11 mei 2022

Tentoonstelling Mai 2022

Mei is voor ons een erg rustige maand. Cooper heeft 14 dagen vakantie waardoor we de inschrijving voor de dubbelshow in Gent op 7 en 8 mei hebben moeten annuleren.

Op 1 mei kon  Grete Roed uit  Noorwegen eindelijk haar “Keiza” voor het eerst exposeren na de eeuwige coronapauze.

Het was de Isalesund show, de keurmeester was dhr. H-E. Pedersen uit Denemarken.

“Turandot aus dem Elbe-Urstromtal” werd Beste van het Ras en behaalde het certificaat

      

verder is “Kaiza” een vrolijke gezins hond, die met eigenaresse  Grete veel op toer gaat in de vele bossen en meren in Noorwegen.

dan wordt ze weer mooi gemaakt

Een week later op 8-5-2022 was “Otto” op de nationale show in Birmingham/GB  na een lange pauze met eigenaar Martin Palmer.

Bij de Noorse keurmeester Dhr. R. Hübenthal werd hij 2e in de open klasse

“Red Devil aus dem Elbe-Urstromtal”

“Otto” steht ganz links

“Seepferdchen aus dem Elbe-Urstromtal” had in het weekend van 13/14/15 mei 2022 een tentoonstellingsmarathon in Roskilde in Denemarken. Deze marathon was het waard. Op de 2e dag werd hij Beste Reu met CACIB, CAC en behaalde de titel van Deens Kampioen. Aangezien hij in Zweden al genoeg CAC’s heeft behaald, is in Scandinavië geregeld dat men dan ook in een ander Scandinavisch land de titel kan behalen. Ergo: hij is nu ook Zweeds Kampioen. Een dikke proficiat aan zijn baasje Amilia Helin uit Zweden.

“Rolfi” is onze 165e kampioen in 49 jaar.

               

Links Seepferdchen aus dem Elbe-Urstromtal, beste reu, de keurmeester Mevr. Blessing/GER en Beste van het Ras “Reata’s Amerika”

 

Slechts een week later vond de Jubilee Show van de Norwegian Old English Sheepdogs Club plaats. Het was precies 50 jaar geleden dat de club werd opgericht. Het was buiten en het regende. Soms moest de keuring worden onderbroken vanwege de regen.

“Rolfi” toont zijn fantastische gangwerk. Keurmeester was  Mevr. J. Ronander/N. ein zij bekroende “Rolfi” met Beste reu en hij werd die dag Noors kampioen.

Chapeau Amilia voor deze prestatie.

Nieuwe Noorse kampioen “Seepferdchen aus dem Elbe-Urstromtal”

            

De Joe Kat Show vindt elke 2 jaar plaats op Hemelvaartsdag. Dit is voor honden uit groep 1 en een paar honden uit groep 2. Het is altijd op het prachtige terrein van de Arnhemse Hondenclub.

“Uschi” stond ingeschreven voor de keurmeester Mevr. R. Chiodi uit Nederland. In totaal 7 OES incl. Kampioensklasse waren ingeschreven.

Uschi werd gestyled en Paul had de taak ervoor te zorgen dat ze niet vies werd.

We waren dolblij, “Uschi Glas aus dem Elbe-Urstromtal” won de jeugdklasse en behaalde haar 3e jeugd CAC en daarmee de titel: Nederlands jeugdkampioen. Het werd nog beter…. ze werd Beste van het Ras met een fantastisch keurrapport. Met dank aan de keurmeester Mevr. Chiodi.

Helaas had de keurmeester voor de beste jonge hond, de heer Mark Wissmann, geen oog voor onze mooie Uschi en heeft haar niet geselecteerd.

In de erering later bij de groepjeuring  werd ze gekozen bij de laatste finalisten. De keurmeester was de allrounder dhr. Jipping.

                   

Impressies van de tentoonstelling.

Wat doet de gekke fokker en exposant na een donderdagshow? Op vrijdag maakt hij zijn huis schoon en de tuin. Op zaterdag borstelt hij nog een hond voor de show op zondag…..

Dortmund had een dubbele showweekend. Op zaterdag de Europese winnaars, maar met een keurmeester die ik niet mocht. Zondag keurde de voorzitter van de Verband für das Deutsche Hundewesen (VDH), professor Friederich, op de voorjaarstentoonstelling. Nooit bij hem geëxposeerd, het was spannend.

Wat het weer bijzonder maakt was het feit dat onze “Lilou” 12,5 weken geleden bevallen is van haar 7 pups. We hebben veel aandacht besteed aan de vachtverzorging en “Lilou” heeft me geholpen en haar haar niet verloren. Daarom durfde ik ze te in te schrijven . Er waren slechts 5 OES  ingeschreven ( totaal op beide shows ruim 3500 Honden), waarvan er nog één ontbrak.

De heer Friederich was enthousiast over onze Ch. “Seejungfrau aus dem Elbe-Urstomtal” en koos haar uit als de beste van het ras met een keurverslag om in te lijsten.

Met deze overwinning werd “Lilou” die dag Internationaal Kampioen, Duits Clubkampioen en VDH Kampioen.

Het hoogtepunt van deze zeer lange dag was de keruing van groep 1. “Lilou” stond bij de laatste 6. Keurmeester waa  de bekende Finse allrounder Mevr. Elena Haapaniemi

De Keurmeester  Prof. Friedericht met onze  Ch. Seejungfrau aus dem Elbe-Urstromtal, zij is trouwens het nestzusje van”Rolfi” Ch. Seepferdchen aus dem Elbe-Urstormtal

“Lilou” in de erering

Pas de Deux

Impressionen uit Dortmund