6 november 2013

Bleiswijk en Paren/DUI

Wat een weekend! In Bleiswijk, in de buurt van Gouda, is jaarlijks een CACIB Show, die altijd interessante keurmeesters op hun lijst hebben staan. Dit jaar waren voor onze beide rassen, de Zweedse dames Charlotte Sandberg voor de Beardies en Ulrica Göransson voor de Bobtails uitgenodigd. Zij zijn de dochters van de oprichter van de beroemde Zweedse Kennel Farmarens, die Bobtails en Bearded Collies fokken. Nu staan er reeds kinderen van hun in de ring. Er waren 14 Bobtails ingeschreven en ik was erg nieuwsgierig, hoe Mevr. Göransson over mijn “King” dacht

Hier haar bericht:

Very nice dog with eyecatching silhouet. Strong head, Broad skull. Very good angulation in front and rear. Having typical Topline which I am so happy to see. Typical Mover from the side with strenght and lenght. Good coattexture. Coat on the way. Well handled.

Zeer mooie hond met een blivangender silhouet. Sterk hoofd, brede schedel. Zeer mooie hoekingen in de voor- en achterhand. Hij heeft een ras typische ruglijn, waarmee ik zeer blij ben, dat nog te mogen zien. Ras typisch gangwerk van de zijkant met drive en uitgrijpend. Goede vacht. De vacht is in goede ontwikkeling. Goed geshowed.

Dit moest ik eigenlijk inlijsten. Dit keurbericht resulteerde in het CACIB, Beste van het Ras.

BOB-Kingsize-Champion Bleiswijk

De keurmeester Mevr. Ulrica Göransson BOB Kingsize aus dem Elbe-Urstromtal en Beste Teef Angel Miss Milly from Stone Bes. P.& A. Phillips

Bleiswijk 11-13 OES-BOB-and-BOS

We hadden een “Luxe Probleem”, want met mijn Bearded Collie “Lasse”, werd ik eveneens Beste van het Ras en 2 honden gelijktijdig showen in de Erering gaat niet.  Alhoewel mijn “King” de punten voor de Top OES nodig had, besloot ik om met Lasse de Erering in te gaan. Dit was een prestige kwestie, om te laten zien, dat er Bearded Collies zijn met een uitgrijpend gangwerk! Mijn goede vriendin Chris Beirendonk was zo vriendelijk om King in de Erering te showen. Keurmeester was de Deen Dhr. H.E. Pedersen en…… Chris won met onze OES King de Groep en ik werd met onze “Lasse” 3de in de grote Groep 1.  Dit was een perfekte dag

De Deen Dhr. Pedersen, Chris Beirendonk met “King”, de Ras Keurmeester Mevr. U. Göransson en ik op de 3de PLaats met onze Bearded Collie “Ch. Lärkänges at Firsticebears” alias Lasse.

Bleiswijk-group-1-and-3

Momenten van Vreugde

Bleiswijk-ring-of-honour-jump-for-joy

Op zondag gingen we terug naar Bleiswijk (368 Km) voor de Best In Show. Dhr. D. Rutten uit Nederland was de Keurmeester voor deze Best in Show. Onze prachtige Multi Ch. “Kingsize aus dem Elbe-Urstromtal” werd Res-Best In Show.

Bleiswijk 11-13 BIS

De familie Vanbossche was met hun “Floh” op de Special Show van Paren in Duitsland. Keurmeester was Dhr. Fricke /Dui. Floh werd Beste Reu en staat op de Punten Scala van Duitsland als meest winnende OES, geheel bovenaan.

Mevr. Vanbossche met “Ch. Justbecause aus dem Elbe-Urstromtal

Paren-Justbecause-ad-Eu-03-11-13