27 december 2018

Tentoonstellingen in Dezember 2018

Het tweede weekend van december was ZEER succesvol voor de Elbe-Urstromtal Kennel. Het mooie: ik zit thuis op de bank en mijn telefoon maakt “rrrrriiiinnnggg” en de rapporten met de successen komen binnen. Dit is luxe voor een fokker, je hoeft zelf niets te doen.

op 8-12-18 was de IDS in Kassel / GER. Keurder  was de heer Uwe Nölke / GER. De open was bezet met 5 teven, een totaal van 23 OES waren ingeschreven. Mevrouw Döreen Köpp heeft de lange reis op zich genomen en haar “Prima Donna aus dem Elbe-Urstromtal” tentoongesteld. Beste teef met CACIB, CAC en de laatste CAC gewonnen voor de titel Duits en VDH Champion. Dit is  nummer 151 in de Elbe-Urstromtal geschiedenis. Haar zus “Pipa Middelton” is al kampioen. Beide zijn kinderen van Ch. Norman Harrison aus dem Elbe-Urstromtal en Ch. Aryakas Niki Elbestrumtal.

In Oostenrijk was in Wels ook op deze dag een internationale show. Hier keurde de bekende Noor Leif Herman Wilberg. “Ch. On Top aus dem  Elbe-Urstromtal” eigenaar Familie  Horschler won de kampioensklasse met Res-CACIB en CAC. Hij won zijn laatste CAC voor de titel Oostenrijks kampioen. De jonge teef “Quadriga aus dem  Elbe-Urstromtal”, eigenaar familie Laminger, won de tussenklasse en ontving het Res-CACIB. Ze is een jongere zus van Prima Donna en Pipa Middelton.

Sorry, geen foto’s.

Tijdens de kerstshow van de Deense OES Club op 9-12-18 keurde mevrouw Ann Cuthbert uit Ierland. Gesa Milde won de open klasse,CAC met “Pulverfass aus dem Elbe-Urstromtal” en werd 4e beste reu. in 2019 kan hij 3 titels bereiken ….. spannend.

Foto met dank aan mevrouw Birigt Schroer

Obsession aus dem Elbe-Urstromtal, Eig.. Dr. A. Hodgenson .”Martha” was op de LKA in Birmingham 15-12-18 zeer succesvol . Ze won de Open Klasse en ontving het Res-CC. Keurmeester  was mevrouw S. Ruthland / GB. Foto met dank aan Janet Steel

Op vrijdag 14.12.18 in Amsterdam was de Holland Cup. Dit is de pre-show voor de Winner Amsterdam. Rijden naar Amsterdam op vrijdag en terug in de avond is niet grappig. File zonder einde ….. Maar ik kon het niet laten, hoewel erg moe vanwege Prada’s puppy. Dan zonder mede-passagier, dat is al hardcore. 15 OES waren ingeschreven voor de jonge Hongaar Robert Kotlar.

Dhr. Kotlar houdt van Sidney en gaf haar het CACIB, CAC en beste teef “Queensize aus dem Elbe-Urstomtal

Bedankt Pawel Niemyski “Macoes” voor deze geweldige foto

Tussenklas Teven  1. Plaats “Queensize aus dem Elbe-Urstromtal“, 2. Plaats Youandi Millesime

De 4 mooiste honden op deze dag:

 Jeugdklas reuen 1e plaats “”Quality Only for us of Snowboot Bears” een kleinkind van “Ch. Excaliburaus dem Elbe-Urstromtal”, eigenaar Claire Tibbe en Liliane Billiauw

Beste van het ras “Ch. Macoes Apsen” een zoon van de beroemde “Ch. Kassenknüller Elbe-Urstromtal” -eigenaar Dorota Bodzioch en Pawel Niemyski, Polen

Kerumeester  Robert Kotlar / Hongarije

Beste teef “Sidney” Queensize van de Elbe-Urstromtal ”

BesteJeugsklas Teven “Quick Kiss Me Quick of Snowboat Bears” Vader en moeder een Elbe-Urstromtal kleinkind, eigenaar Chris Beirendonk

Zondag 16.12.2018 Winner  Amsterdam. Keurmeester  Christina Bailey Fokker van de beroemde “Zottel” Old English Sheepdogs . 16 OES geregistreerd. Helaas moesten Dorota en Pavel naar huis gaan. Daarvoor had ik de “Norman” mee gebracht. Hij had een tentoonstellingspauze sinds mei 2018 en het werd tijd dat hij weer te zien was.

Keuze voor de beste reu: winnaar jeugdklasse: Meijers “Reatas Vector Space” mihn “Ch. Norman Harrison aus dem Elbe-Urstromtal“en de Veteraan Mevr.  P. Kuijpers “Ch. Youandi Pompidpu”

De Winner is…. NORMAN

als je zojuist Beste reu hebt gewonnen, is het altijd moeilijk om opnieuw te winnen …..

Tussenklasse teef: 2e plaats ““Queensize aus dem Elbe-Urstomtal, 1e plaats” Youandi Millesime ”

De foto is in originele staat qua kleur.

Beste Teef was Mevr.  P. Hoogwerf mit Ch. Happy Freule from Rocky’s Desteney ,de Kerumeester Mevr. Bailey en Beste van het Ras en voor de 3de keer Winner  Amsterdam 2018, 2016,2015 Multi Ch. Norman Harrison aus dem Elbe-Urstromtal.

Breedjudge today was Mrs C. Bailey „zottel“ OES who wrote the most perfect judgesreport about Norman.

“4 years and 6 months, masculine and fully mature male of excellent make and shape, my

type of old english sheepdog, beautifull presented, clean well groomed and not overdone,

beautiful back skull and dark eyes, strong foreface, excellent length of neck, very good

shoulders, deep chest and correct length of ribcage with short loin, excellent rise to loin,

very well angulated behind, strong low set hocks, typical and sound movement viewed from

all angles.”
Een vertaling van het rapport van een Engelse keurmeester is nooit zo goed als het origineel:

4 jaar en 6 maanden, mannelijk en volwassen reu van uitstekende belijning en type, mijn type oude Engelse herdershond, goed gepresenteerd, netjes verzorgd en niet overdreven, mooie schedel en donkere ogen, sterk voorhoofd, uitstekende neklengte, zeer goede schouders, diepe ribbenkast en juiste lengte van de borst met een korte lendenpartij, uitstekende oplopende lenden en zeer goed overbouwed, sterke, laag geplaatste hakken, typische en harmonieuze beweging van alle kanten. ”

Mijn droomhond en mijn maatje “Norman

Norman kwam onder de laatste 6 van Groep 1, ditmaal met 51 herdershonden volbezet.

 

22-12-2018 Internationale show in Vernray / NL

De laatste show van het jaar is altijd Wychen. Het was er vroeger, nu is het Venray / Nl maar iedereen zegt nog steeds de kerstshow van Wychen. Mevrouw Anita Gielisse uit Nederland beoordeelde de 8 geregistreerde OES op 22.12.2018. Zijzelf is een beroemde Borzoi-fokker, die haar honden ook regelmatig succesvol toont. Naar mijn mening is het de eerste keer dat ze ons ras beoordeelt. Voor ons was deze show het hoogtepunt van een zeer succesvol showjaar.

Q’Anna Anka aus dem  Elbe-Urstromtal, slechts 17 maanden oud, wint het CACIB, CAC is Best of Breed.

Het hoogtepunt van de dag, Anna is 2e in Groep 1, keurmeester Dhr. D. Ruttern / NL

Eindejaarsfeest van de heel aardige OES-mensen