1 november 2021

Tentoonstellingen oktober 2021

Een spannende maand tot nu toe!

In Fehraltorf in Zwitserland zijn er 4 tentoonstellingen gedurende 3 dagen in zomer en herfst. Op vrijdag 8 oktober was er een CAC show in de ochtend en de 1e CACIB show in de middag. Een CACIB show op 9 en 10 oktober. Alles speelt zich buiten af, met of zonder weer. Je krijgt een CAC in elke klas. Als de hond 3 CAC’s heeft behaald, dan krijgt hij de titel “Swiss Show Champion”. Dit geeft recht op inschrijving in de kampioensklasse. Dit is natuurlijk een makkelijke zaak als je geluk hebt en/of een geweldige hond hebt. Het inschrijfgeld voor deze 4 tentoonstellingen is 350 euro.

De verleiding was groot om onze 16 maanden oude “Ocean” daar te showen…….maar ik heb 2 nesten en  Paul, die de afgelopen 14 dagen naast de werpkist heeft geslapen. Ik kon het niet doen om hem  van donderdag to zondagavond in zijn  eentje de zaak te runnen. Beste Martina Weissmann is een enthousiaste exposant en ik heb haar enthousiast kunnen maken voor mijn project. Ze hoefde alleen maar te kijken of ze donderdag en vrijdag vrij kon krijgen. De volgende dag kwam het rapport: ik kan  Ocean in te schrijven, zij kon vrij nemen. Natuurlijk meldde ze de haar “Ziva” Sexygirl aus dem Elbe-Urstromtal ook aan. Ze moest alleen rijden met de 2 meisjes en het project alleen doen. Vrij moedig. Er is altijd veel te sjouwen met de showbagage en 2 honden. Voor vrijdag heb ik de aardige Chris Bolfinger kunnen “inhuren” om met “Ocean” in de tussenklasse te starten, zodat mevrouw Weissman haar Ziva kon presenteren in de kampioensklasse.

Natuurlijk heb ik de heer Grimm ook op deze shows attent gemaakt voor zijn “Tannhäuser”. Het heeft echter geen zin om op vrijdag te exposeren, want zijn reu werd zaterdag pas 15 maanden en had het felbegeerde CAC van de tussenklas kunnen winnen. Mevr. Weissman kreeg hulp voor de twee meisjes voor zaterdag en zondag  van de heer Grimm.

Om dit spannende project een zo groot mogelijke kans te geven, kwamen de heer Grimm (rijd 3,5 uur naar Maaseik) en mevrouw Weissmann (rijd 3 uur) op zondag 4-10 uur bij mij met  “Ziva” en “Nitro ” voor de finishing touch.

Ziva                                                                                                                                      Nitro  (Tannhäuser)

                           

Het resultaat na bijna 7 uur werk. Daarna nam mevrouw Weissman onze “Ocean” mee.

Het interessante van het registratieportaal dogshowonline is dat sommige tentoonstellingen de registratiestatistieken publiceren na de registratiedeadline. Dat was fijn, we wisten dat meneer Grimm de enige was met een reu. Ocean was alleen in haar klas en mevrouw Weissman’s Ziva ook. Op vrijdag stond er echter nog 1 teef ingeschreven in de openklas. Achteraf bleek dat er twee verschillende teven uit Zwitserland waren die zaterdag en zondag niet terugkwamen.

Vrijdag  8.10. CAC         Keurmeester dhr Martin König/Zwitserland                         Sexygirl aus dem Elbe-Urstromtal    CAC          Love’n Stuff Elbe-Urstomtal  CAC

Vrijdag  8-10 CACIB     Kerumeester dhr.  Hadžić Refet (Bosnië-Herzegovina)    Sexygirl aus dem Elbe-Urstromtal   Kwalificatie: Sehr gut        Love’n Stuff Elbe-Urstomtal  CAC  , Res- CACIB

Zaterdag  9-10 CACIB   Keurmeester mevr.  C. Rossier/CH                                     Sexygirl aus dem Elbe-Urstromtal    CAC , CACIB, BOB         Love’n Stuff Elbe-Urstomtal  CAC, Res -CACIB

   Tannhäuser aus dem Elbe-Urstromtal, CAC, CACIB, BOS

In de middag won onze mevrouw Weissman met haar  “Sexgirl aus dem Elbe-Urstromtal” groep  1. De keurmeester was mevrouw Brankowich uit Servië. Ik was erg blij voor mevrouw Weissmann en Ziva. Uiteraard waren we via whatsapp met elkaar verbonden. “Ocean” won die dag haar 3e CAC en werd “Swiss Show Champion”

Zondag 10-10 CACIB Keurmeester dhr.  P. Machetanz/GER                                Sexygirl aus dem Elbe-Urstromtal    CAC , CACIB, BOB         Love’n Stuff Elbe-Urstomtal  CAC, Res -CACIB

   Tannhäuser aus dem Elbe-Urstromtal, CAC, CACIB, BOS

“Ziva” won die dag haar 3e CAC en werd “Swiss Show Champion”

Nu moet onze meneer Grimm gewoon terug naar Zwitserland als er een volgende kans is om een ​​CAC te winnen.

Op dinsdagavond 12-10 ontmoetten mevrouw Weissman en ik elkaar in de buurt van Bitburg om  “Ocean” terug naar huis te brengen. Het is fijn als je zoveel steun krijgt.

De impressies uit Zwitserland:

De show op vrijdag begon om 20.30 uur. Het was elke dag droog maar echt koud.. Ocean en Ziva kon het niet schelen.

wacht tot het baaske de bagage brengt                                                                                    Ocean met haar laarzen voor schone en droge voeten

                                           

De meiden hadden het niet koud in hun kooi

De eerste certificaten zijn gewonnen

     

Zaterdag:

Tannhäuser, CACIB, CAC, BOS

                                 

BOS Tannhäuser, de keurmeester  Mevr. Rossier/CH, Beste van het Ras “Sexygirl aus dem Elbe-Urstromtal

Catch of the day

            

nu  was het wachtten, groep 1 werd gekeurd als de laatste groep die dag.

 

                         Sieger der Gruppe 1 ” Ziva”

’s Avonds in het hotel sliepen ze meteen

     

“Ziva” won zondag ook haar Zwitserse titel.

 

Op zondag 10-10 werd er een CAC show georganiseerd in Genk/BEL (slechts 20 km van Maaseik). Alles was versierd in het thema Halloween. Mevr. Melchior uit Luxemburg keurde 7 OES. Er waren 2 reuen en 5 teven . Slechts 2 van hen waren niet “Of Snowbootbears” OES ”

De prachtige decoratie moet natuurlijk gebruikt worden voor foto’s. Lilo staat altijd klaar om als model op te treden

                              

Beste Teef  Ch. Seejungfrau aus dem Elbe-Urstomtal

Lilou beste Teef , Beste Jeugdteef was “The Amazing Piper of Snowboot Bears”  Eigenaar: Philippe Truffin

Beste van het Ras werd  “Quality for us of Snowboot Bears” die die dag ook Belgisch kampioen werd. Proficiat aan Chris, Claire en Lillianne

Lilou was BOS Ch. Seejungfrau aus dem Elbe-Urstromtal

Martin en Denisa uit Praag waren druk aan het exposeren. Op 23 en 24 oktober waren ze met Ch. “Q’Mona Lisa aus dem Elbe-Urstromtal” op de dubbele CACIB show in Salzburg/Ostenrijk. Op de eerste dag behaalde ze een Uitmuntend 2e plaats en op de andere dag Uitmuntend 1, CAC. Nu mist “Mona” alleen 1 CAC voor de titel Oostenrijks Kampioen.

Op 30 / 31 oktober ze waren ook in Bratislava/Slovakai op een dubbele CACIB-show. Op zaterdag won “Mona” CACIB, CAC en beste teef. Met dit CACIB voldoet Mona aan alle voorwaarden voor de titel Internationaal Kampioen. Op de 2e dag verloor “Mona” van haar 15 maanden oude dochter en kreeg het Res-CACIB, CAC. Ik heb helaas geen foto’s

De tentoonstelling Bundessieger werd georganiseerd in 2021-2021. Normaal gesproken wordt deze show al 40 jaar in de Westfalenhallen in Dortmund gehouden. Naar verluidt was dat door Corona niet mogelijk. Daarom vond deze show plaats op 3 dagen op de windhondenracebaan in Gelsenkirchen. Met andere woorden: OUTDOOR……. in hetzelfde weekend was er een Concert in de Westfalenhallen met 12.000 toeschouwers….. Ik kan dat niet begrijpen.

Vrijdag was het stormachtig en koud en regen…… Een deel van de auto’s moest met tractoren van de parkeerplaats, dat was een weiland, worden getrokken. Zaterdag was minder slecht van het weer en zondag zou het droog moeten blijven.

We hadden Cooper en Lilou aangemeld voor mevrouw Heide Müller. In totaal werden 11 OES geregistreerd, maar slechts 8 kwamen opdagen, 4 reuen  en 4 teven. Om 13.00 uur waren wij aan de beurt. De 2 dagen ervoor was het een verkeerschaos en stonden mensen in de file voor de ingang. We hadden daarom besloten om 9.00 uur te vertrekken en zouden er normaal gesproken om 10.30 uur moeten zijn. Alles was ingepakt, de tent, regenjassen, warme jas. Sjaal, muts en handschoenen en rubberen laarzen.

mijn kaplaarzen

“Cooper”stond al om 8 uur met sokken aan bij de auto en wilde instappen.

We vertrokken om 9 uur. Geen file, geen regen, we parkeerden op een afstand van 10m van de ingang. Het weiland waarop de ringen stonden was redelijk droog. Het was fris maar rond het middaguur was het 15 graden en zon.

We warener  klaar voor. De heer Grimm was ook met zijn “Tannhäuser” gekomen.

Alleen de keurmeester mevrouw Müller was 20 minuten te laat vanwege een totale storing van haar navigatiesysteem.

Onze reuen voldeden niet aan onze verwachtingen en “Tannhäuser aus dem  Elbe-Urstromtal” behaalde de 2e plaats in de tussenklasse. Hij is 15 maanden en zijn concurrent was 23 maanden. Natuurlijk vonden we dat “Tannhäuser” veel meer vacht had en niet mank liep tijdens het lopen.

“Cooper” Rock me Amadeus aus dem Elbe-Urstromtal was alleen in de open klas. Om voor mij onverklaarbare redenen was hij niet de beste reu, maar de vrij kortharige reu  uit de kampioensklasse, die zich tijdens het lopen niet 100% liet zien. “Cooper” is tijdens het betasten door de keurmeester nog af en aan het  mopperen,  dat gaat gepaard met een vrolijk kwispelen van zijn staart.

“Cooper” werd dit keer gepresenteerd door Melissa van Oosten.

          

De klas winnaars:

tussenklas: Happy Panda’s Hemingway   Kampioensklas: Happy Panda’s  Giacomo Puccini CACIB, CAC  Openclas: Rock me Amadeus aus dem Elbe-Urstromtal Res-CACIB, CAC

“Lilou” Seejungfrau aus dem Elbe-Urstromtal  had een deelnemer in de kampioensklasse, en 1 in de tussenklasse. De teef uit de open klasse kreeg een zeer goed.

de Kampionesklas teven: Shaggy Blue Bobs Zumba Babe  Res-CACIB en  Lilou “Seejungfrau aus dem Elbe-Urstromtal” Beste Teef

                        

de winnende teven:  uit de tussenklasse  Shaggy blue bobs blueberry cheescake en  Lilou uit de Kampionesklas

Beste Reu “Ch. Happy Panda’s Giacomo Puccini CACIB, CAC , Bundessieger, de Keurmeester Mevr.  Müller  (Wild Frisian OES) en Beste van het Ras en Bundessiegerin “Seejungfrau aus dem Elbe-Urstomtal”

“Cooper” met Melissa en Priscilla van Oosten. Cooper is eigendom van Mevr. Eva Pütz Turala