2 december 2012

De Winner Amsterdam 25-12-2012

De Winner in Amsterdam is de grootste en belangrijkste Show in Nederland. Ze word jaarlijks in november in de RAI in Amsterdam gehouden en is eigenlijk een must voor elke exposant. Een jaar van te voren weet je wie er keurt. Bij de Bearded Collies was dit Dhr. Gerard Jipping, de president van de Nederlandse Kennelclub. Bij de OES was het Dhr. M. Faulkner uit de Verenigde Staten van Amerika. Jaren geleden had ik mij al gezworen om niet bij een keurmeester uit de USA te showen. Zij hebben namelijk een compleet ander type en deels zelfs een andere standaard voor ons ras. Hij had slechts 21 OES, waarvan er 4 vele kilometers gereisd waren om bij Dhr. Faulkner te showen. Hun moeite heeft zich geloond en tot op een OES  na hebben ze alles gewonnen. Ben benieuwd of men deze nu vaker in Nederland op shows gaat zien. Sinds enige tijd waren er geruchten wie bij deze keurmeester de meeste kansen had, door prive contacten etc. etc. Nu zijn er vaak van dit soort geruchten, maar in dit geval kwamen ze allemaal uit. Sinds dagen heb ik gewassen geborsteld en op zaterdag waren de 3 honden gereed en moest ik alleen nog de auto inpakken en de wekker op 03.30 uur zetten. Er was veel mist en ik wilde graag 30 minuten meer tijd hebben, zouden we nog langzamer moeten rijden. Om 06.45 waren we bij de Hal, op de parkeerplaats direct voor de ingang van de Amstelhal en moesten nu wachten tot 07.30 tot dat we naar binnen mochten. Op maandag heb ik alles nog eens de revue laten passeren en kwam tot de ontdekking dat ik om 06.45 uur voor de hal stond en om 15.30 voor het eerst op een stoel ging zitten. Om 18.15 de hal verlaten, inpakken, snel met de aller aardigste Eef Martens (ze was zo vriendelijk om mij met 3 honden te ondersteunen en om foto’s te maken) nog snel in een restaurant gegeten. Om 22.30 waren we thuis, honden verzorgen, foto’s bewerken voor Facebook, want anders is het nieuws alweer oud… en om 01.00 volledig K.O. naar bed. MAAR, bij de Beardies had het niet beter kunnen gaan en dat heeft ook onze dag weer goed gemaakt.

Bij mijn twee OES King en Jadore had ik het gevoel, dat Dhr. Faulknr helemaal niet weet wat er in de Standaard staat.  Over de stijgende ruglijn, iets geheel rassetypisch bij een OES, de kleur van de vacht of de structuur, heeft hij helemaal niets geschreven. Het keurbericht van een OES van een ons kennissen bestond uit 7 woorden!!!! Bij mijn “Kingsize” stond in het verslag, dat hij te lang is en bij “Jadore”, dat ze door mijn foutieve voorbrengen te lang is in het gangwerk. Dan heb ik waarschijnlijk na 40 jaar nog steeds geen verstand van het feit hoe je een hond goed showed. Helaas zijn keurverslagen en hun oordelen onaantastbaar, maar anders zou je tegen zoveel onvermogen iets moeten ondernemen.

Op zaterdag was de hele equippe gereed voor de reis en de auto was ingepakt.

ready-for-Amsterdam-11-12

raad U eens op welk keurbericht stond: TE LANG??!!

Amsterdam Zwichenklasse OES Rueden

Ch. Kingsize aus dem Elbe-Urstromtal Top OES Reu Holland 2012  63cm hoog en 65 cm lang

Kingsize-Winner-standing

“King” laat zijn mooie gangwerk zien, dat Dhr. Faulkner schijnbaar niet gezien heeft.

Kingsize-Winner-on-the-move-2

“King”

Kingsize-Winner-on-the-move

onze “Jadore” heeft eveneens een prachtig gangwerk, maar Dhr. Faulkner vond haar te lang als ze loopt. Dit komt doordat ik fouten maak bij het showen……..

Jadore-Winner-on-the-move

zoek de fout ……

Jadore-Winner-on-the-move-2

Int-NL-D-VDH-LUX-Ch. Top OES 2012 in Nederland “Jadore aus dem Elbe-Urstromtal”

Ch Jadore  Amstrerdam 2012

Chris Beirendnk was met haar 11 maand oude “Koko Chanell aus dem Elbe-Urstromtal” ter plaatse, maar ook zij werd slechts 2de in de Jeugd Klasse. Had daarentegen 5 honden in haar klas en bij Jadore en King waren we met z’n tweeën telkens tweede. Mogen we blij zij zijn dat er niet meer honden waren. Ik was met zekerheid laatste geworden.

Jeugd Klas Teven Plaats 1 tot en met 4

OES-Junior-class-bitches-1,-2,-3,-4, Amsterdam

Chris met Koko Chanelle

Koko-Chanell-aus-dem-Elbe-Urstromtal-11-12

De foto’s van het mooie gangwerk zijn door Elles de Border gemaakt.

Koko-Chanell-aus-dem-Elbe-Urstromtal-move

ons Winner Team: Chris Beirendonk met Koko Chanell en onze Beardie “Lasse”, Conny met Jadore en Kingsize, achter de camera staat de alleraardigste Eef Martens.

team-Winner Amsterdam-2012

dat vond King van deze plaatsingen en keurberichten.

King-pipi-Winner Amsterdam