14 september 2020

Tentoonstellingen in September 2020

De Club voor Britse Herdershonden in Duitsland doet er in Corona-tijden alles aan om van tijd tot tijd een specialshow te organiseren. Daar moet je respekt voor hebben . Op 6-9-2020 vond zo’n show plaats in Wurtha-Farnrode / GER. De algemene keurmeester dhr. J. Eberhardt / GER was uitgenodigd voor de OES. 9 OES waren ingeschreven. Zijn allereerste show in de puppyklasse had “Sean Connery aus dem  Elbe-Urstromtal” (Ch. Bagatell Deja Blue Moon x Ch. Pipa Middelton aus dem  Elbe-Urstromtal) in eigendom van de familie Diringer in Duitsland.

Dat was een meer dan geslaagde start voor “Sean”, hij werd Beste Puppy van het Ras en Beste Puppy van de Show. Gewoon geweldig, we waren erg blij.

Eindelijk de eerste show in Nederland !!! en de voorlaatste van 2020 ….. De Cynologen Club in Zwolle organiseerde twee dagen lang een buiten show op hun clubterrein. Er konden slechts 400 honden per dag worden ingeschreven. Een snelle registratie was belangrijk. Ik was daar heel snel om “Lilou” en “Cooper” (Rock me Amadeus aus dem Elbe-Urstromtal) in te schrijven. Na registratie moest ik er echter achter komen dat de familie Pütz / Turalla met Cooper van 29.8.  hun welverdiende vakantie op Rügen tot 13.9.2020 vierde. Cooper kon dus niet naar Dormagen en helaas ook niet naar Zwolle. Daar stond geen reu ingeschreven, maar 2 teven: onze “Lilou” en een teef in de tussenklasse. Er waren 4 keurmeesters en pas later wist je wie de Bobtails keurde. In ons geval was dat de heer J. Wauben / NL.

We mochten om 8.45 uur het terrein betreden. De keuring was om 9.48 uur en 45 minuten later moest je het gebied weer verlaten. Alles was in orde, het gras was nog nat, na de eerste ronde was de hond nat en jij ook tot aan je midden. Hoe dan ook, iedereen was blij eindelijk weer in de ring te zijn en vanaf 10.30 kwam de zon door.

“Seejungfrau aus dem Elbe-Urstromtal” won het Jeugd CAC en werd  Beste Teef met een  volle CAC en Beste van het Ras  Perfekt!!!

Helaas was er geen keuring in de erering,  om beter met de Corona-regels om te kunnen gaan.

Woensdag kregen we de HD uitslag van “Seejungfrau” en haar broer “Seepferdchen”: beiden HD-A

Res- Beste teef Jemma’s Nickie-Minja van Jessica van Dyck, de keurmeester dhr.  Wauben en onze “Lilou” BOB “Seejungfrau aus dem Elbe-Urstromtal

Ik ben ontelbare keren in Zwolle geweest en heb alleen de beurshallen gezien. Zwolle zou een erg mooie stad zijn. DAT IS WAAR. Veel water, veel groen, veel mooie oude gebouwen. We waren vroeg klaar met de show en thuis zorgde onze Daisy voor de honden, dus tijd om even naar de stad te gaan. Het was een geweldige tijd en “Lilou” werd door veel mensen bewonderd. Als je de tijd hebt, moet je Zwolle zeker zien.