20 mei 2021

Tentoonstellingen mei 2021

Eigenlijk zijn in mei, in niet-Corona-tijden, heel veel tentoonstellingen. Nu waren we dolgelukkig dat  op 16-5 in Hamburg Rahlstedt/duitsland een show van de club voor Britse Herdershonden plaats vond. . Alles Corona veilig. Elke exposant moest een negatieve snel test laten zien. Het was op het terrein van de Greyhound Racing Club. Top Locatie,  met geweldige gastronomie, maar alleen bij droog weer. Het was 9 uur ’s ochtends en het goot uit emmers ….. voor de 6 ingeschreven OES gewoon verschrikkelijk. Maar om 10 uur toen de keuring begon was het droog met een klein beetje zon. Als oude rot in het vak van hondenshows ben je overal op voorbereid.

De keurmeester was mevrouw E. Stotouth uit Duitsland.

Ch. Rote rose aus dem Elbe-Urstromtal werd Beste Teef en ontving haar laatste kaart voor de titel van Duits VDH Kampioen

en “Ch. Seejungfrau aus dem Elbe-Urstromtal” kreeg haar eerste kaart voor de titel in Duitsland.

wacht om 8 uur bij de ingang van het wedstrijdterrein

Veilig tegen de regen ..

Wacht op het keuren.. Mijn lieve vriendin Monika Fuss is de allerbeste reisgenoot

Klaar om 10.30 uur, we reden om 11.30 uur terug naar huis. Effe een snelle 1000 km heen en terug

Beste van het ras de reu, en mijn mooie “Sonja” beste teef

Zaterdag verbleven we in Hittfeld/duitsland. Dat is in Nedersaksen en daar mocht het zonder test op Corona. Ik woonde tot 1988 om de hoek in Ramelsloh. Op 7-4-1978 trouwde ik met  mijn eerste echtgenoot Rainer Abicht in Hittfeld in de pittoreske stenen kerk op de heuvel in het dorp. Op dat moment wachten ongeveer 15 bobtails ons op in een erehaag na de ceremonie. Er is ergens een foto van.

Nu, zelfde plaats, 43 jaar later waren er slechts 2 Bobtails: Sonja en Lilou