28 mei 2024

Euro OES Show 2024 Hämenlinna/Finland

Op de Euro OES Show 2023 in Frankrijk heb ik Chris van Beirendonk eindelijk kunnen overtuigen om België, ​​zich aan te melden als gastheer voor de EURO OES Show 2026. Wij hebben Johan Wulteputte voor ons idee weten te winnen. Mijn lieve echtgenoot Paul had het idee om Johan aan boord te halen. We hebben toen actie ondernomen en een ideaal hotel gevonden in Blankenberge.  Uiteraard gebeurde alles in strikte geheimhouding. Dhr Wulteputte heeft mid Juni 2024 zijn ontslag genomen.

Daarom was het duidelijk dat we in mei 2024 naar Finland moesten afreizen. Daar zou bekend worden gemaakt wie de show in 2026 mag hosten.

Finland ligt echter niet om de hoek. 1600 km naar Stockholm en dan de 24-uurs veerboot. Of de 36-uur veerboot van Travemünde/Duitsland naar Helsinki. Kosten van de veerboot: 1600 euro. Een andere optie was om over land naar Estland 2500 km te reizen en dan de veerboot te nemen voor 1 uur.  Alles is erg duur en kost te veel tijd om te reizen.

Daarom besloten Chris en ik te vliegen. Amsterdam naar Helsinki in 2 uur en 30 minuten. Maar zonder hond is het saai. Dus boekten we de honden op onze vlucht lang, lang vóór de tentoonstelling op Pinksteren 2024. Ons ticket is betaalbaar, rond de 200 euro. Het kost echter wel 400 euro heen en terug per hond. In Finland moesten we een transporter huren zodat we de vliegboxen en honden konden vervoeren. De tentoonstelling was in Hämeenlinna, op een uur en 10 minuten rijden van de luchthaven van Helsinki

Tot nu toe ging alles goed, honden aangemeld (ik heb “Caro” in de tussenklasse en Chris de “Winnetou” in de puppyklasse), hotel geboekt, ingeschreven voor een feestavond en een BBQ-avond.

Een week voor de tentoonstelling hebben we een lijstje gemaakt van wat we mee zouden nemen: vachtverzorgingsspullen voor de honden, eten etc. Per persoon is 23 kg en 12 kg handbagage toegestaan. Dat was ook nodig.

Donderdag werd  “Caro” gewassen en geborsteld. ’s Avonds rond 18.00 uur reden we naar Amsterdam om in het hotel te overnachten.

Hier is de samenvatting van wat er mis ging:

Woensdag ontdekte Chris dat haar vliegbench veel te klein was voor de ‘Winnetou’. Hij was veel gegrooid. Ze had een  bench nodig van minimaal 1 meter hoog.

Het was een uitdaging om binnen 24 uur een nieuwe bench te vinden.

Ik heb Animal to Fly gebeld in Amsterdam. Ze sturen dieren over de hele wereld. Ze hebben een geschikte vliegbench, maar sluiten donderdag om 18.00 uur.

Ik belde mijn lieve vriend Piet van Laere die om de hoek van Schiphol woont. Donderdagmiddag heeft hij de bench opgehaald en in elkaar gezet. Rond 21.00 uur opgehaald bij Piet.

We kwamen om 22.00 uur aan bij Ibis Schiphol, ik liet de boeking zien en besefte dat ik had geboekt voor donderdag 9 mei in plaats van 17 mei. 145 € weg. Het hotel was volgeboekt, had geen kamers en we kwamen terecht in het naastgelegen Ibis Budget. Als je ooit in dit budgethotel hebt overnacht, weet je hoe groot deze kleine kamers zijn. Met al onze bagage en twee honden was de kamer vol.

Ik werd om vijf uur wakker, deed een beetje de was, poetste mijn tanden en stopte toen de honden en alle bagage in de auto. Ik vergat de kamersleutel binnen en had hulp nodig om de deur te openen.

Chris was verantwoordelijk voor de vluchten en de instapkaarten. Ze vergat de instapkaarten op te slaan of af te drukken. Ze probeerde het probleem gedurende 30 minuten op te lossen. Ze vergat haar telefoon op te laden en had geen stroom meer.

Wat er daarna gebeurde;

Het telefoonnummer van de chauffeur die mijn auto zou ophalen om te parkeren, werkte niet.

Uiteindelijk heb ik contact opgenomen via een ander nummer

Ik moest 25 minuten wachten en Chris stond met zijn hond en bagage in de vertrekhal.

Gelukkig waren er geen lange rijen, maar het inchecken duurde 35 minuten met de honden.

Wat is Chris vergeten????!!! Ze had twee bakken  nodig voor water en voedsel in de vluegbench voor “Winnetou”.

Ze liet ze in mijn auto achter.

Deze keer was het geluk aan onze kant en de charmante KLM-medewerker was het ermee eens dat de hond het zou overleven als hij het 2,5 uur zonder water of eten zou volhouden.

De veiligheidscontrole verliep vlot; De honden waren nu klaar om naar het vliegtuigte gaan.

wij gingen naar de secruitycheck en ontdekte later dat ik mijn instapkaart kwijt was.

Ik had koffie en een pauze nodig.

Ik heb de KLM-helpdesk gevonden en een nieuwe Borading-pas gekregen.

Nu eindelijk koffie die helaas heel weinig smaak had.

Het verhaal gaat verder……

Caro en Winnetou worden in het vliegtuig geladen

Maar….

Er waren twee instapkaarten voor Conny, maar geen voor Chris. Gelukkig konden ze dit tijdens het instappen veranderen, zodat Chris ook in het vliegtuig stapte.

Winnteou’s grote vliegbench was een probleem! Het kostte het personeel twintig minuten om hem in het vliegtuig te krijgen.

We zijn veilig geland in Helsinki, maar

 De vliegbench van Winnetou moest op zijn kant worden gezet om hem eruit te krijgen en werd weer rechtop gezet. Dit is eigenlijk ten strengste verboden. We hoopten dat ons jonge ” Winnetou” , die pas  zeven maanden oud is,  nog steeds schoon en gelukkig was.

Nu waren we aan het wachten op de koffers en onze honden

Donderdagmiddag: Caro is klaar voor Take of

in Amsterdam om 7.00 uur bij het inchecken

Rond 15.00 uur in het hotel in Hämeenlinna

Caro en Winnetou maakten het zich gemakkelijk in onze kamer

Zaterdagochtend zijn we met de hond een lange wandeling langs het meer gaan maken

Zondag was de EURO OES show. De keurmeester was rasspecialiste en allrounder mevrouw B. Müller uit Zwitserland. Fokker van de “Pennylane” OES. Er waren 88 OES ingeschreven, waarvan 32 in de freestyle-klassen.

De familie Laminger was er ook. Ze kwamen uit het Oostenrijkse Burgenland met “Wild West aus dem  Elbe-Urstromtal” en “Vivian Westwood aus dem  Elbe-Urstromtal”.

Chris stond in de Puppyklasse met nog 4 anderen waaronder zijn broer “Wild West”, die 2e werd.

“Winnetou aus dem  Elbe-Urstromtal” won zijn klasse en werd Beste Puppy van de Show. Eigenaar Chris van Beirendonk

     

“Caro” had sterke concurrentie in de tussenklasse. Conny blij, “Caro” behaalde de 1e plaats

   

“Vorbildlich aus dem Elbe-Urstromtal”wordt Res-Beste Teef op de EURO Show 2024 en ontvangt het CAC en de titel “Finish Champion”

     

Conny en Caro zijn gelukkig

Team Belgie: Conny, Chris, Caro en  Winnetou                                                               Caro’s rozetten

    

Op de feestavond werd de EURO OES Show 2026 aan België toegekend. Chris en ik waren blij.

Het logo heb ik in 2023 laten maken door Charlotte van Wouw ( Copyright)

 

Na een heerlijke feestavond verlieten we maandagmiddag ons hotel en gingen naar het vliegveld.

     

Maandagmiddag inchecken in Helsinki

We landden veilig in Amsterdam. Maar toen begonnen de problemen!!!

1 uur en 30 minuten en we zaten nog steeds op onze honden te wachten. De KLM-service is een ramp. Word echt boos!

Update over wat er mis ging tijdens onze terugreis:
Het duurde een uur en 40 minuten voordat we onze honden weer vonden. KLM de meest verschrikkelijke service ooit!!!
De parkeerservice kan mijn auto niet naar het vliegveld brengen omdat ze maar één chauffeur hebben.
Ik moet een taxi nemen naar de parkeerplaats 15 km verderop en teruggaan naar het vliegveld om Chris en de honden op te halen

Hier bij bagageband 7 stonden we ruim een ​​uur op de honden te wachten. Er kwam een ​​telefoontje met de vraag wanneer we de honden zouden ophalen… WAAR AUB!!!  Bij bagageband 16, daar hebben ze de hele tijd gezeten. KLM Helpdesk stuurde ons naar de verkeerde babageband. In deze tijd van wachten en zoeken heb ik 13.000 stappen gelopen.

    

Ik ben eindelijk weer thuis.
De problemen zijn nog steeds niet voorbij!!!!!
Chris pakte de verkeerde koffer van de bagageband. Dezelfde kleur. Label van Air India
Ik ben bang dat ik terug moet naar het vliegveld. Hopelijk hebben ze mijn koffer gevonden.
Update: De verkeerde koffer moet binnen 24 uur worden teruggebracht naar de locatie waar deze is gevonden. Anders is het diefstal

Eindelijk!!!! Bagagewissel op luchthaven Schiphol. Bedankt, Chris en Jan, voor het maken van deze tijdrovende reis vandaag op dinsdag.

Impressies van onze spannende reis. Het landschap in Finland is prachtig. Het was een zeer harmonieuze en succesvolle EURO OES Show 2024. Heel veel leuke mensen ontmoet en veel gelachen en gevierd.