27 maart 2023

Tentoonstellingen maart 2023

In het weekend van 11/12- maart 2023 werden 4 shows in één weekend georganiseerd in Guatemala.

Angelika Cordova exposeerde met succes haar “Aramis”. Hij wist 1 x Beste van het Ras en 3 x Beste reu te winnen onder  de 4 verschillende keurmeesters. Hij bezit nu de titels: Intercontinental Champion en Guatemala Junior Champion. “Aramis” behaalde eveneens uitstekende plaatsingen in zowel groep 1 als in groep 1 van de jeugdreuen.

“Van Cleef aus dem Elbe-Urstromtal” 12 Maanden oud

                 

Aramis is niet alleen erg mooi, maar ook zeer bedreven in het hoeden van schapen

             

De beroemde CRUFTS-tentoonstelling vond plaats op vrijdag 10.3.2023 in Birmingham/GB. “Aramis” nestbroer”Louis” werd door zijn baasje Tracy Gould voor het eerst uitgebracht in de jeugdklas. Hij deed het geweldig, maar met slechts 12 maanden is het erg moeilijk om te plaatsen met sterke en oudere concurrentie. Toch zijn we erg trots.

“Vuitton aus dem Elbe-Urstromtal”

“Obsession aus dem Elbe-Urstromtal” eigendom van dr. Ann Hodgenson/UK werd uitgebracht in de grote open klasse. Ze is nu 7 jaar oud en nog in goede staat. Helaas heb ik geen foto.

18-3-2023 IDS Bleiswijk/NL, Keurmeester Maikel Koot/NL. Mijn grote doel nadat ik op 19 december 2022 mijn nieuwe knie kreeg: hier exposeren. Het is gelukt!!!! Het oude circuspaard had de mangaangeur nodig... Ik kon de driehoek in de ring  lopen met “Cloe” maar Kinga, haar baasje moet het overnemen voor het hogere tempo. Maar dat deed er niet toe, het voelde geweldig om weer op een show te zijn.

NL-CH und Int- Junior Champion “Unisono aus dem Elbe-Urstromtal“, Eigenaar Kinga Kolscar. ”

“Cloe” is net 15 maanden oud en won het CACIB

Als showhond kun je genieten van hotelbedden. Cloe en Kinga om 6 uur aan het genieten

Een show is geen show…. op zondag 19-3-2023 was er ook een internationale show in Weelde/België. Hier keurt de rasspecialist Dhr. Leif Ragnar Hjorth uit Noorwegen. Net als de dag ervoor kon ik de driehoek weer doen en op en neer lopen, toen kwam Kinga de ring in voor de eindsprint.

Beste van het ras met CACIB, CAC voor “Unisono aus dem Elbe-Urstromtal” “Conny” was Happy

We werden om 10.30 uur gekeurd en moesten wachten tot 16.30 uur voordat groep 1 gekeurd werd. Dat werd gedaan door Dhr. D. Spruyt uit Belgie, hij mag mij en mijn honden helemaal niet. Hij had ook geen waardering voor de prachtige Bearded Collie van ons fokkerij. Chris Beirendonk, mijn beste vriend, presenteerde  “Cloe” in de erering en deed het geweldig.

Het lange wachten werd ingekort met echte Belgische frietjes met mayo

Chris Beirendonk, Kinga Kolscar, Francien, Conny en Monika Fuss

Op 19 maart 2023 maakte “Vivian Westwood aus dem Elbe-Urstromtal” haar opwachting in Premstätten/Oostenrijk in de jeugdklasse. Zij is de nestzus van “Vuitton” en “Van Cleef”. De familie Laminger is de trotse eigenaren. “Vivian” kreeg 1 Uitmuntend en het Jeugd CAC.