7 augustus 2021

Tentoonstellingen juli 2021

Eindelijk was er een CAC show in Nederland. Sonja had al heel lang alle CAC’s verzameld die ze nodig had, meer dan ze nodig had. We hebben echter niet de gelegenheid gehad om te exposeren nadat ze de minimum leeftijd van 27 maanden had bereikt. Plots was er de aankondiging op “hondenshows online” voor de 2-daagse CAC Show in Goes. Natuurlijk heb ik meteen aangemeld en betaald voor “Sonja”. 2 dagen later wilde ik  “Cooper” inschrijven, maar het maximum aantal honden per dag was al bereikt. “Sonja” was de enige OES op deze show en kreeg een prachtige beoordeling van keurmeester Hans van den Berg / NL.  Ze was natuurlijk beste van het ras en dat op haar 3e verjaardag

Nieuw Nederlands kampioen “Rote Rose aus dem Elbe-Urstromtal”
Rote Rose aus dem Elbe-Urstromtal
Eindelijk kon ik weer mijn hond zelf voorbrengen. De gebroken schouder is na 4 weken nog steeds niet genezen. Maar erg voorzichtig gaat het weer met het showen.. Als een oude oude rot in het vak, kan je wel tegen een stootje
Op dezelfde dag was er een specialeshow in Neuenkirchen / GER in Saarland. Er waren 2 OES ingeschreven voor de keurmeester Dhr. Wirth / GER. Dat waren 2 Elbe-Urstromtaler! Mevrouw Weissmann met haar mooie “Ziva” en meneer Grimm met zijn 12 maanden oude Nitro.
Beste van het ras was Mevr. Weissmann met:  “Sexygirl aus dem Elbe-Urstromtal” en  beste reu met 12 maanden dhr.. Grimm met “Tannhäuser aus dem Elbe-Urstromtal”

Op 11 juli organiseerde de Club voor Britische Herdershonden een speciale show op de Greyhound Racecourse in Gelsenkirchen/GER. Een goede afwisseling voor “Cooper” om te oefenen en voor Lilou om nog een CAC te behalen. De keurmeester zou mevrouw Heide Müller moeten zijn. Net na de inschijfsluiting, zoals ook in Dormagen, was er een wisseling van keurmeester en werd mevr. Bilsheim uitgenodigd. Aangezien we allebei niet samen door een deur kunnen, heb ik lang getwijfeld of ik mijn honden wel aan haar moest voorstellen. Mijn Bearded Collie-vriendin Monika Fuss had mij hierover ook om advies gevraagd en ik gaf haar mijn eerlijke mening. Chris Beirendonk en ik reden toch. Er waren 5 OES geregistreerd, waarvan er 2 ontbraken, d.w.z. er waren alleen onze twee honden en de 2e reu. Ik wist meteen wat er ging gebeuren.Conclusie: Ik had deze kans niet mogen geven en het zal nooit meer gebeuren dat ik bij deze keurmeester exposeer.

Conculusie: Ik had deze Kans niet mogen geve en het zal nooit meer gebeuren dat ik bij deze keurmeester exposeer.

“Cooper” werd 2e achter de andere reu, alles ging zo snel dat we niet eens foto’s konden maken.

Lilou in de ring voor de BOB
Beste Teef “Ch Seejungfrau aus dem Elbe-Urstromtal” de keurmeester Mevr. H. Bilsheim (aus dem Rotmaintail OES)  en beste van het ras  ” Happy Panda’s Guacomo Puccini”
Onze kleine “Emmie” uit het nest dat we in oktober 2020 van Cooper en Sky hadden is nu ook een showster geworden. “The Emmie aus dem Elbe-Urstromtal” woont in Polen met Olga Wiechowska en Marta Morawska. Emmie is op een lange reis naar de tentoonstelling op 24 en 25 juli. Satu Mare in Roemenië in 2021 gegaan . Daar is ze 3 keer geshowd in de jeugdklasse. Ze won driemaal het Junior CAC en werd Beste van het Ras. “Emmie” is nu de Roemeense jeugdkampioen. Een goede start. gefeliciteerd
“Zoe”  Ch. Quadriga aus dem Elbe-Urstromtal” was dit weekend ook succesvol in Slovenië. Daar vond een dubbele CACIB-show plaats. Mevr. Laminger won op beide dagen CACIB en beste van het ras met “Zoe”. Nu heeft ze de titel van Sloveens kampioen behaald, aangezien ze daar in februari 2020 ook een CAC en CACIB won.
deze foto’s waren van februari 2020