5 oktober 2020

Tentoonstellingen in September 2020

De Club voor Britse Herdershonden in Duitsland doet er in Corona-tijden alles aan om van tijd tot tijd een specialshow te organiseren. Daar moet je respekt voor hebben . Op 6-9-2020 vond zo’n show plaats in Wurtha-Farnrode / GER. De algemene keurmeester dhr. J. Eberhardt / GER was uitgenodigd voor de OES. 9 OES waren ingeschreven. Zijn allereerste show in de puppyklasse had “Sean Connery aus dem  Elbe-Urstromtal” (Ch. Bagatell Deja Blue Moon x Ch. Pipa Middelton aus dem  Elbe-Urstromtal) in eigendom van de familie Diringer in Duitsland.

Dat was een meer dan geslaagde start voor “Sean”, hij werd Beste Puppy van het Ras en Beste Puppy van de Show. Gewoon geweldig, we waren erg blij.

Eindelijk de eerste show in Nederland !!! en de voorlaatste van 2020 ….. De Cynologen Club in Zwolle organiseerde twee dagen lang een buiten show op hun clubterrein. Er konden slechts 400 honden per dag worden ingeschreven. Een snelle registratie was belangrijk. Ik was daar heel snel om “Lilou” en “Cooper” (Rock me Amadeus aus dem Elbe-Urstromtal) in te schrijven. Na registratie moest ik er echter achter komen dat de familie Pütz / Turalla met Cooper van 29.8.  hun welverdiende vakantie op Rügen tot 13.9.2020 vierde. Cooper kon dus niet naar Dormagen en helaas ook niet naar Zwolle. Daar stond geen reu ingeschreven, maar 2 teven: onze “Lilou” en een teef in de tussenklasse. Er waren 4 keurmeesters en pas later wist je wie de Bobtails keurde. In ons geval was dat de heer J. Wauben / NL.

We mochten om 8.45 uur het terrein betreden. De keuring was om 9.48 uur en 45 minuten later moest je het gebied weer verlaten. Alles was in orde, het gras was nog nat, na de eerste ronde was de hond nat en jij ook tot aan je midden. Hoe dan ook, iedereen was blij eindelijk weer in de ring te zijn en vanaf 10.30 kwam de zon door.

“Seejungfrau aus dem Elbe-Urstromtal” won het Jeugd CAC en werd  Beste Teef met een  volle CAC en Beste van het Ras  Perfekt!!!

Helaas was er geen keuring in de erering,  om beter met de Corona-regels om te kunnen gaan.

Woensdag kregen we de HD uitslag van “Seejungfrau” en haar broer “Seepferdchen”: beiden HD-A

Res- Beste teef Jemma’s Nickie-Minja van Jessica van Dyck, de keurmeester dhr.  Wauben en onze “Lilou” BOB “Seejungfrau aus dem Elbe-Urstromtal

Ik ben ontelbare keren in Zwolle geweest en heb alleen de beurshallen gezien. Zwolle zou een erg mooie stad zijn. DAT IS WAAR. Veel water, veel groen, veel mooie oude gebouwen. We waren vroeg klaar met de show en thuis zorgde onze Daisy voor de honden, dus tijd om even naar de stad te gaan. Het was een geweldige tijd en “Lilou” werd door veel mensen bewonderd. Als je de tijd hebt, moet je Zwolle zeker zien.

De langverwachte expositie in Maastricht vond plaats op 26 en 27 september 2020, zoals altijd in het MECC. John Wauben en zijn team van hondensportvereniging Maastricht hadden het groots geregeld om aan alle Corona-maatregelen te voldoen. Grote ringen, veel ruimte, maar op de een of andere manier is alles anders. Eén of zelfs twee honden showen met een mondmasker is niet leuk omdat je dan zwaar kunt ademen. Maar wat dan ook, ik had deze kans niet willen missen om 2 jeugd CAC’s voor Lilou “Seejungfrau aus dem  Elbe-Urstromtal” en het CACIB in het 3e land voor mijn Sonja “Rote Rose aus dem Elbe-Urstromtal“te willen winnen. Helaas waren de kerumeesters, die er zouden zijn niet. Corona doet alles de hele tijd veranderen.

Op zaterdag waren er 12 honden aangemeld en waren er 11 aanwezig. 3 van hen waren reuen . Zondag waren er 18 waarvan 16 aanwezig. 4 van hen reuen.

Op zaterdag keurde de Nederlandse keurmeester Dhr. G. Jipping. Hij vond Lilou geweldig, ze won de jeugdklasse en werd Res-Beste Teef. Mijn Sonja deed hem nits en  ze  eindigde op de 3e plaats in de open klasse. Een troost: Lilou won later over de open klas.

We konden nauwelijks foto’s maken omdat Paul moest wachten met Sonja of Lilou weg van de ring. Hier de plaatsing van de open klas teef:

1. Niedersachens Pride  Lilly Rose, 2. Romantic Rendezvous with Kate of Snowboot Bears, 3. Rote Rose aus dem Elbe-Urstromtal 4. Remember the Sweet Dreams of Snowboot Bears

Zondag vol spanning voor een nieuwe kans met een Franse keurmeester, die de dag ervoor al verschillende andere rassen had gekeurd. Dus hij kende de regels in Nederland. Van de 18 exposanten waren er ook 2 honden uit Frankrijk aangemeld en dan weet je, als oude rot in het vak, wat er gaat gebeuren … en zo is het dan ook meestal, maar …….. De Franse reu was beste reu. Mijn Lilou had de jeugdklasse gewonnen en had dus 3 J-CAC’s voor de Titel van Nederlandse jeugdkampioen. Helaas eindigde mijn Sonja op de  2e plaats in de open klasse.

Nu maakt de kerumeester een grote fout en de ringmeester heeft niet opgelet !!!! In Nederland wordt het nationale CAC hoger gewaardeerd dan het internationale CACIB. Hierdoor kan een hond uit de jeugdklasse de beste reu / teef winnen en het CAC behalen. Het CACIB krijgt hij uiteraard niet, dit kan enkel toegekend worden in de tussenklasse, open of kampioensklasse. Elke kerumeester, die uit het buitenland wordt uitgenodigd, moet dat weten en de tentoonstellingsleiding legt dit vooraf uit.

Dhr. Karcher nam het bordje met het nummer 1 in het midden van de ring en wees naar Chris Beirendonk met haar teef uit de open klasse als winnaar voor beste teef. Kort daarvoor zei de kerumeester  tegen mij dat mijn jeugdklas niet zou meedoen. Ik kon niet vragen waarom. Alles gebeurde zo snel. Nu weet ik het: in Frankrijk kan de jeugdklasse het CAC niet winnen. De goede man keurde wel in Nederland …

Nu moesten  Paul en onze Sonja “Rote Rose aus dem Elbe-Urstromtal” de ring in om door te schuiven als 2e winnaar van de open klasse. Het is altijd zo. Nu gaf de keurmeester Paul en Sonja aan  als reserve Beste Teef. Nu wees hij de Fransman  met zijn Kampionesklas Teef aan het midden van de Ring  en zei dat hij het CACIB had gewonnen, Chris Beirendonk het CAC en het Res-CACIB en onze Sonja het Res-CAC. Ik stond nog steeds met mijn “Lilou” en keek vol ongeloof wat er was gebeurd. De ringmeester deed niets!

Natuurlijk was ik het weer die naar de kerumeester en de ringmeester ging en op mijn beste Franse uitlegde  dat dit niet voldeed aan de regels over de toekenning van het CAC en CACIB in Nederland. De keurmeester antwoordt dat het in Frankrijk zo is, daar kan de  kampioensklasse het CAC niet winnen.

Ik heb hem weer duidelijk gemaakt dat hij in Nederland keurt, daar is het anders. Onze Franse mede-exposant grijnst alleen maar en deed niets om de situatie op te helderen. De ringmeester  deed ook niets. Iedereen dacht natuurlijk dat ik boos was omdat ik niet gewonnen had. Maar dat is onzin, er waren hier duidelijk regelovertredingen. Ondertussen kwam Chris Beirendonk en vertelde de keurmeester dat het niet mogelijk was, wat hij hier gedaan had.

Om een ​​lang verhaal kort te maken: hij gaf toen Chris Beirendonk’s teef het CACIB en CAC en zijn daadwerkelijke winnaar, de Franse teef die hij de overwinning wilde geven, kreeg slechts het Res-CACIB, Res-CAC en mijn Sonja “Rote Rose” niets meer. Het was me  nu te dom geworden. Natuurlijk had mijn Sonja het Res-CACIB en het Res-CAC moeten behalen en de Fransman had niets mogen ontvangen, hij was duidelijk de laatste die geplaatst werd. Er is een video op Facebook waar je duidelijk kunt zien wat hij deed. Een trieste zaak, je moet deze man niet meer uitnodigen om te keuren!

De 3 winnaars van hun klas: Junior klas: Seejungfrau aus dem Elbe-Urstromtal, Open klas: Romantic Rendezvous with Kate of Snowboot Bears, Kampioensklas: O’la Parisienne with Arthrug of Reality Dream

Onze meiden  in Maastricht Lilou und Sonja