5 juli 2022

Tentoonstellingen in juli 2022

Het eerste weekend van juli was erg druk met tentoonstellingen.

Asne Koch was weer in Noorwegen met haar “Ursula Karven aus dem Elbe-Urstromtal” op pad. Er was een dubbele tentoonstelling in Maura/Noorwegen. Op de eerste dag keurde Javor Davor de fokkers van de Reata OES. Hij schreef een zeer mooie recensie en gaf “Sane” Beste Jeugd, Certificaat en Beste van het Ras.

’s Middags oordeelde Dhr. P. Bozhinovski/Servië, dat ze slechts goed genoeg was voor de 3e plaats. Er waren dezelfde teven in de ring als in de ochtend…..

“Sane” erg moe van 2 tentoonstellingen

Op zaterdag vond de Midsummer Show plaats in de buurt van Utrecht. Buiten, met een geweldig grasveld….. dat alleen maar goed werd gemaaid beneden bij  het water. Op het bovenste gedeelte was het gras  hoog en het maaisel was blijven liggen . Alles behalve ideaal.

Gerda Jolink, die in 1982 de Multi Ch. “Wunderschön aus dem  Elbe Urstromtal” kocht, was erbij met haar “Ziva”. Na vele jaren wilde ze weer een OES en heeft ze mij weer gekozen voor haar nieuwe hond. “Ultrachic aus dem Elbe-Urstromtal”, slechts 9 maanden oud, was ontspannen en gemakkelijk in de omgang. De Deense keurmeester Dhr. T. Rohlin had lovende woorden in zijn verslag over “Ziva” Beste Jonge Hond met Junior-CAC en Res-CAC. Een succesvol begin.

Onze Ivan Durotrovic was met “Emma” op de CAC show in Pirot/Servië. De keurmeester Dhr. Milosav Babic/Servië gaf het CAC en Beste van het Ras aan “Tack Amilia aus dem Elbe-Urstromtal

Conny, Paul, Cooper en Lilou waren zaterdag op de CAC Show  in Genk/België. Keurmeester voor de 7 ingeschreven OES was de heer Bart Vandaele/BEL. 2 reuen en allebei in de kampioensklas….wij waren de gelukkige met “Cooper” die de eerste plaats pakten.

“Ch. Rock me Amadeus aus dem Elbe-Urstromtal” Bestevan het ras en  CAC.

      

“Lilou” Ch. Seejungfrau aus dem Elbe-Urstromtal” stond alleen in de kampioensklasse en voor de andere exposanten was het eigenlijk zeker dat ze beste teef had moeten winnen. Maar de keurmeester koos voor de teef uit de open klasse……dus “Lilou” kreeg alleen het Res-CAC

Teef Jeugdklas: Uh Suprise of Hillbilly Heights, Teef Open Klas: Sugar Babe of Snowboot Bears, Teef Kampioensklas: Ch. Seejungfrau aus dem Elbe-Urstromtal

en de winnaar is de openklas teef en “Lilou” 2. De foto van Lilou is 1 uur na de keuring buiten genomen. Een deel van de foto’s wordt genomen van  Charlotte Calmerman Van Wauwe

 

Beste van het Ras  ” Ch. Rock me Amadeus aus dem Elbe-Urstromtal” in groep 1 was hij 3e,  Keurmeester was dhr. Milic Momcilo (ME)

Impressies van de keuring in Genk

 

van  Int-NL-LUX-D-VDH-BIH Ch. Bundessiegerin “Seejungfrau aus dem Elbe-Urstromtal” hebben we ’s middags foto’s gemaakt. Ze heeft 17 weken oude puppy’s en ziet er al weer geweldig uit.