11 oktober 2012

De Show Marathon van Boekarest/Roemenië

Ergensin dit voorjaar werd ik door de bliksem getroffen en heb ik er serieus over nagedacht om naar de Europese Show in Boekarest, Roemenië te rijden. 2300 Km enkele reis voor 3 dagen show. De keurmeesters waren interessant voor onze beide rassen. In plaats van rijden was er nog de mogelijkheid te vliegen, maar met 2 OES en een Beardie niet te doen. Gelukkig waren er vriendelijke mensen die me vertelden of ik ze nog alle 7 op de rij had en dat shows als deze door professionele handlers worden bepaald. Bovendien komen er bussen met russische exposanten, die alles beheersen. Dus: Op zulke Mammoetshows moet je weg blijven.

Maar Denisa en Lenka kwamen uit Tschechië, met Ch. Hot’n Spicy aus dem Elbe-Urstromtal en Lenka met haar Beardie. Echter had men slechts 50% van het gehoopte aantal inschrijvingen gehaald, waardoor er vele wijzigingen in de keurmeesters hadden plaats gevonden. Het was voor de deelnemers waarschijnlijk te duur om zelfs voor een plaatsje aan de ring, te moeten betalen.

Op de eerste dag in Plouestri, keurde Mevr. Talvitie uit Finland. “Hot’n Spicy” behaalde het CAC en het Res-CACIB achter de bekende reu “Bottom Shaker my Secret”, die de gehele Show won. Hij is een zoon van onze beroemde “Zecret Zorro aus dem Elbe-Urstromtal”. Zo ver zo goed. Toen kwam de Boekarest Winner Show, 2 dagen later. Mevr. Janiek Steinbock uit Israël keurde, men kan beter zeggen ze keurde de enige twee volwassen honden rechtstreeks het graf in. Hot en Spicy behaalde helemaal niets, omdat ze hem te koehakkig vond. De veel winnende Teef “Record Breaking Show girl of Bayroeth de Eden”, uit Spanje en een dochter van “Ch. Cockpit aus dem Elbe-Urstromtal” behaalde eveneens niets. Ze was overbouwd (God zij dank, want dat is namelijk een raskenmerk bij de OES) en was te veel gehoekt in de voor- en achterhand. Een OES zou volgens haar nauwlijks hoekingen moeten hebben. Dit heeft werkelijk niets meer met de Rassestandaard te maken, die voor de OES is bepaald, maar die de keurmeester waarschijnlijk had vergeten te lezen. Echter wie kan hier iets aan doen? Niemand! Omdat een keurmeester onaantastbaar is. Wanner echter, iemand zo vele fouten maakt tijdens het keuren, moet je er niet aan denken een Commissie in het leven te roepen, die zich over Keurfouten buigt?!

Op de grote Europese Show, keurde Mevr. Liesbeth Mach uit Zwitserland, in plaats van een spaanse keurmeester. Zij maakte Spicy 2de in de Open Klasse.

Kadance aus dem Elbe-Urstromtal, afkomstig uit Boekarest en net 9 maand oud, behaalde bij haar een Zeer Goed 2. Haar eigenaresse, Dana Dogaru, kreeg volgende opmerking:  “Wow,  completely pigmented eyes, beautiful! Only nine months, it looks great, but I like dogs more compact. (Wow, compleet pigment, Prachtig! Slechts 9 maanden oud, Ziet er goed uit, maar ik heb liever Honden die compacter zijn).

Helaas zijn de foto’s die ik heb ontvangen met een Ihone gemaakt en onscherp. Ik hoop op andere foto’s als iedereen weer thuis is.