12 januari 2022

Tentoonstellingen December 2022

De grote tentoonstelling vond plaats in Brussel in het weekend van 10 en 11 december 2022. We hebben honden aangemeld voor deze show in 2021, de show ging niet door. Het inschrijfgeld werd NIET terugbetaald. Dus we konden “Cooper” niet annuleren en verloren het geld, ook voor “Lilou”. Dat is een bedrag van 250 euro!!! Ook Ocean was ingeschreven, we hebben haar kunnen overplaatsen naar de kampioensklasse. Dit is moderne wegroof!!! Elke dag was er 1 CACIB show in de ochtend en 1 CAC show in de middag. We hadden de 2 shows geboekt voor zaterdag en alleen de CACIB show voor zondag. Er waren ook andere keurmeesters. Op zaterdagochtend was het de Israëliër Mr. Barak Lifac. ’s Middags zou Mevr. Lilian de Ridder uit België keuren, ze was ziek. Ter vervanging stond op het bord dat de Ier Mr. P. Lawless moest keuren. Die zagen we ook in de ring, maar hij werd overgeplaatst. We werden gekeurd door een vrouw uit Servië. De naam kwamen we pas achter, nadat ze gekeurd had. Deze vrouw was het meest onbeschofte dat ik ooit als keurmeester ben tegengekomen. Ik denk dat ze walgde van onze honden. Ze bleef natte doekjes gebruiken om haar handen af ​​te vegen. Zelf heeft ze de plaatsing niet gespecificeerd, maar dat deed de onvriendelijke ringassistent. Mijn conclusie van deze twee keurmeesters: Ze hebben niet veel gelezen over de rasstandaard, weten  niets van slechte gebitten, ontbrekende tanden en afvallende ruglijnen. Deze twee hebben weinig verstand van de juiste vachtkleur het juiste gangwerk.

Maar dat was nog niet het ergste. Vanaf 07.00 uur konden we de hallen in, om 8.00 uur zou de keuring beginnen. Dat is heel weinig tijd, wanneer je bobtails voorbrengt. Het duurde 40 minuten van de afrit van de snelweg naar de parkeerplaats, er was maar één doorgang open, later werd dat uitgebreid naar 2. De doorgang naar de hallen  was gesloten en net als iedereen moesten we een heel slecht paadje af, onverlicht en met verschillende hoge stoepranden. Dan een drukke weg over om aan de andere kant in de rij te gaan staan. Dit alles op een smal voetpad, dat voorzien was van kuilen en lantaarnpalen. Onze kooi viel twee keer om, met  Uschi erin. Dit overkwam ook veel andere exposanten. Er braken nogal wat wielen af ​​en ik zag veel agressieve en huilende exposanten. Ik had ook bijna een zenuwinzinking. Als toppunt:De toegangspoort ging niet open omdat deze vast zat. Dus 30 minuten later binnenlaten. De weg van de poort naar de hallen voelde als 5 km, als je zo’n beladen karretje en tafel achter je aan moet trekken, bereik je qua kracht je grenzen. We waren rond 7:35 in de buurt van de Ring. De keuring zou om 8 uur beginnen en ik moest Ocean en Uschi nog opmaken. Dat is enorm stressvol.

Het waren de koudste hallen waar ik ooit ben geweest. Zeer slechte informatie over waar je je ring kunt vinden en in welke hal, pure chaos dus. Toen stond ik om 8 uur aan de ring en was al bevroren tot een brok ijs. Er was geen aankondiging, anders had ik geweten dat de keuring 30 minuten later zou beginnen. Eigenlijk wilde ik naar huis en niet meer exposeren.

De keuring was bela……. Maar de aankleding in de hallen was geweldig.

Daarna moesten we onze hele entourage inpakken en naar een ander hal verder verhuizen, naar de volgende ring. Daar was het 2 graden warmer. We hadden genoeg drankjes en lekkernijen om ons kerstfeest te houden. Iedere exposant van de Bobtails brengt iets mee. Iedereen was er, alleen Johny Kieffer uit Luxemburg had weer slechte humeur en wilde met niemand van ons te maken hebben. Maar we hadden plezier:

Later keurde deze onvriendelijke dame uit Servië, die geen enkele belemmering ondervond door enige kennis over ons ras.

Conclusie van deze dag. Uschi stond twee keer alleen in de tussenklasse en won daarmee twee keer een dubbel CAC. Ocean was  1e in de kampioensklasse met dubbel CAC en 1 x 2e.

“Uschi”

Om 16.00 uur lagen we in onze hotelkamer onder 2 dikke dekens en het duurde tot 19.00 uur voordat wij weer ontdooid waren. Eigenlijk waren we te moe om uit eten te gaan. Maar de hondjes moesten weer naar buiten, dus toch maar  opstaan ​​en iets gaan eten.

De volgende ochtend was de openingtijd om 7.30 uur en de keuring begon om 9.30 uur. Er kwamen beduidend minder exposanten dan de dag ervoor. Iedereen hoorde ik zeggen,  dat ze het gehad hebben op die zaterdag, en liever  thuis blijven. Helemaal begrijpelijk! Als we geen CACIB in het 3e land nodig hadden voor onze Ocean, waren we ook  niet meer gekomen.

Dit keer parkeerden we recht tegenover de ingang op de vluchtstrook en pakten we alles uit. In de buurt een kleine parkeerplaats gevonden en relaxed de hallen ingelopen. Het was nog een heel eind van de poort naar de hal, maar veel relaxter dan de dag ervoor. Aangekomen bij de ring vernamen we, dat Alain en Valerie uit Frankrijk niet meer komen en  ook, dat  Chris Beirendonk thuisgebleven was. Dus waren wij nog met  3 teefjes. 2 in de openklasse en Ocean in de kampioensklasse. We hebben Uschi meer voorgebracht, anders had ik mij zelf konkurrentie gemaakt met Ocean. Mevr. K. Jasica uit Belgie keurde en “Ocean” werd Beste Teef en dus Beste van het Ras. Ze behaalde het 4e CACIB in een 3e land en heeft nu de titel Internationaal Kampioen. Ze is al Nederlands, Luxemburgs, Zwitsers en Zwitsers Show Kampioen. “Love’n Stuff Elbe-Urstromtal” ze werd gefokt in de USA door Maryline en Kristi Marshall. Het was 10.00 uur en we moesten nu wachten tot 17.00 uur voor de keuring van groep 1. Nergens stond wie de groepen beoordeelde. Ik moest naar het secretariaat, daar lag een lijst. Het was de Servische meneer D. Tranvikar. Met mijn 50 jaar in dit showcircus weet ik, dat er weinig kansen zijn. Maar het is niet gepast om zomaar naar huis te gaan. We zochten een iets warmer plekje in een hal op en doodden daar de tijd tot 17.00 uur. De erering was heel mooi versierd, we liepen ons rondje en toen was het over. Toch waren we tevreden. Dinsdag kwam de “rekening” voor de ijstijd in de hal: een fikse verkoudheid.

De keurmeester Mevr. Jasica, Beste van het Ras “Ch. Love’n Stuff Elbe-Urstromtal, Res- Beste teef Philip Truffin metCh. “The Amazing Piper of Snowboot Bears”

Beste van het Ras “Ch. Love’n Stuff Elbe-Urstromtal

We zullen niet snel meer aan deze tentoonstelling deelnemen, alleen in zeer dringende gevallen, of voor top Keurmeester.

Op vrijdagavond namen Paul en ik een taxi van ons luchthavenhotel naar het centrum van Brussel en namen een kijkje op de prachtige oude markt en het stadhuis. Er was een geweldige lasershow. Ook de Sint-Hubertusgalerij is een droom.

De indrukken van deze dagen in Brussel

de Kerstman Paul

De kersttentoonstelling in Gorinchem/Nederland op 18 december 2022 was het einde van een zeer geslaagd Tentoonstellingsseizoen 2022.  Wij hadden niets nodig voor onze “Uschi”, maar ik wilde heel graag nog een keer door Ring lopen voor mijn knieoperatie op 19 december 2022 . Daarnaast is het altijd erg gezellig op deze show. Veel ruimte en mooie kerstversieringen. De keurmeester was Mevr. R. Lochs uit Nederland. Er waren 10 OES ingeschreven, 2 reuen en 8 teven. Er ontbrak 1 teefje.

Het was een goede dag: “Uschi Glas aus dem Elbe-Urstromtal” werd beste van het ras en eindigde het jaar als meest succesvolle teef in 2022.

  Paul en Uschi in de kerstsfeer

Gerda Jolink had al 2 OES “Ch. Wunderschön en Zweitausen aus dem  Elbe-Urstromtal” van mij, dat was in 1983. Nu 39 jaar later kreeg ze weer een teefje van mij “Ultrachic aus dem Elbe-Urstromtal”. Op deze dag won “Ziva” haar 3e J-CAC in Nederland en is nu Nederlands Jeugdkampioen.

Onze mooie Uschi

Beste Reu: Ch. Vigilats Special Surprise, de keurmeester Mevr. Lochs en Beste van het Ras “Uschi Glas aus dem Elbe-Urstromtal”