1 december 2021

Tentoonstellingen November 2021

Wij waren op 6/7 november 2021 in Bleiswijk/NL op de dubbele CACIB show. Zaterdag was erg stressvol met 3 honden. Al het werk thuis wassen en borstelen van de 3 is een karwei van 3 dagen.

zo ziet onze “Lilou” er meestal uit als ze geen showhond is….

Johan Andersson uit Zweden was de keurmeester. Hij is een zeer bekende Bearded Collie fokker. Ik had hoge verwachtingen van hem.  Helaas kwamen mijn verwachtingen niet uit.

“Cooper”werd Beste Reu

Rock me Amadeus aus dem Elbe-Urstromtal, wederom goed gepresenteerd door Priscilla van Oosten.

Dit zijn de 3 reuen die hun klassen hadden gewonnen: Tussenklas Macoes Kentucky, Openklas: Vigilats Rope Daner en Cooper

“Ocean”  Ch. Love ’n Stuff Elbe-Urstromtal “stond alleen in de tussenklasse en kreeg Uitmuntend 1. De keurmeester vond dat haar ribben langer moesten zijn … dat is een belangrijk punt in de Bearded Collie standaard. In de bobtailstandaard wordt echter alleen beschreven dat ze goed gewelfd moeten zijn. Bovendien zijn de ribben lang bij Ocean …

“Lilou” Ch. Seejungfrau aus dem Elbe-Urstromtal won de kampioensklasse. Ze was echter slechts Res-Beste teef. Gelukkig was dit Res-CAC voldoende om haar Nederlandse kampioenstitel te behalen.

De beste teef was de teef uit de jeugdklasse”The Stunning Stien of Snowboot Bears” von Chris Beirendonk.

Beste Reu  Ch. Rock me Amadeus aus dem Elbe-Urstromtal, de keurmeester dhr.  Anderson en Beste van het Ras ” The Stunning Stien of Snowboot Bears”

Op de terugweg moest ik nog 2 stukken gebak halen bij onze bakker om mijn frustratie weg te eten. Daarna voelde ik me ook misselijk…

Op de 2e dag in Bleiswijk keurde Mevr. Ingrid Hectors uit België . Niemand had verwacht dat ik een hond bij haar zou inschrijven omdat bekend is dat we geen vrienden zijn. Toch had ik onze “Ocean” ingeschreven. Na de dag ervoor en de overwinning van Chris Beirendonk wist ik dat ik niet kon winnen. Maar er was ook een teef in de kampioensklasse als concurrent. Eigenlijk zou Melissa van Oosten “Ocean” presenteren, maar “Ocean” was alleen maar naar mij aan het omkijken  en dus moesten we ons plan wijzigen.

Love’n Stuff Elbe Urstromtal wurde res. Beste Hündin, mir Res- CAC und CACIB

Beste Teef en Beste van het Ras ” The Stunning Stien of Snowboot Bears” von Chris Beirendonk.

Zondag hadden we tijd om snel een foto van Ocean te maken. Ze is 17 maanden oud.

   

Zondag was erg gezellig. We zaten in een ontspannen groep met de familie van Oosten, Casper Knippenborg en het team van Gerard Bruintjes. Gerard is een zeer bekende Bouvier fokker en we hebben al tientallen jaren een zeer plezierige vriendschap.

Het was echter de eerste keer dat ik op zijn schoot mocht zitten. Uiteraard legde Casper Knippenborg dit direct vast met de camera.

Van vrijdag 12 t/m 11 t/m zondag 14 november 2021 waren er 3Int. Shows  gehouden in Herning / DK. Amilia Helin was met haar zus uit Zweden gekomen. Ze had “Rolfi” en zijn dochter Irma bij zich.

Dit zijn de resultaten van Rolfi:

12.11. Keurmeester:  Mrs.M. Holin/N                           Exc 1, CK

13.11. Keurmeester: Mrs. B. Siegstad/DK           Exc 1,CK CAC

14.11. Keurmeester: Mrs. Ostlund-Hostad/S.    Exc. 1, CK, CAC, Res-CAC

Seepferdchen aus dem Elbe-Urstromtal                                                                              Rolfi en zijn dochter Irma

                    

Ook in het weekend van 13/14 november 2021 was er een dubbele  CACIB-show in Karlsruhe/GER. Helaas waren er verschillende keurmeesterswisselingen. Oorspronkelijk zouden de heer Dux en mevrouw Ruth Wagner keuren. Nu op de eerste dag keurde dhr. Josef Hartig. Daar behaalde  Ziva “Ch. Sexygirl aus dem Elbe-Urstromtal” van Mevr. Weissmann het  Res-CACIB, Res- CAC

Op de 2e dag was  het  de Zwitserse keurmeester  Dhr. König en hij was enthousiast over “Ziva”. Ze werd beste teef met CACIB en CAC evenals VDH-SA

Beste van her Ras:  Valentino Dolcevita Golden Years van Familie Bechberger, de keurmeester dhr. König en Mevr.  Weissmann mit Ch. Sexygirl aus dem Elbe-Urstromtal, Beste Teef

“Ziva” een droom van een bobtail. Dit hoofd en deze uitdrukking zijn om  weg te smelten.

19-11-2021  11 uur: Ik heb net het bericht gekregen dat er een nieuwe kampioen is !!

Herr Grimm is met zijn  “Tannhäuser aus dem Elbe-Urstromtal”  op de tentoonstelling in Genève, Zwitserland. Daar won hij het CAC uit de tussenklas met keurmeester dhr. R. Doedijns / NL. “Nitro”  won zijn 4e CAC en kreeg de titel van  Zwitsers Showkampioen.

Hij is net 16 maanden oud en behaalde begin oktober zijn eerste 3 CAC’s in Zwitserland. Hij is kampioen nr. 164 voor onze kennel. De 10e kampioen voor zijn vader Ch. Norman Harrison aus dem Elbe-Urstromtal en de 1e kampioen voor zijn moeder Ch. Q’ Anna Anka aus dem Elbe-Urstromtal

Op de laatste dag van de tentoonstelling werd “Tannhäuser” getoond in de jeugdklasse en ontving de titel van Zwitsers jeugdkampioen. Hij werd ook beste van het ras en was in de laatste ronde de beste jeugdhonden van alle rassen.

Op 21 november 2021 vond de Eurodogshow plaats in Kortrijk / België. Het is een grote en goed georganiseerde show. Er waren 12 OES ingeschreven voor de Ierse Mr. V. O’Brian. Lilou had     ’s ochtends al diarree in het hotel en ik had helemaal geen zin om naar de show te gaan. We hoefden maar een kwartiertje te rijden van ons hotel uit naar de hal. Mijn lieve vriendin Monika Fuss moedigde me aan. Het regent  veel te veel en hard. Bovendien hebben wij beiden ook nog een vingernagel afgebroken tijdens het uitpakken.

De dag begon  klote……

Zoals zoveel keurmeesters was ook de heer O’Brian onder de indruk van de veelheid vacht op de hond en vergat hij wat in  de rasstandaard staat. . Bijvoorbeeld over een vierkante bouw en vol neuspigment, oplopende ruglijn, etc. Iemand schreef zojuist een artikel op Facebook dat nieuwe fokkers zich door de  foto lieten beïnvloeden. De “kunstenaars” onder de exposanten, die winnen omdat hun hond veel haar heeft  en ze  hetzelfde prima  in model knippen, zijn meesters in het verleiden van de keurmeester. Dus soms winnen honden die qua kwaliteit twijfelachtig zijn, maar wel optimaal gestyled zijn. Nieuwe fokkers denken  dan dat zo’n hond geweldig  moet zijn. Een rode auto is niet per se een Ferrari…..

Cooper liep voor iedereen duidelijk, beter op de gladde vloer en draagt ​​ook zijn hoofd/nek perfect bij het lopen. “Cooper” zou zeker een grote kans hebben gehad in de erering.

Maar zo is het leven.

Zoals altijd  werd  “Cooper” uitstekend gepresenteerd door Priscilla van Oosten

 

Res- CACIB Rock me Amadeus aus dem Elbe-Urstromtal, de Keurmeester Dhr.  O’Brian en Beste Reu en Beste van het Ras ” Reata’s Vector Space” Eig. S. Meijer

“Lilou” stond met een andere teef in de Kampioensklasse en ze  werd 2e . Dat was de eerste keer, dat deze teef voor Lilou stond op de vele shows waar ze elkaar tegen kwamen.

1e plaats: Remember the Sweet Dream of Snowboot Bears, 2.plaats Seejungfrau aus dem Elbe-Urstromtal

De dag werd gered door Monika Fuss’s Bearded Collie. Ch. Firstprizebears Pikes Peak . Hij werd gekeurd door dezelfde keurmeester, en won  beste van het ras. In de grote groep 1 won hij de 2e plaats, gekeurd door de Deense Mr. Klindrup. De Bobtail was niet eens geselecteerd.

Het was een lange dag. Om 5.30 opgestaan ​​en om 19.30 weer naar huis.

 

Amilia Helin was op 27 november op de kersttentoonstelling van de Deense Bobtail Club. in Lille Skensved. Het moet altijd een heel harmonieus en gezellig gebeuren zijn. Er waren 35 OES geregistreerd voor mevrouw Sue Addock uit Engeland. 32 daarvan zijn voorgebracht.

“Rolfi” is showklaar gemaakt. . Amilia won later de trofee voor best geborstelde hond van de dag

             

Seepferdchen aus dem Elbe-Urstromtal won de Open klas reuen.                  hij werd 2e beste reu en verloor van de reu in  de jeugdklasse “Danish Delight All Over The World”