21 februari 2022

Eindelijk weer een tentoonstelling

Sinds half november is het hier weer rustig met exposities. Ook geplande shows in België, Nederland en Duitsland gingen ondanks versoepeling van Coronamaatregelen niet door. Zoals reeds uitgelegd, is alles oke met een reu, maar is het moeilijk  met de teven. Onze meiden moeten op een gegeven moment hun eerste nestje hebben en dan heb je geen tijd meer om titels af te werken. Daarom hebben we besloten om  “Lilou” nu te laten dekken. Eind april, half mei had ze haar Duitse en internationale titel kunnen behalen. Dus nu puppy’s en dan hopelijk vanaf augustus weer met haar op de tentoonstellingen. Hopelijk blijft ze mooi in vacht. In België is het volkomen hopeloos. Ik heb 3 teven die elk 2 of 3 CAC’s nodig hebben en ik denk dat Chris Beirendonk van de “Snowbootbears” 5 teven heeft. In België is er slechts 1 CAC per geslacht. In veel landen in elke klasse 1 CAC. Daarom heb ik met pijn in mijn hart besloten om Anna en Sonja niet meer in België te exposeren om de titel af te werken.

Op 5.2. daar was de traditionele tentoonstelling van Eindhoven. Omdat de hal in de stad Eindhoven werd gesloopt, moest de club verhuizen naar het automuseum in Rosmalen/NL. Er is daar een grote zaal. Alles was goed georganiseerd, alleen de ruimte voor de exposanten en hun uitrusting was veel te klein. Dat zorgde voor onrust. Onze keurmeester voor de 8 ingeschreven OES zou de heer Berchtold uit Oostenrijk moeten zijn. Vanwege Corona moest hij op korte termijn afzeggen. Hiervoor keurt de Belg Jos de Cupyers ons ras. Ik exposeerde voor het eerst onder hem.

Er waren slechts 2 reuen  en 6 meisjes ingeschreven. Onze “Uschi” beleefde haar première in de puppyklas. Aangezien ze al trainde met Priscilla en Melissa van Oosten, zouden ze ook “Uschi” moeten voorbrengen.

Ben zo trots op ons meisje van 8 maanden, ze deed alles perfect.

“Uschi Glas aus dem Elbe-Urstromtal” 8 maanden oud, beste pup.

de eerste top foto buiten in Rosmalen

eindelijk weer ontspannen met Paul, het was 8.15 uur en de zaal was nog leeg….

“Ocean” startte in de kampioensklasse tegen een 4-jarige teef en won. Ze moest echter het laten afweten tegen de teef van Chris Beirendonk uit de open klasse. Ze kreeg het Res-CACIB, Res-CAC

links Beste Teef en Beste van het Ras “She is the one of Snowboot Bears”, 26 maanden oud en de onze “Love’n Stuff Elbe-Urstromtal” Res- Beste Teef , 20 maanden oud

“Ocean” Love’n Stuff Elbe-Urstromtal” 20 maanden oud

    

Tijd voor een sterrenfoto buiten “Ocean”

     

weer opwarmen in de zaal. Het was koud buiten…