9 december 2022

Ausstellungen November 2022

November is een HEEL drukke maand, met eigenlijk te veel tentoonstellingen. Als je gek bent zoals ik, ga je naar iedere show. De maand begon op 5 november 2022 met de Int-Show in Bleiswijk/Nederland. De keurmeester was de heer R. Blessing uit Duitsland. Wij waren daar met Cloe en Uschi. Er waren 8 honden ingeschreven en 7 geshowd, waarvan slechts 1 reu. Een teefje in de kampioensklasse kwam uit Duitsland. Priscilla van Oosten showde Kinga’s “Cloe”. “Unisono aus dem Elbe-Urstromtal” heeft nu haar 2e Jeugd CAC gewonnen. De ster van de dag was onze Uschi. Ze werd Beste van het Ras op een leeftijd van 16 maanden:” Nl-JCh. Uschi Glas aus dem Elbe-Urstromtal”

In de erering in groep 1 keurde Mevr. K. Nölke uit Duitsland, maar ze had geen oog voor onze mooie Uschi.

Foto’s met dank aan Jürgen Kurz en de video’s zijn van mijn schat Paul.

Res Beste Teef werd mijn lieve Chris Beirendonk met haar “Stunning Stien of Snowboot Bears”, links“Uschi Glas aus dem Elbe-Urstromtal”

In het weekend van 12 en 13 november 2022 zijn Paul en ik met “Ocean” en “Uschi” naar de dubbele CACIB-show in Karlsruhe/DUI gegaan. Op vrijdagmiddag reden we rustig weg, het is iets meer dan 400 km naar ons hotel. Dat was natuurlijk maar 10 minuten om de hoek van de hallen. Karlsruhe heeft zeer grote, lichte zalen. Een goed georganiseerde show met veel ruimte. Barbara Müller uit Zwitserland zou zaterdag keuren. Maar de goede was ziek. In plaats daarvan kwam meneer Kliebenstein, die eigenlijk net met pensioen was gegaan als algemeen kerumeester. Daardoor kwamen 5 van de 12 ingeschreven teven niet. Ik vermoed dat ze waarschijnlijk  niet alle tanden hebben en daarom hun bedenkingen hadden  bij deze keurmeester te showen. Nu waren er nog maar 3 reuen en 4 teven, waarvan 2 in de kampioensklasse. “Uschi Glas aus dem Elbe-Urstormtal” stond alleen in de tussenklasse . “Kamp. Love ’n Stuff Elbeurstomtal” won de kampioensklasse. Onze Uschi won  echter over  Oceaan. Uschi werd Beste Teef en onze Ocean Res Beste Teef “Uschi” heeft de titel Alpensieger.

“Uschi”

We werden rond 10 uur gekeurd, aangezien we niet hoefden te blijven voor de erering, gingen we rond het middaguur terug naar het hotel en rustten we uit. Uiteindelijk waren wij om 5.30 uur opgestaan.

’s Avonds zijn we gaan eten in het bekende restaurant “Erbprinz” in Ettlingen. Een geweldige ervaring.

De volgende dag was heel relaxed. De keuring begon pas rond 13.00 uur. Dus lekker lang slaap en  alles ontspannen inpakken. We waren rond 10.30 uur in de hal en vonden nog plek voor onze honden en onze spullen. Op deze dag keurde de Luxemburger Mevr. R. Wagner. Vandaag waren er ook 12 honden ingeschreven waarvan er 10 ter plaatse waren. De teef uit de kampioensklas gaf het op en kwam niet. Uschi had nog 2 andere teven als konkurentie. Bij onze meiden ging alles super. Dit keer echter andersom: Uschi wint de tussenklas en Ocean de kampioen, maar: “Ch. Love ’n Stuff Elbeurstromtal” wordt beste teef met CACIB, CAC en “Uschi Glas aus dem Elbe-Urstromtal” wordt beste teef .

“Ocean”

Na een relaxte rit terug waren we rond 20.00 uur weer thuis.

Woensdag was “Cloe” bij ons voor een bad, föhnen en borstelen. Daarna rustte ze. De volgende ochtend om 9.00 uur ging ze samen met Ocean op reis richting Genève/CH.

    

Het weekend van 18 t/m 20 november. was erg spannend. “Ocean” en “Cloe” gingen naar Geneve, Zwitserland met Peggy Kraaijenveld en Miranda Hoksbergen voor een 3-daagse show met in totaal 4 shows. “Cloe” won vrijdag al de 2 Jeugd CAC’s die nodig zijn voor de titel van Zwitsers Jeugdkampioen. Bovendien won ze altijd  beste jonge hond: “Unisono aus dem Elbe-Urstromtal”. Cloe is eigendom van Kinga Kolscar

“Ocean” won vrijdagmiddag het 4e CAC in Zwitserland en heeft nu de titel: Zwitsers Kampioen “Love’N Stuff Elbeurstromtal”. Onze hoop werd niet vervuld en “Ocean” won slechts 3x Res-CACIB en werd Res- Beste Teef. Ze mist alleen nog 1 CACIB in een 3e land voor de titel Internationaal Kampioen.

Op zaterdag 19-11-2022 reden Paul en ik 2 uur dwars door België. De Eurodogshow vond plaats in Kortrijk, zo’n 3 km van de Franse grens. Deze tentoonstelling heeft een lange traditie en Kortrijk is een prachtige oude stad. Op zaterdagmiddag, terwijl we in Hotel Damier zaten en bier en champagne dronken, herinnerde ik me dat ik er voor het eerst verbleef in 1979, ter gelegenheid van de tentoonstelling. We brachten een heerlijke avond door in de stad. De volgende ochtend zijn we met “Uschi” van het hotel naar de hal gereden om rond 07.30 uur voor de hal te staan. De online catalogus stond pas rond het middaguur online….. vandaar dat we er in de Halle am Ring achter kwamen dat de keuring pas om 11.00 uur begint. De keurmeester was een Italiaanse mevrouw A. Albrigo. Van de 11 geregistreerde honden waren er 2 niet ter plaatse. Er waren 2 reuen en de rest waren de dames. De keurmeester vond “Uschi Glas aus dem Elbe-Urstromtal” zo goed dat ze Beste van het Ras werd. we waren gelukkig

Nu begon het lange wachten. De erering met de groepskeuring begint om 16.00 uur. Maar het was het waard. “Uschi” deed het bijzonder goed in de erering en werd 2e Beste van de grote groep 1. Keurmeester was de Fransman Dhr. J.J. dupa’s.

 

alle uitslagen zijn te vinden op Bobtailonline http://www.oes-bobtail.de/showplaner_international.html?no_cache=1

Zeer goed nieuws komt uit Guatemala door Angelique Cordovan. Ze was in San Salvador met haar “Van Cleef Aus Dem Elbe-Urstromtal” (8 maanden oud), genaamd Aramis. Daar vond de Americas and Caribbean Show plaats. “Aramis” werd 4e beste pup van de show.

      

               

Het laatste weekend van november zijn we 3 dagen in Leeuwarden/Nederland geweest. Al vele, vele jaren was er altijd een CACIB show in Leeuwarden op tweede paasdag. Op een gegeven moment, vele jaren later, brandde de hal af. Na de verbouwing waren er enkele tentoonstellingen totdat de kynologenclub geen show meer organiseerde. Normaal vond de Winner ALTIJD plaats in Amsterdam. In 1975 was ik er voor het eerst in het RAI-gebouw. Vele mooie overwinningen zijn daar in de loop der jaren behaald. Toen besloot de gemeente Amsterdam dat ze geen hondenshows meer wilden houden. Nu heeft de Raad van Beheer (dat is de VDH in Duitsland) Leeuwarden ontdekt als alternatief.

Op donderdag reden we de 300km naar het noorden. Verbleven in Organjewoud in een prima hotel met veel ruimte voor zowel hond als mens. Op vrijdag vond de Frysian Winner Show plaats met alle rassen op één dag. Dat was ERG druk. We hadden een keurmeesterwissel en nu keurde de Italiaan Pietro Bottagiso ons ras. Deze man  is geweldig!!! Het ging rechtstreeks naar mijn lijst met favoriete keurmeesters.

We hadden alleen “Cloe” ingeschreven. Er waren nog 2 andere teven met Cloe in de jeugdklasse: Ultra Chic aus dem Elbe Urstromtal van Gerda Jolink en Peggy Kraaijenveld met haar Hockesberghe’s Walc Grace us Guila.

Chloe wint jeugdklas, Ultrachic No. 2 en Peggy met Grace nr. 3

 

Meneer Bottagisio was enthousiast over Cloe: Uitmuntend 1, J-CAC en daarmee Nederlands Jeugdkampioen en… Res.Beste Teef.

Zwitsers en Nederlands Jeugdkampioen “Unison aus dem Elbe-Urstromtal” eigenaar Kinga Kolscar

             

Mijn beste Chris Beirendonk won Beste van het Ras en 3e in Groep met haar teefje Stunning Stien of Snowbootbears.

Maar dat was nog niet alles: In de erering won “Cloe” de groep 1 van alle Jeugdhonden en werd Res-Best in Show Junior, de keurmeester was de Noor Arne Foss

Op 26-11-2022 vond in dezelfde hallen de Winner Show plaats. Slechts 11 OES waren ingeschreven, 2 reuen en 9 teven, keurmeester was Dhr. M. Wibier uit Nederland. “Uschi” stond alleen in de tussenklas, “Lilou” had nog een teef als tegenstanderin de kampioensklas. “Cloe” stond in de jeugdklasse met 2 andere teven. Priscilla van Oosten stelt “Cloe” voor. Ik kon geen 3 honden achter elkaar showen, dit is gewoon te veel voor mijn slechte knie.

Priscilla en “Cloe” deden alles goed: Junior Winner Leeuwarden en tegen de Junior Reu won ze Best Junior “Unisono aus dem Elbe-Urstromtal” owner Kinga Kolscar

Peggy met haar Ginny op de 2e plaats, Gerda Jolink met “Ultrachic aus dem Elbe-Urstromtal” op de 3e plaats en “Unisono aus dem Elbe-Urstromal” met Priscilla van Oosten waren de winnaars.

            

 

de jeugdreuen, de keurmeester Dhr. Wiber en beste jonge hond “Cloe”                         NL en Zwitsers Jeugdkampioen, Winnaar Leeuwarden “Unisono aus dem Elbe-Urstromtal”

     

Conny en Cloe

Uschi ” Uschi Glas aus dem Elbe-Urstromtal”                                           “Lilou” Multi Ch. “Seejungfrau aus dem Elbe-Urstromtal ” zij was die dag de enige die “slechts” 2e werd

                 

 

De beste teven: Cloe, Uschi, Chris met Stien en de teef uit Ierland.                Best Teef en  Winner Leeuwarden “Uschi Glas aus dem Elbe-Urstromtal”

                  

Impressies van zaterdag van de Winnaar Leeuwarden