31 mei 2023

Tentoonstellingen in mei 2023

In het weekend van 6 en 7 mei 2023 vond er een dubbele CACIB show plaats in het mooie Gent/BEL. Martina Weissman maakt de lange reis vanuit het mooie Ottweiler in Saarland. Ze koos mij als haar reisgenoot en we hadden veel plezier.

Ausserdem war “Ziva” super erfolgreicht.

Ch. “Sexygirl aus dem Elbe-Urstromtal” won op beide dagen CACIB, CAC en Beste van het Ras. Met het CACIB heeft ze nu de titel van Internationaal Kampioen. De keurmeester op zaterdag was de Spanjaard dhr. A. Castells Lladosa en op zondag de Duitser dhr. U. Nölke

In de erering in groep 1, gekeurd door dhr. Nölke op zaterdag en door de Ier dhr. S. Rooney op zondag, haalde “Ziva” de laatste 6 in de grote groep

“Ziva” op zaterdag

     

Zondag: Chris Beirendonk met Beste Reu “Ursa Major Louieke of Snowbootbear” keurmeester Dhr. Nölke, Beste van het RasCh. Sexygirl aus dem Elbe-Urstromtal” met Martina Weissmann

Impressies van de tentoonstelling:

de grote en ruime hal

Belgische frietjes zijn een must                                                                     en er wordt ook geroddeld

                 

De Belgische premier dhr. De Croo bezocht zaterdag samen met zijn zoon de tentoonstelling. Een mooi gebaar om de rashonden te steunen

Op zaterdagavond dronken Martina en ik een paar cocktails op “Ziva” in de skylounge/hotelbar van ons hotel.

          

Op 14 mei 2023 vond zoals altijd de grote Europese kampioensshow plaats in Dortmund/DUI. We zijn deze zondag zeer bedroefd naar dit evenement gereden. Op zaterdagochtend moesten we onze 12 jaar, 10 maanden en 13 dagen oude “Doro” (Multi Ch. Jadore aus dem Elbe-Urstromtal) inslapen. Ze had een maagtorsie  en we wilden haar de grote operatie niet meer aandoen. We missen onze oude dame enorm.

“Uschi” is de kleindochter van onze “Doro” en daarom hebben we haar grote overwinning van zondag opgedragen aan “Doro”.

Europasiegerin 2023 en Beste van het Ras “Uschi Glas aus dem Elbe-Urstromtal” keurmeester was Mevr. R. Kazlauskaite uit Litouwen. “Uschi” is 22 maanden oud

Res- Beste teef was Martina Weissmann Ch.”Sexygirl aus dem Elbe-Urstromtal”

Angelika Bardelli kwam uit Zwitserland met haar prachtige “Verliebt aus dem  Elbe Urstromtal”. Net 10 maanden oud. Helaas was er voor beiden maar een 3e plaats.

de teambaas: Paul, zonder zijn hulp en steun zou het nooit lukken.

Maandag is onze “Uschi” weer onze normale gezinshond

“Multi Ch. Seepferden aus dem Elbe-Urstromtal” van Amilia Helin uit Zweden was 3 dagen in Herning/DK. Vrijdag vond daar een speciale show plaats ter gelegenheid van de European Show. De keurmeester was Mevr. B. Schjoth/ DK “Rolfi” werd 2e Beste Reu van de ruim 33 ingeschreven OES. Op de European Show keurde de Fransman Dhr. C. Jouanchiat, waar hij slechts 3e werd.

Zondag op de AGRIA Winner, eveneens in Herning/DK, keurde de bekende Deense allrounder Dhr. G. Nymann. Hij weet wat kwaliteit is en “Seepferdchen aus dem Elbe-Urstromtal” won Beste Reu met CACIB, CAC en titel AGRIA Winner.

Zondag vond in Kerkdriel de jaarlijkse clubmatch van de Nederlandse OES Club plaats. Ik heb daar al jaren niet meer geëxposeerd. Het beleid van het bestuur is altijd geweest om ervoor te zorgen dat ik niet win. Mijn honden hebben ALLES gewonnen in Nederland behalve de clubmatch. Deze club is een drama!

Dit jaar was de Engelse mevrouw Helen Woods uitgenodigd. Ze heeft momenteel een “Vigilats” reu uit Nederland om te showen. Haar reputatie ging haar voor om te doen wat ze wil. Daarom raadde ik Gerd Derksen aan om daar haar  “Ultrachic aus dem Elbe-Urstromtal” te laten zien. Dat was een goed advies!!!

“NL-JCh. Ultachic aus dem Elbe-Urstromtal” won de tussenklas en werd Res- Beste Teef.

 

Mijn beste Chris Beirendonk werd Beste Teef en Beste van het Ras met “Unforgetable Black Mask of Snowboot Bears”. Chris met “Mandy”, de club, de keurmeester Mevr. Woods en Gerda met “Ziva”

De Fransman C. Ritter keurde op de speciale tentoonstelling van de club voor Britse herdershonden in Waghäusel/GER. Ooit heeft hij zelf bobtails gefokt.

“Verliebt aus dem Elbe-Urstromtal” won de jeugdklasse en werd Beste Jeugdhond. Daarmee behaalde ze de titel van Duits jeugdkampioen.

 

Daarna werd “Luana” Beste Jeugdhond van de Show onder de keurmeester Dhr. M. Krinke/CZ

Met Pinksteren zijn we naar de EURO OES show in Frankrijk geweest. Maar Gerda Derksen heeft ons waardig vertegenwordigd met  “Ultrachic aus dem Elbe-Urstromtal” op de tentoonstelling in Wieze/B en op zondag 28.5. 2023 in Arnhem/Nl waardig vertegenwoordigd.

In Wieze/België keurde de Spanjaard F. Ruiz Rodriguez CACIB, CAC en BOS voor “Ziva”

BOB was Peggy met “Kamp. Macoes Kentucky”

 

In Arnhem/NL keurde Mevr. Erika Bakker/NL en “Ziva” won de tussenklas en behaalde het CACIB, Res-CAC

Im Mai Urlaub in Süden machen und mal ganz schnell mit einem neuen Champion nach Hause kommen. “Take That aus dem Elbe-Urstromtal” im Eigentum von Claudia Regenhardt ist Champion nummer 169 .

Macedonia Champion “Take That aus dem Elbe-Urstromtal”