31 juli 2022

Tentoonstellingen Juli 2022

Juli is al een topmaand voor onze fokkerij. Zondag 10-7-2022 was gewoon geweldig.

Amilia Helin was in Zweden op de nationale show in Tvääker. De keurmeester van ons ras was de heer Rui Oliviera/Portugal. Hij gaf Ch. Seepferdchen aus dem Elbe-Urstromtal” het CAC met Beste van het Ras. Mevr. Annika Ulltveit-Moe/SWE keurde Groep 1 en “Rolfi” behaalde de 2e plaats in sterke competitie. We zijn allemaal erg trots op ons Zweedse Team Rolfi’s dochter was beste teef.

Wij waren met “Cooper” op dezelfde dag in Neuss/DE op de Duitse Winner Show. Het was 20 graden met bewolking, ideaal voor een buitenshow. Maar…… de weg van de parkeerplaats naar de ingang was goed als voorbereiding op de “Iron Man”-wedstrijd. De weg van de ingang naar onze ring, helemaaaaal  aan het einde van het terrein, een onbeschaamdheid! Stoffige paden die Paul en ik maar met alleen met veel moeite hebben kunnen bewandeld.  Wij hebben de Trolley  met Cooper erin, maar net kunnen bewegen met trekken of duwen. We lieten de andere trolley met de tent en de stoelen ergens achter en probeerden samen op onze bestemming te komen. De zeer sterke rubberen banden van onze Tholo trolley zijn kapot.

Nadat we eindelijk bij de ring waren en onze tent hadden opgezet, zagen we de staat van de ring. Het gemaaide, droge gras/hooi lag op grote hopen. Er waren ook tal van diepe en grote gaten in de ring. Zeer gevaarlijk voor baas en hond, beiden hadden hun poten kunnen breken.

Conclusie: eigenlijk een onbeschaamdheid!!!! Natuurlijk was ik het weer, met de grote mong, die samen met de lieve mevrouw Honnef een helper met een hark, platte schoppen en bastmulch ergens wist te vinden.

Met vereende krachten hebben we de ring hooivrij geharkt met een hark en een schop. Vulde vervolgens de talrijke gaten met de bastmulch. Toch was het riskant om in een hoger tempo te lopen.

    

Het is echt een geweldige dag geworden. Keurmeester was de Hongaarse dhr. A. Korocz, voor de 12 ingeschreven honden

“Cooper” werd beste Reu en Beste van het ras. Bovendin behaalde jij de laatste punten voor de  Titel Duits en VDH Kampioen behaald. Ch. Rock me Amadeus aus dem Elbe-Urstromtal”

“Ziva” won het CACIB, CAC. Ch.” Sexy Girl aus dem Elbe-Urstomtal” Eigenaar: M. Weissmann.

“Antonia von den Wasen-Bobby’s”van familie Schlander werd beste teef in de jeugdklasse

deze 3 honden hebben mijn “Multi Ch. Norman Harrison aus dem Elbe-Urstromtal” als vader. Drie verschillende teven zijn de moeders en “Norman” heeft in zijn 8 levensjaren slechts 13 x gedekt. Hij heeft bewezen een topvererver te zijn en ik barst van trots en hou zielsveel van mijn Norman.

“Cooper”, de jeugdklasse teef en “Ziva”

Cooper had concurrentie in de kampioensklasse: Ch. Pitt von der Müggelspree

Beste van het Ras D-VDH en NL Ch. Rock me Amadeus aus dem Elbe-Urstromtal

Om 9.30 waren we klaar met keuren. Nu begon het lange wachten. Het was erg fris geworden, slechts 19 graden en lichte motregen. De erering begint om 16.00 uur. Mijn lieve Monika Fuss was op de show met haar Bearded Collie reu “Ch.Firstprizeears Pikes Peak“. We hebben hem ook gefokt. Net als de dag ervoor werd “Pike” Beste van het Ras en wachtten we samen af. We hadden nog een gigantische taak voor de boeg! Alle bagage die we hebben, zoals ’s ochtends, terugbrengen. De erering was bij de ingang. Onze Cooper laten lopen, was geen optie, omdat hij zo stoffig en vies was geworden. Hij moest schoon blijven voor de erering.

De dag eindigde met een hoogtepunt voor mij  en Paul als fokker van de Fristprizebears Bearded Collies en de Elbe-Urstromtal OES. Groep 1 is altijd erg groot en goed gevuld met tophonden. Zeker op deze Duitse Winner Show. Keurmeester van groep 1 was de heer P. Harsanyi uit Hongarije.

Groep 1 werd gewonnen door Monika met haar “Pike” en ik werd tweede met “Cooper”. Ik denk dat er in Europa maar heel weinig fokkers zijn die zoiets kunnen. Het was een hele grote eer voor mij en deed me denken aan de tijden, dat we in Nederland deze plaatsing zo vaak wonnen. Het hoogtepunt van mijn leven als fokker was het winnen van de “Beste Hond van ALLE Rassen” in Nederland in 1999 met Ch. Not for Sale aus dem  Elbe Urstromtal” en de 2e Beste Tophond van Alle Rassen was door ons gefokteBearded Collie “Ch. Firstprizebears Niagara Falls” van Marja Eilers-Ojevaar. Geen enkele andere fokker is erin geslaagd dit tot nu toe te herhalen.

Impressies van de tentoonstelling

Op 23 juli 2022 waren we met onze “Lilou” in Marche en Famenne, dat is de voormalige Luikse tentoonstelling. De zalen daar zijn gesloopt. Het is verder weg, veel rijden over landweggetjes. Mooie zalen met veel ruimte. Mevr. Katja Jasica uit België keurde voor het eerst de bobtails in België. Slechts enkele OES waren ingeschreven.. Maar onze Ch. Seejungfrau aus dem  Elbe-Urstromtal” won het CACIB, CAC en werd Beste van het Ras. In Groep 1 zat ze nog bij de laatste 6. Een goede dag.

Onze geweldige “Lilou” van net 3 jaar en moeder van een nestje van 4 maanden oud.

Seejungfrau aus dem Elbe-Urstromtal   Seejungfrau aus dem Elbe-Urstromtal

De heer Grimm en zijn Ch. “Tannhäuser aus dem Elbe-Urstromtal” waren op de dubbele CACIB-show in Klagenfurt/Oostenrijk op 23/24 juli 2022. Dhr. Deutscher keurde op de eerste dag en Mevr. Naprawnik op de tweede dag, beide Oostenrijkers. Hij won beide dagen het CACIB, CAC en werd beste reu.

Links Mevr. Wamsler met de BOB teef Ch. Isabell a Child of Gwenhwyfar, De keurmeester Mevr. Naprawnik en Dhr. Grimm met zijn “Tannhäuser”, die net 2 jaar werd.

Ivan Durotrovic was deze zondag 24 juli 2022 met zijn Emma op een show in Servië. “Tack Amilia aus dem Elbe-Urstromtal” werd Beste van het Ras met CACIB en CAC en voldeed daarmee aan de voorwaarden voor de Titel Servisch Kampioen.

Op 30 juli 2022 was er een tentoonstelling in Noorwegen, namelijk  de Drokbak Hondenklubben Tentoonstelling. De Noor Aalton Pirja  keurde. Beste van het ras was Grete Roed met ‘Turandot aus dem Elbe-Urstromtal’. Ze behaalde die dag haar Noorse kampioen en is nr. 167 in onze fokgeschiedenis. De kroon op het werk was dat ze 2e werd in een sterke groep 1.

Asne Koch won  tweede beste Teef, maar uit de  jeugdklasse werd ze beste junior met haar “Ursula Karven aus dem Elbe-Urstromtal

nieuw Noors Kampioen Turandot aus dem Elbe-Urstromtal (Ch. Norman Harrison aus dem Elbe-Urstromtal x Ch. Q’Anna Anka aus dem Elbe-Urstromtal)

Turandot aus dem Elbe-Urstromtal

Op 31 juli 2022 vond de show plaats in Moss/NO met keurmeester dhr. John Walsh jr. in plaats;  hetzelfde resultaat. Turandot Beste van het Ras met een Groep 4 en Ursula Karven aus dem Elbe-Urstromtal Res- Beste Teef en Beste Jeugdhond als de dag ervoor.

Ursula Karven aus dem Elbe-Urstromtal  net 13 maanden oud                            de vangst van 2 dagen Beste Junior

        

Op 30 juli 2022 organiseerde de Zweedse OES Club haar kampiones Clubmatch. De keurmeester was Mevr. Charlotte Sanberg uit Zweden, de bekende Bearded Collie fokker. Ook heeft ze jarenlang samen met haar moeder bobtails gefokt.

“Rolfi” Ch. Seepferdchen aus dem Elbe-Urstromtal” won de kampioensklasse, eigenaar is  Amilia Helin/SWE. Hij werd 2e Beste Reu achter zijn zoon “Dizzny’s The Rolling Stone

Eleanore Larsson maakte prachtige foto’s van Rolfi.

     

     

 

2 dagen in Wirges Duitsland met Norman, Uschi en Chris en haar Roos

Uschi Zaterdag en zondag , Keurmeester zaterdag Mr. S. Rooney/IRL

     

Haar Keurverslag!!! Keurmeester Colm Hastings /Irland

Norman in Wirges. eerste keer in de Veteranen Klas. Beide Dagen Beste Veteraan

   

Mijn vriendin Chris Beirendonk, beste maat op alle reisjes, met haar Velvet Roos of Snowboot Bears. Beide Dagen beste Baby. Zij is een dochter van “Rock me Amadeus”

den vangst van 2 dagen in Wirges met 3 honden, die 3x Beste waren