26 januari 2023

Tentoonstellingen in januari 2023

Göteborg in Zweden begon meteen in het eerste weekend van januari met een 4-daagse, zeer grote tentoonstelling.

Amilia Helin registreerde haar “Rolfi” bij de keurmeester Mevr. M. Östlund-Holmsten. Ze had vertrouwen in zijn kwaliteit en maakte hem Beste van het Ras.

Multi Ch. “Seepferdchen aus dem Elbe-Urstromtal”

Rolfi trekt voor de start altijd een grappig  gezicht

Links BOB Multi Ch. “Seepferdchen aus dem Elbe-Urstromtal”, de keurmeester Mevr. M. Östlund-Holmsten rechts de beste Teef “Ch. Macoes Incredible Adventure

In de grote, uitmuntende groep 1 zat “Rolfi” bij de laatste 6. De keurmeester was Mevr. C. Hoier uit Denemarken.

De tentoonstelling in Genk/België was op 8 januari 2023. Van ons ras werden 3 honden in 3 verschillende klassen ingeschreven voor de keurmeester uit Kroatië.

Het was 3 weken geleden sinds mijn knieoperatie. Ik ben de trotse eigenaar van een nieuwe linkerknie. Dat was mijn eerste grote doel om daar met twee krukken naar toe te gaan. Ik wilde mijn 3 honden steunen.

  Er keurde Dhr. B. Spoljaric uit Kroatië. Een in Kroatië gefokte teef maakte de lange reis vanuit Ierland om hier te showen. Natuurlijk won ze alles, ook Groep 1, gekeurd door Dhr. Spoljaric. De andere honden zijn alleen maar opvullers en hebben totaal geen schijn van kans…..   maar ja , dit mag je niet uitspreken….

Mijn lieve Kinga moest voor het eerst haar NL en CH jeugdkampioen, jeugdwinnares “Unisono aus dem Elbe-Urstromtal” tentoonstellen. Kinga was natuurlijk erg nerveus en het was goed dat ik haar een beetje kon steunen. “Cloe” won het Jeugd CAC en voldoet nu aan de eisen voor Internationaal Jeugd Kampioen.

De Kampioensklasse teef: De Ierse teef op de 1e plaats, de 2e is 6 jaar en op de 3e plaats de vierkante teef, met de sierlijke gewelfde hals, zoals vereist in de standaard, was Martina Weissman’s “Ch. Sexygril aus dem Elbe-Urstromtal”, op de 4e plaats voor de Luxemburgers

Gerda Joling behaalde met haar 15 maanden oude “Ultra Chic aus dem Elbe-Urstromtal” een Uitmuntend 1 in de tussenklasse.

van links: Gerada Jolink met “Ziva”, Kinga met “Cloe”, een vrolijke Conny en rechts Martina Weissmann met haar “Ziva”