11 februari 2012

Best in Show in Luxemburg

Na de show van Eindhoven hadden we een dag om uit te rusten. Hierna was de jaarlijkse CAC-Show van de Club voor Britische Hütehunde und Australian Sheperd Clubs in Luxemburg. Gelukkig kwam s’nacht niet de voorspelde sneeuw, waardoor de route door de Ardennen goed berijdbaar was. Keurmeester voor de 22 ingeschreven Bobtails was Dhr. Colm Hastings uit Ierland. Er waren veel honden uit Zwitserland gekomen. Een van hen was agressief en hapte naar de keurmeester. Dit is erg treurig voor ons ras. Helaas werd hij niet gediskwalificeerd en kreeg een Goed. Volgende week staat er een dekking met deze hond op het programma van zijn fokker. Eenvoudig gezegd is dit onverantwoord!

Colm Hasting keurde in 2007 onze “Eldorado” tijdens de CACIB van Luxemburg en hij gaaf hem Groep. Later werd hij hier Best in Show over 3500 honden. Nu kwamen we met 2 kleinkinderen van “Eldorado”. King (Kingsize aus dem Elbe-Urstromtal) deed de opening en deed het goed. Voortreffelijk 1 en dus Luxemburgs Jeugdkampioen. Hierna was Mevr. Vanbossche aan de beurt met Floh (Justbecause aus dem Elbe-Urstromtal). Hij had al een CAC in Luxemburg en kon eveneens Kampioen worden indien hij de Open Klas zou winnen. Maar hij moest genoegen nemen met een 2de plaats achter een onbekende reu. Hij kreeg een Zeer Goed! Dit keer waren de keurmeester de ogen te licht…… dat was de eerste keer dat Floh te lichte ogen zou hebben. De andere keurmeesters vonden de kleur altijd ok. Begrijpen doe ik het niet, maar zo is het spel nu een keer.

Toen was de beurt aan “Jadore” in de Tussenklasse. De spanning was voelbaar en de concurrentie was goed. Dhr. Hastings vond haar geweldig en ze won. Op dit moment was ze Luxemburgs Kampioen, omdat ze reeds een CAC in Luxemburg had gewonnen. Ze is net 18 maand oud. Ik denk dat ze de jongste kampioen is die we ooit hadden.

“Doro”  werd Beste Teef en kon zich staande houden tegen de Kampioen Reu. Ze werd Beste van het Ras. MAAR…. hier mee was het nog niet gedaan. Om 17.30 uur werd ze tot Beste Hond van de Tentoonstelling gekroond. Een werkelijk mooie afsluiting van deze dag. Dhr. Hastings maakte ons een heel mooi compliment. Hij zei, dat “Doro” hem aan de beroemde “Zottels Miss Marple of Lamda” herinnerde.

Om 18.00 uur begon de terugreis met mooie bekers en rozetten in de auto. We moeten ons haastten, want op “Eldorado” zat nog een hete dame te wachten. Dat zijn lange dagen, want we waren uiteindelijk al om 05.30 opgestaan. Je moet iets voor je hobby over hebben.

“King” op de Show in Luxemburg

Kingsize Lux- 02-12

King laat zijn mooie gangwerk zien

King on the move

“Justbecause”

Justbecause 1

Justbecause loopt met veel stuwing

Justbecause on the move

en onze Toverfee, “Doro” (Jadore aus dem Elbe-Urstomtal) op het moment dat ze Kampioen werd

Jadore new Champion at 18 months

De kronende afsluiting. Best In Show met de Keurmeesters

Jadore Best in Show Judge Colm Hastings