9 september 2021

Tentoonstellingen september 2021

Het eerste weekend van september was een geweldig weekend voor mijn fokkerij!

Op 4/5e September stond alleen de CAC show in Zwolle gepland. Aangezien “Copper” zijn ontbrekende 3 CAC’s moet ophalen voor de Nederlandse titel, werd hij ingeschreven. Ook onze “Ocean” die 2 jeugd CAC’s in Nederland nodig heeft voor haar titel. We hebben “Lilou” niet aangemeld, omdat ze niet direct in Nederland iets  nodig heeft. Mijn lieve Chris Beirendonk had CAC’s in Nederland nodig voor haar “Kate”, dus we zaten elkaar niet in de weg als concurrentie.

Ongeveer 14 dagen geleden was er een roddel, dat een dubbele CACIB in Luxemburg zou plaats vinden. . Dat was waar en natuurlijk viel het samen met de show in Zwolle. Er moest dus bekeken worden wat verstandig was om te doen.

Conclusie: Ik ben beide dagen met Lilou en Ocean naar Luxemburg geweest en heb de inschrijving voor Ocean in Zwolle overgeslagen. Chris ging met Kate naar Zwolle en Paul was weer zo aardig en reed met “Cooper” naar Zwolle. Dat is slechts 2,5 uur van Maaseik. Chris deed de styling op de ochtend van de show en Priscilla van Oosten exposeerde het wederom voortreffelijk. Het resultaat was “Cooper” beste van het ras, keurmeester was de heer G. Jipping uit Nederland. Chris met Kate was BOS.

“Rock me Amadeus aus dem Elbe-Urstromtal” Beste van het ras, de keurmeesters Dhr. Jipping en Chris Beirendonk met “Romantic Rendezvous with Kate of Snowbootbears”

Handling van “Cooper” exclusive by Priscilla van Oosten

 

Dank je Paul, mijn schat. Hij reed zaterdagochtend om 6.30 uur naar Zwolle en droeg Cooper droog en schoon over aan de dames. Daarna is de Cooper terug naar huis gebracht (Aken) en terug gereden naar Maaseik. Dat was 530 KM en om 14.00 uur weer thuis.

De show in Luxemburg: 99e en 100e op 4/5 september 2021

Wat maakt Luxemburg zo interessant? Voor de titel Luxemburgs Kampioen heb je 2 CAC’s nodig. Het CAC is beschikbaar in de tussenklas en open klas. Als je in de kampioensklas inschrijft, heb je maar 1 CAC nodig voor de titel

hoe duidelijk was dat de show zou plaatsvinden en bekend was onder welke Corona-omstandigheden, heb ik mijn mensen verwittigt . Monika Fuss met haar Beardie reu “Pike” heeft een derde land nodig voor zijn Int. Kampioen titel. Daarnaast mevrouw Weissmann met haar “Sexygirl” en de familie Diringer met “Sean Connery”. De keurmeesters waren mevrouw Ruth Wagner op zaterdag en haar dochter Gloria Wagner op zondag. Beiden staan ​​bekend om hun eerlijke keruing, dus zeker de moeite waard. De reuen werden zaterdag gekeurd door dhr. Paul Jentgen. Grappig, maar zo was het. Bij de Beardies op zaterdag zou het de Duitse allrounder mevrouw Assenmacher moeten zijn. Achteraf realiseerde ik me dat ik mevrouw Cocozza met haar Beardie teef “Ella” was vergeten. Ze heeft ook het 3e land nodig.

Toen was  bekend, hoeveel OES zouden mee doen:  Op zaterdag 1 reu en 9 teven  en op zondag 1 reu  en 12 teven. Mevrouw Diringer was ziek en kon niet met haar “Sean Connery” komen. Maar nadat we zagen dat hij alleen was, werd alles in gang gezet dat hij kon voorgebracht worden …… Meneer  Diringer moest hem echter voorbrengen,die  doet het eigenlijk nooit. Maar alles komt goed.

Vrijdagavond om 19.00 uur reden Monika en ik naar ons hotel in Luxemburg. Zaterdag rond 10.00 uur waren wij aan de beurt, even later de OES. Hoewel je in Luxemburg overnacht, stap je om 6.30 uur uit bed en even na 8 uur in de hal. Onze lieve mevrouw Weissmann kwam pas ‘s ochtends aan, want ze woont maar op 1,5 uur rijden vanaf Luxemburg. De familie Diringer stond op de parkeerplaats in de camper.

Allen werden gecontroleerd of ze aan de 3G-regels voldeden en kregen vervolgens een rood lint om hun pols. Zonder dit bandje  was er geen toegang. Zondag hetzelfde, maar dan met een oranje lintje. Het ophalen van het startnummer bleek lastig. Monika stond meer dan 30 minuten in de rij om de nummers te krijgen. Ook mevrouw Weissmann en de heer Diringer. De tijd om honden te stylen was kort en de stress was groot. Maar alles komt goed.

Monika won het beste van het ras met haar Bearded Collie reu “Pike”

Dhr. Diringer was alleen en kreeg dus het CACIB en CAC, later werd hij Beste Reu met “Sean Connery aus dem Elbe-Urstromtal”

Daarna was het de beurt aan “Ocean”. Haar  2e show en ik gestrest van de ochtend. We stodnen met z’n drieën in de tussenklas, die  van 15 tot 24 maanden gaat. Ocean was de jongste met 15 maanden en de andere twee teven waren 6 maanden ouder. De keurmeester mevrouw Wagner vroeg hoe het moet, de leeftijd.

Ja en toen won “Ocean” met haar 15 maanden “Love’n Stuff Elbe-Urstromtal” haar klasse “en kreeg het felbegeerde 1e CAC.

3e plaats voor de 21 maanden oude “Shaggy Blue Bob’s Blueberry Cheescake”en 2e plaats voor de 20 maanden oude  “Sugar Babe of Snowboot Bears

“Ocean” 1e plaats en 2e plaats  “Sugar Babe of Snowboot Bears”

Mevr. Weissmann stond alleen in de openklas teef en kreeg een uitmuntend 1 met CAC voor “Sexygirl aus dem Elbe-Urstromtal”

“Lilou” startte met 3 andere teven in de kampioensklasse. Deze waren 1,5 tot 2 jaar ouder.

Grote vreugde van mijn kant. “Lilou” won deze klas , behaalde het CAC en werd daarmee Luxemburgs Kampioen” Seejungfrau aus dem Elbe-Urstromtal”

De tweede plaats ging naar de zeer slechtgehumeurde John Kieffer met Ch. “Remember the Sweet Dreams of Snowboot Bears.

3e plaats  “Shaggy Blue Bob’s Zumba Babe”, 4e plaats “Youandi Fashionably Late”, 2e plaats “Remember the Sweet Dreams of Snowboot Bears”en 1e plaats “Seejungfrau aus dem Elbe-Urstromtal”

Een droom voor iedere fokker: de beste 3e teven, die op ee rij staan voor de keuze van beste teef, allemaal door mij gefokt of in mijn bezit !!!

Monika Fuss met “Ocean”, mevrouw Weissman met Ziva en ik met Lilou

 

en de beste teef is mevrouw Weissmann met “Sexygirl aus dem Elbe-Urstromtal” en  Res- Beste Teef  “Seejungfrau aus dem Elbe-Urstromtal”

wat nog beter is,  als beide honden, d.w.z. beste reu en beste teef, uit dezelfde kennel komen. Dit zijn dromen die uitkomen.

Frau Weissmann Beste van het ras met “Sexygirl aus dem Elbe-Urstromtal” en Beste Reu “Sean Connery aus dem Elbe-Urstromtal” van Familie Diringer. “Sean” ist gerade mal 20 Monate alt. Die Richterin Frau Ruth Wagner

Toen begon het lange wachten op de erering. Eindelijk vond de groepskeuring van de 10 FCI groep weer plaats. Dhr. Paul Jentgen van Luxemburgse keurmeester groep 1. Helaas had hij geen plaats voor “Pike” of “Ziva” op de 3 podiumplaatsen.

Rond 18.00 uur waren we in het hotel. Mevrouw Weissmann had ook een kamer genomen en we hadden een geweldige avond buiten in het restaurant bij prachtig zomerweer.

“Pike” maakte het zichzelf gemakkelijk in de douche in de hotelkamer

Op zondagochtend had IK eigenlijk nog kunnen uitslapen, want de OES werden pas om 12.30 uur gekeurd. Maar om 10 uur was mijn lieve Monika aan de beurt met haar “Pike”. Dus om 6.30 uur weer uit bed  en om 8.15 uur in de zaal. Mevrouw Weissmann toonde solidariteit en ging met mij mee.

Wij reizen altijd met kleine bagage 🙂

 

Zondag kwamen  we erachter dat het niet mevrouw Gloria Wagner kerud,  maar de heer Sean Delmar uit Ierland. Een bekende allrounder, waar ik vertrouwen in had. Echter, nadat hij de Beardie’s had gekeurd, was mijn vertrouwen helemaal weg en had ik een verschrikkelijk gevoel. We waren pas om 14.00 uur in de ring.

“Sean Connery aus dem Elbe-Urstromtal” was weer de enige reu . Hij behaalde het CACIB, CAC en was met 20 maanden nu Luxemburgs kampioen. Hij is nummer 161 in de lijst van winnaars voor de Elbe Urstromtaler

In de jeugdklasse was er nog één teef en in de openklasse nog 2. Met andere woorden: mevrouw Weissmann had concurrentie.

“Ocean” zat in de tussenklas met dezelfde teven en werd 3e van 3 teven. Ik kon het bijna niet geloven!!! De keurmeester  vroeg niet naar leeftijd, wat eigenlijk normaal is. Ik vroeg de keurmeester, nadat hij klaar was met keuren,  wat het probleem was met “Ocean”. Hij vond dat zij nog niet genoeg lichaam heeft … zij  weegt 34,5 kg en is een zeer compacte OES. Wat een onzin!!! Nu had de anders slechtgehumeurde meneer Kieffer een grote grijns nadat hij over mij had gewonnen.

Hier zie je de mooie brede achterhand van “Ocean” en haar mooie,gewelfde nek. Datis waar de rasstandaard om vraagd.

3e plaats “Ocean” Love’n Stuff Elbe-Urstromtal 15 Maanden , 2e plaats met  21 Maanden  “Shaggy Blue Bob’s Blueberry Cheasecake” en 1, plaats met CAC de 20 maanden oude ” “Sugar Babe of Snowboot Bears”

Plaats1, 2 en 3

Mevr. Weissmann had als konkurrentie  een teefje uit Frankrijk, gefokt door Macoes. Ze was er ook maar ging niet de ring in. Nu had ze nog Chris Beirendonk met “She is the one of Snowboot Bears” als competitie.

Het is jammer voor Chris, maar geweldig voor mevrouw Weissmann en mij als fokker: “Sexygirl aus dem Elbe-Urstromtal” wint haar 2e CAC en is daarmee Luxemburgs Kampioen en mijn persoonlijke kampioen nummer 162.

Kampioensklasse teef, zelfde line-up als de dag ervoor, maar andere plaatsing.

2e plaats  “Shaggy Blue Bob’s Zumba Babe”, 4e plaats “Youandi Fashionably Late”, 3e plaats  “Remember the Sweet Dreams of Snowboot Bears” en 1e plaats “Seejungfrau aus dem Elbe-Urstromtal”

met dit gangwerk van “Lilou” moet ze  winnen.

De keuze voor de beste teef: De tussenklas, mevrouw Weissman met“Sexygirl” uit de  Open klas wordt Res-Beste teef en mijn “Lilou”uit de kampioensklas beste teef geworden met CACIB “Seejungfrau aus dem Elbe-Urstromtal”

Toen herhaalde zich de droom van de dag ervoor. Beide honden die strijden voor het beste van het ras komen uit mijn kennel. De reu “Sean Connery” is beste van het ras en “Lilou” is de beste teef. Het geweldige einde van deze dag voor de familie Diringer: “Sean” is geselecteerd bij  de groepskeurmeester Mr. Sean Delmar onder  de laatste 6

“Sean” dronk eerst een flinke slok water in de caravan.

Het weekend werd afgesloten met de overwinning van “The Emmie aus dem Elbe-Urstromtal” in Kaunas / Litouwen. Daar werd zij op beide dagen geshowd op de Int show in de jeugdklasse. Ze is net 11 maanden oud. Ze won op beide dagen het Jeugd CAC, werd Beste van het Ras en heeft de titel: Jeugdkampioen Litouwen. Keurmeester op zaterdag was Mevr. L. Finne uit Finland en Mevr. K. Butrimova uit Litouwen op zondag. In groep 1 behaalde “Panda” de 5e plaats op zaterdag en de 4e plaats op zondag. Een geweldige prestatie voor zo’n jonge hond. Olga Wiechowska en Marta Morawska uit Polen zijn de eigenaren

            

Last but not least won de heer Grimm dit showweekend het jeugd CAC en de Duitse jeugdkampioenstitel met “Tannhäuser aus dem Elbe-Urstromtal” op de clubshow in Harsewinkel / GER. Keurmeester was Mevr. Heintz / GER