27 juni 2024

Tentoonstellingen juni 2024

Juni is de maand van de echt grote raadsels!

Keurmeester mevrouw De Wit/NL keurt om 11.00 uur de jonge reu van Chris van Beirendonk op de Jongehondendag van de Nederlandse Bobtail Club. Hij is de enige van de 15 jonge honden, die de beoordeling ZEER GOED krijgt. 2 uur later, zelfde plaats, zelfde keurmeester, Mevr. Godelieve de Wit/NL, maar dit keer is het de Bobtail Clubkampioenschappen. Hier wordt de reu gekozen als beste van het ras uit 15 Bobtails!!!

In de ochtend was het te lang, de achterkant was niet goed etc. etc. dus echt constructiefouten. 2 uur later waren ze er niet meer…

Moet ik dat begrijpen? Nee, ik was pissig omdat ik maar Res-Beste Reu werd met Ch”Udo Jürgens aus dem Elbe-Urstromtal”.  Dit resverepunt was genoeg voor Ch. “Udo Jürgens aus dem Elbe-Urstromtal” om nu Nederlands kampioen te worden, maar het is niet onze stijl om zo aan de titel te werken.

Chris van Beirendonk schaamde zich voor de hele zaak. Niettemin gefeliciteerd met het

BOB voor “Demabo Casanova”, keurmeester Mevr. De Wit/NL en onze geweldige “schipper” op de Res plek

Ik had ook “Ch. Unisono aus dem Elbe-Urstromtal” eigenaar Kinga Kolscar bij me. Ze heeft begin januari pups gekregen en zag er weer fantastisch uit. Ze won de kampioensklasse van “Brywns Zelda”. Maar ze won verder  niets anders. De beste teef was een mooie teef uit de jeugdklasse en de Res- prijs ging ook naar de jeugdklasse. Maar ik vondt dat hier “Unisono”   op de Res- Plaats had moeten staan.

Dit verhaal stond op Facebook en mevrouw De Wit had graag haar redenen voor dit besluit kunnen toelichten. Helaas kwam er niets.

We reden 3 uur heen en nog eens 3 uur terug voor deze onzin!

Op zaterdag 8 juni 2024 vond een CAC tentoonstelling plaats in Geldrop/NL. Er waren 4 OES geregistreerd voor de Belgische heer Jos de Cuypers. Chris met haar jeugdklasse reu “Demabo Casanova”, in de kampioensklasse “Udo Jürgens aus dem Elbe-Urstromtal”.  “Skipper” werd beste reu en “Casanova” werd Res en werd daarmee Nederlands Jeugdkampioen. Zijn 3e jeugdtitel.

Onze “Caro” startte in de tussenklasse. Ze heeft ALLES gewonnen in de afgelopen 5,5 maand, waaronder Beste van het Ras in de jeugdklasse in januari bij Dhr. Jos de Cuypers en Beste van het Ras ook bij Dhr. De Cupyers begin april op de grote Internationale Show in Luxemburg.

Ze had altijd de teef “Brywns Zelda” van J. Wulteputte/BEL als concurrentie en versloeg haar altijd. Ook bij alle andere kerumeester toen ze tegen onze “Caro” moest lopen. Dhr. Wulteputte/BEL, haar baasje laat zijn hond “natuurlijk” zien.  Met andere woorden: hij wil of kan niet oppoetsen.

Het is moeilijk te geloven maar het gebeurde: meneer de Cupypers liet deze hond over onze  buitengewoon mooie  “Caro” winnen.

Een Excellente Hond die niet opgeborsteld  is, is nog steeds een Excellente Hond!

Een zeer goede hond wordt, wanneer hij opgeborsteldt wordt, niet uitmuntend, maar blijft zeer goede hond!

Als ik te snel rijd, verkeerd parkeer, of wat dan ook verkeerd doe, krijg ik een bekeuring van de politie. Waarom mogen keurmeesters,  die verkeerde beslissingen nemen ongestraft blijven? Als exposant kunt u uw tijd, energie en geld spenderen aan het exposeren, maar u mag niet klagen. Ik heb deze heel vreemde hobby al 52 jaar en ik kan er niet tegen.

Voor de wedstrijd voor beste van het ras heb ik geweigerd “Udo Jürgens” voor te stellen. Ik wilde dat deze hond als statement de erering in zou gaan. Mijn lieve Chris van Beirendonk was klaar met Ch. Udo Jürgens aus dem  Elbe Urstromtal om te strijden voor het BOB. Hij was opgeborsteld, d.w.z. niet natuurlijk tentoongesteld en werd dus

Beste van het ras “Udo Jürgens aus dem Elbe-Urstromtal” de keurmeester Dhr. de Cupyers/BEL, BOS de teef “Brywns, in eigendom van Wulteputte/BEL

Het was 11.00 uur, het weer was goed en nu moesten Liliane Friederich, de trotse eigenaresse van “Skipper” en ik om 16.00 uur wachten op de groepskeuring.

“Skipper” en “Caro” hebben lekker uitgeslapen. Wij willen ze inschrijven voor de wedstrijd: wie heeft de dikste neus.

Kort voor 16.00 uur waren we klaar voor de erering: “Skipper” van voren en van achteren

                      

De Ier Colm Hastings fokt zelf prachtige bobtails. Hij keurt Groep 1 en wij zaten bij de laatste 6 maar niet geplaatst.

Op zondag 9 juni 2024 vond in Arcen/NL het kampioenschap van de andere bobtailclub (OESNLA) van Nederland plaats. Zij nodigden de heer Nikolas Kanalas uit Italië/Griekenland uit als keurmeester. Hij is de fokker van de Aryakas OES en zijn echtgenoot Matteo Autolitano fokt de Airzeppelin OES. Het was zijn eerste tentoonstelling, hij mag tot nu toe alleen keuren op nationale shows, d.w.z. CAC-shows.

Er waren 31 OES geregistreerd, waarvan  een paar  registraties van vrienden. Na zorgvuldige overweging heb ik besloten mijn honden niet te showen. Dat kwam maar goed uit, ik heb de dag ontspannen in de zon en een beetje wind doorgebracht en ben ’s avonds naar huis gereden met het gevoel dat ik precies de juiste beslissing had genomen.

Foto Nel Meijer

Chris van Beirendonk showde haar “Winnetou aus dem  Elbe-Urstromtal” voor de laatste keer in de puppyklas. Hij is nu 8,5 maanden oud.

“Winnetou” werd Beste Pup van de Show, Bes: Chris van Beirendonk met de keurmeester Dhr. Kanales

Angelika Bardelli showde zaterdag in Duitsland in Gäufelden en werd beste van het ras met “Ch. Verliebt aus dem Elbe-Urstromtal”. “Luana” heeft dus aan alle voorwaarden voldaan voor de Duitse en VDH kampioen.

Op zondag 9 juni 2024 stelde ze haar “Luana” tentoon tijdens de OESNLA clubwedstrijd in de kampioensklasse en behaalde een  2e plaats.

“Ch. Verliebt aus dem Elbe Urstromtal” met de eigenaar mevrouw Bardelli en de keurmeester de heer Kanales

Haar kleine “X’Lonestar aus dem  Elbe-Urstromtal” mocht meedoen in de debutantenklasse. Een prima oefening voor zo’n kleine puppy.

Gerda Jolink is op 22 en 23 juni 2024 op 3 tentoonstellingen op 2 dagen in Aarau/CH. geweest. De eerste dag regende het, de tweede dag was het droog. Het maakt niet uit, de resultaten onder 3 verschillende keurmeesters warn top:

3x Beste Teef, 2 x CACIB, 3 x CAC en twee nieuwe titels voor Multi Ch. “Ultra Chic aus dem  Elbe-Urstromtal”, Zwitsers Schoonheidskampioen en Zwitsers Showkampioen.

 

         

Het laatste weekend van juni bracht onze kennel 3 nieuwe titels met 2 prachtige dames.

Op zaterdag 29 juni 2024 vond de Internationale Show van Utrecht plaats. Echter niet in Utrecht, maar in Arnhem/NL. Keurmeester voor de 4 OES was de Deense Mevr. Hoier.

“Ch. Unisono aus dem Elbe-Urstromtal” had 6 maanden geleden 8 puppies en was weer prachtig. Ze werd beste teef met CACIB en CAC en kon daardoor de titels: Internationaal en Nederlands Kampioen afwerken. Ze werd Beste Teef. Beste van het ras was de vader van haar pups Ch. Airzeppelin Hercules Junior of Mat’n Nic.

Herci, met Inge, de keurmeester Ftau Hoier en “Unisono” aka Cloe

 

                 

Beste Teef “Unisono”, Res- Teef uit de Jeugdklas ” Aryakas Athena en de 2e Kampioensteef ” Ch .The Amazing Piperof Snowbootbears

Op zondag vertrok ik om 7.30 uur richting Genk/België. Ik had kunnen uitslapen!!! Ik wilde Gerda Jolink steunen met haar “Ziva” en mijn lieve Martina Weissmann met haar “Tilly”. Ze werd voor het eerst getoond in de juniorklasse.

“West Side Story aus dem Elbe-Urstromtal” 1 Uitmuntend Jeugd CAC en FCI Jeugd CAC

“Ch. UltraChic aus dem Elbe-Urstromtal” in eigendom van Gerda Jolink werd Beste van het Ras met CACIB, CAC en rondde haar 10e titel af: Belgisch Kampioen. De keurmeester was de Sloveense heer R. Rajic

De enige reu in de jeugdklasse werd BOS “Waco of Hillbilly Heights” , de keurmeester en mijzelf met Ch. “Ultrachic aus dem Elbe-Urstromtal”