8 september 2011

Doro had een uitputtend weekend.

 Het afgelopen weekend stond in het teken van de Europese FCI Show te Leeuwarden, in het hoge noorden van Nederland. Zondag was de grote CACIB Show en op Zaterdagochtend organiseerde de Nederlandse OES Club de Jonge Hondendag en in de middag de Jaarlijkse Clubmatch. Sinds vele jaren ga ik, uit meerdere redenen, niet meer naar de shows van deze Club. Chris Beirendonk, quasi de Oma van onze “Doro” (Jadore aus dem Elbe-Urstromtal), wilde echter graag Doro showen. Dus heb ik me er toe laten overhalen en onze 13 maand oude “Doro” voor beide Shows gemeld.

 Vrijdags Doro, fris gewassen en geborsteld, bij Chris gebracht. Vanaf dat moment was het wachten op bericht. In de middag het eerste telefoontje dat Mevr. Heidi Müller-Heintz/D, Doro als 1ste geplaatst in de Jeugdklas, maar dat een en ander merkwaardig was gegaan. Na de Middagpauze hoorden we helemaal niets meer. S’avonds zouden we Doro weer afhalen in het op 38 kilometer afstand gelegen Drachten, in het Hotel waar Chris verbleef. Eindelijk rond 18.30 kreeg ik Chris aan de lijn en wilde graag van haar weten wanneer ze dacht bij het hotel te arriveren, maar ook wat de uitkomst van de Show was. Het enige dat ze zei, was: “Zet de champagne maar vast koud….”! Daar wij reeds in het restaurant zaten werd direct een fles besteld. Maar ik moest nog minstens 30 minuten op Chris wachten tot ik eindelijk wist wat Doro had gedaan.

 Incognito of Snowbootbears, Doro’s vader is Beste van het Ras geworden en was hiermee Nederlands Kampioen. Onze “Doro” werd door Dhr Wibier in de Jeugdklas als 1ste geplaatst en van de Engelse Co-keurmeester Mevr. June Wilkinson, kreeg ze het Res-CAC. Dus was ze op een na de Beste Teef van de Show!!!!!! Joepieeee, ik was helemaal van slag van vreugde. Chris vertelde nog dat Doro op het einde, daar waar het erom ging, niet meer zo wilde lopen als s’morgens. Anders was ze Beste Teef geworden.

 Maakt niet uit. De champagnekurk knalde en wij hadden een zeer aangename avond in gezelschap van onze goede vriendin Lenka Klimova. Oh ja, Jarko of Snowbootbears, de mooie zoon van onze “Excalibur” had eveneens de Jeugdklas gewonnen. ”Doro” was doodmoe en wilde na 2 liter water en iets gehakt alleen nog maar slapen. Chris viel bijna op het bord sla in het restaurant in slaap.

 Zondag was dan de grote Europese FCI Show in Leeuwarden. De Bobtails werden gekeurd door Mevr. M. Brenner uit Oostenrijk. Omdat mijn vertrouwen in haar keurkunsten niet al te groot was, hadden we “Doro” in de Jeugdklas ingeschreven. En dat was ook goed zo. Onze mooie “Doro” moest genoegen nemen met een 2de plaats. De rest van de resultaten sprak mij in het geheel niet aan, maar dit is mijn persoonlijke mening.

 Doro met Chris op de Clubshow te Assen. 2de Beste Teef van de Show

 Jadore-aus-dem-Elbe-urstromtal--Res--best-bitch-OES-Club-Specialty-09-2011  

Doro op de EDS in Leeuwarden

 Jadore-aus-dem-Elbe-urstromtal--at-the-EDS-Leeuwarden 

 En samen met haar vader wacht ze op haar optreden.Father Incognito of Snowbootsbears and his daughter Jadore aus dem Elbe-Urstromtal