24 september 2013

Brussel/België en Backa Topola/Servië

We waren in Brussel, hier keurde Mevr. Barbara Müller uit Zwitserland de OES. Wat jammer, dat er maar 9 OES waren ingeschreven, waarvan 6 reuen en 3 teven in 3 verschillende klasses. Mevr. Müller fokt reeds sinds vele jaren de “Pennylane” OES en ik had eerlijk gezegd veel meer OES verwacht bij een rasspecialist, die gelijkertijd algemeen keurmeester is. Het was spannend, omdat we met 3 totaal verschillende reuen in de Kampioen Klasse stonden. De reu uit de Open Klasse was eveneens een zeer geduchte tegenstander. Johny Kieffer, stond met “Keen on you aus dem Elbe-Urstromtal” in de Tussen Klasse en had de mooie reu “Law of Love How To Fall in Love” als tegenstander. Deze is wederom een zoon van onze “Ch. Giv’m to me aus dem Elbe-Urstromtal”. De overwinning ging naar “Keen On You”, met CAC. Bij deze Show in Brussel is er voor elke Klasse 1 CAC, normaliter is er maar 1 CAC te verdienen voor de Beste Reu en de Beste Teef. De Open Klasse reuen, stond alleen in zijn klasse. En zoals gezegd in de Kampioen Klasse stonden 3 totaal verschillende reuen, waarvan “Jarco of Snowbootbears”, een zoon van onze Ch. Excalibur aus dem Elbe-Urstromtal, met zijn 3,5 jaar de oudste was. “King” kon Mevr. Müller van zijn kwaliteiten overtuigen en werd Beste Reu en later tegen de Teven, Beste van het Ras en Belgian Winner. In de Ere Ring werd hij bij de laatste 6 uit Group 1 geselecteerd door de Deense keurmeester Dhr. Christiansen. Er werden er slechts 3 geplaatst.

Kampioen Klasse reuen: 1. “Kingsize aus dem Elbe-Urstromtal“, 2. Youandi Grand Cru, 3. Jarco of Snowbootbears

Brussels Champion class male

De beslissing voor Beste Reu: Keen on you aus dem Elbe-Urstromtal (Tussen Klasse), Zottels Valentino with Almark (Open Klas en Res-Beste Reu) en Kingsize aus dem Elbe-Urstromtal (Kampioen Klasse).

Bruessel-Challenge-best-male-22-9-13

de Teven Tussen Klasse: Grace Kelly of Mary People en Open Klasse Youandi Tiramisu, beiden waren alleen

Bruessels-Intermed-and-Open-bitch

en de honden, die voor het BOB in de strijd gingen: 1. Beste Reu Ch. Kingsize aus dem Elbe-Urstromtal, de Jeugd KLasse Teef Look at me of Snowbootbears en de  CACIB Teef Youandi Tiramisu

Brussels-Challenge-BOB

Beste van het Ras Ch. Kingsize aus dem Elbe-Urstromtal (rechts), de Keurmeester Mevr. B. Müller en de CACIB-Teef Youandi Tiramisu

CACIB bitch and BOB male Brussels

Het was een zeer vrolijk gezelschap en bijna alle tentoonstellers waren tevreden. De meesten van ons kennen Mevr. Müller sinds vele jaren en wij konden haar zo gek krijgen om met ons een Groepsfoto te maken. We wilden echter iets bijzonders: Mevrouw Müller moest op de rode loper gaan liggen, voor de honden. “Doe ik”, zei Mevrouw Müller spontaan, maar alleen als ze allemaal terug de ring in komen. Op twee na kwamen ze, want die moesten hun andere honden in een andere hal showen. Tja, daar lag ze dan op de grond, maar deed eerst een paar gymnastiek oefeningen.

Brussels-Gym-lession-with-the-judge-Mrs.-Mueller

aansluitend werd een fun-foto gemaakt.  Babs dat was te gek en we hebben allemaal erg veel plezier gehad. Zo is Showen leuk.

Brussels fun with the judge Mrs. Mueller

“King” dacht, als mijn keurmeester al op de grond gaat liggen, dan ga ik er maar bij liggen.

Babs-with-King-and-the-others

In Backa Topola, dat ligt in Servië, was een Show. Familie Bodzioch, was vanuit Polen aangereisd en hebben hun “Lafayette aus dem Elbe-Urstromtal” met zeer veel succes geshowed. Onder de Servische Keurmeester, Dhr. A. Slavoljab, werd zij Beste Junior en daarna in de Ere Ring Beste Junior van Groep 1. Ze draagt vanaf nu de Titel van Servisch Jeugd Kampioen. Van harte gefeliciteerd met dit geweldige succes.

Tosia is precies 9 maand oud “Lafayette aus dem Elbe-Urstromtal

Lafayette-Serb                                                 Lafayette Serb- Juniorch 09-13