen  zijn vacht was echter een enkele klomp vilt en ik moest me heel erg inhouden om zijn baasje niet te wurgen.

       

Dus plaatste ik ter plekke een oproep op Facebook en ging op zoek naar mensen in de omgeving van Nidda die wilden helpen. Er waren veel leuke aanbiedingen. Maar de allerbeste was  de lieve Petra Müller, die maar 100 km op afstand van Nidda woont. Meteen, onder druk van mij, regelde mevrouw Regenhardt een eerste borstelafspraak 1 week later. De massa vilt had verdere hulp nodig en mevrouw Müller kon Diana Smitt charteren. Met gebundelde krachten wisten de 3 dames “Sam” te ontklitten en genoeg haar te sparen. 14 dagen later kwam “Sam” met zijn eigenaresse naar Wirges. Ik was daar op een tentoonstelling en Wirges is maar een goed uur rijden van haar vandaan . “Sam” had nu een showmodel- Kapsel.

Ondertussen was “Sam” ingeschreven voor de CAC show in Bad Salzhausen op 21-8-2022. Dhr. Wirth keurde de OES en onze nieuwkomer op de show, Mevr. Regenhardt, wist het CAC te winnen en werd Beste Reu met de steun van Mevr. Dianan Smitt. Ik was zooo blij. Dank aan mevrouw Müller en mevrouw Smitt voor hun hulp, dat was geweldig. Dank ook aan mevrouw Regenhardt, die mijn ” dreigementen” serieus nam en er alles aan deed om “Sam” weer in goede conditie te krijgen.

Nu maar hopen dat het haar lukt om “Sam” nog een paar keer te exposeren. Hij heeft veel potentieel.

“Take That aus dem Elbe-Urstromtal” Bad Salzhausen 21-8-2022 Beste Reu

Foto met dank aan dhr. Silberhorn

Hij erfde zijn geweldige  gangwerk  van zijn vader Ch. Rock me Amadeus aus dem Elbe-Urstromtal

    

Dit is zijn moeder Ch. Milblue’s April Himlen

    Milblue's Aprilhimlen zij is een dochter van onze overleden  “Ch. Kingsize”

Augustus wordt afgesloten met een vuurwerk van successen. We waren 2 dagen op de Internationale Show in Rotterdam/NL. “Rock me Amadeus aus dem Elbe-Urstromtal” maakte veel opzien en werd op beide dagen Beste van het Ras. Nu is hij internationaal kampioen. Op de eerste dag keurde Dhr. H. van den Berg/NL het ras en op de 2e dag Mevr. C. Kerssemeijer/NL. beiden waren zeer enthousiast over “Cooper”.

Op zaterdag keurde de Noorse Merete Tufte Groep 1 en Cooper werd Res-Beste van de groep. Op zondag keurde  de Deen Gunnar Nymann Groep 1 en vergulde  Cooper de eerste plaats op het podium. Best in Show werd gekeurd door de Ier Mr S. Rooney en hij gaf Cooper de 3e Best in Show. Ik was dolgelukkig, een droom.

Mijn knie werkte zondagochtend niet mee en Priscilla van Oosten kon Cooper  tijdelijk overnemen.

Cooper op zaterdag Beste van het Ras en 2e in Groep 1

Zondag beste van groep 1, keurmeester Gunnar Nyman/DK hij heeft altijd het aapje “Cay” bij zich als mascotte (zittend op de trofee)

Best in Show 3e Plaats met keurmeester Simon Rooney/IRL en de vertegenwoordigers van de tentoonstelling

“Cooper” werd op beide dagen vergezeld door “Cloe” en Kinga. “Unisono aus dem Elbe-Urstromtal” slechts 11 maanden oud. Op de eerste dag constateerde de keurmeester dat haar benen te kort waren. Maar de lichaamsgrootte bevestigde dat niet. Ze is 56 cm hoog (dat is de minimale maat voor het ras), waarvan 28 cm beenlengte  en 28 cm lichaamsomtrek. Dit is de ideale maat voor een bobtail. Dus slechts 2e plaats. De keurmeester Mevr. Kerssemeijer was zondag erg onder de indruk van ” Cloe”. Ze werd beste Jeugdklasse en Res- Beste Teef. Dat beviel ons veel beter.

Unisono aus dem Elbe-Urstromtal

Catch of the day

Zondag waren onze Martina Weissmann en haar Ziva op de internationale show in Ludwigshafen/GER. Dhr. Josef Hartig/GER keurde de 8 geregistreerde OES, slechts 3 kregen een uitmuntend, de rest zeer goed en goed. Hij controleerde of er grote tanden ontbraken en iedereen die P2 of zelfs P3 of beide miste kreeg geen Uitmuntend. Interessant te weten wat de concurrentie honden in hun mond missen.

In ieder geval had “Ch. Sexygirl aus dem Elbe-Urstromtal” alles wat de keurmeester wilde zien en werd Beste van het Ras. Inmiddels heeft ze aan alle voorwaarden voor de Duitse en VDH Kampioen voldaan. In de grote groep 1 behaalden Martina en Ziva de 3e plaats. Keurmeester was Mevr. J. Butkiene uit Litouwen

Dhr. Hartig met BOB Sexygirl aus dem Elbe-Urstromtal       3. de groep 1