4 september 2020

Eindelijk weer exposeren

Eindelijk, na ruim 6 maanden, konden we weer een tentoonstelling  bezoeken. De club voor Britse herdershonden hield op 30 augustus 2020 in Dormagen / Duitsland een speciale show. Alle Corona-maatregelen zijn uitstekend opgevolgd. Het was het terrein van de hondensportvereniging. Als we niet allemaal een masker hadden gedragen, zou het hetzelfde zijn geweest als altijd.

We hadden “Sonja” bij ons en voor het eerst “Lilou”. Voor “Lilou” was er geen kans om op voorhand te oefenen omdat er in Corna-tijden nergens ringtraining was. Ik was erg benieuwd hoe ze zich gedroeg.

Op het tentoonstellingsterrein, zoals overal was er  weinig regen gevallen, dus het gras was opgedroogd en daardoor een beetje oneffen.

19 OES waren ingeschreven voor de keurmeester Dhr. C.-P. Fricke / GER. 2 ontbraken. Er waren 7 reuen en 12 teven, waarvan er 2 ontbraken. De grootste klasse was die van “Lilou” jeugdklas teef.

Wij wren gelijk om 10 uur ’s ochtens aan de  beurt. Men kon zijn eigen tent opzetten. Na de beoordeling werd men gevraagd de show binnden  30 minuten  te verlaten. Dit om te voorkomen dat er te veel mensen te dicht bij elkaar waren. Dat is heel goed gelukt. Slechts 1 persoon per hond was toegestaan. Alleen zij die BOB of Beste Junior waren mochten blijven voor de ere-keuring.

‘S Morgens was het behoorlijk fris en werd er lichte regen aangekondigd. Het bleef doog en vanaf de middag scheen de zon. Het werd een perfecte dag! bijna perfect …..

“Lilou”Seejungfrau aus dem Elbe-Urstromtal won de zeer goede jeugdklasse en was beste junior.

 

de Winner Jeugdklas teven : 1.Seejungfrau aus dem Elbe-Urstromtal, 2.  Tinkiwinki aus der Boverheide (Moeder is: Never say Never aus dem Elbe-Urstromtal) 3. Silvermoon’s Z’ Summer Breeze (de Vader is een zoon van Eldorado aus dem Elbe-Urstromtal en de moeder is Ch. Prima Donna aus dem Elbe-Urstromtl) 4. Happy Pandas Heart of Gold, en A Angel on earth Hailey from Quickmans garden.

“Sonja” Rote Rose aus dem Elbe Urstromtal was in de Kampioensklas tegen  Ch. Quality Time of Snowbootbears (De vader is voor 75% mijn fok en de moeder isCh. Koko Chanel aus dem Elbe-urstromtal. Sonja op 1

“Sonja ” Rote Rose aus dem Elbe-Urstromtal werd Beste van het Ras , beste Reu uit de jeugdklas “Reatas Yukon”

Toen begon het lange wachten voor ons en we waren blij veel lieve vrienden te ontmoeten en een praatje te maken. De Bearded Collies waren pas om 14.00 uur aan de beurt en we moesten onze lieve Monika Fuss steunen met haar prachtige Ch. Firstprizebears Pikes Peak. Hij was ook beste van het ras.

ja en dan ….. het knalde en ik lag op mijn neus achter de Bearded Collie tent ….. wilde even snel een haargel halen voor een lieve vriendin om het haar van haar hond te fatsoeneren. Ik was gefocust op de lijnen van de tenten en keek uit over het gat in de grond. De enkel aan de rechterkant was binnen enkele minuten dik, de knieën waren opengeslagen, de palm van de rechterhand gekneusd en met de linkerborst was ik op  de rand van een cementplaat geknald. Ik kan niet eens zeggen wat het meest pijn deed. Paul merkte het niet eens omdat hij foto’s maakte van Monika en Pike. Maar in zeer korte tijd waren mevrouw Brigitte Reimer en mevrouw Wichmann aanwezig, die mij geweldig verzorgden en mij voorzagen van zalven, massages en goede woorden. Paul kon wat bevroren karbonades uit de clubhuisvriezer halen die mijn enkel lange tijd koel hielden. Ik dacht nog dat ik later Lilou en Sonja in de erering kon showen. Maar nadat ik probeerde op te treden, was het me duidelijk dat het niet meer zou werken. Wat mij het meeste pijn deed van alle bezeerde plekken  kan ik niet meer zeggen.

Vandaag op vrijdag, 5 dagen later, gaat het zo la la

Dat was mijn enkel op zondag rond 16.00 uur.

en zo zag hij er dinsdag uit

Mijn lieve Paul moest nu met Lilou en Sonja naar de erering en hij heeft het geweldig gedaan.

“Lilou” Seejungfrau aus dem Elbe-Urstromtal werd Best Junior in Show. Keurmeester was Mevr. Sarah Boyd.

“Sonja” Rote Rose aus dem Elbe-Urstromtal en die door ons gefokte   Bearded Collie “Ch. Firstprizebears Pikes Peak” beiden maakten een goed figuur in de erering. De collie was de beste van de show.

de andere Bobtails: jeugdreuen: 2. Pole Positions Waterloo, 1. Reatas Yukon, 3. Griland Nothing But the Best for Pole Positions

Tussenklas Reuen :3. Poets Garden Juri Jump for Joy, 2. Cuddly Heads All About Toni, 1.Coralhobo Abracadabra

Openklas Reu: Cuddly Heads All About Oskar

Tussenklas teven: 1. Corralhobo Apple, 2.Diamonsbaers Bailey,  3. Pole Polsitions Vaiana,