7 maart 2013

Groningen/NL en Drzonkow/PL

Groningen, ligt op 340 Km van Maaseik verwijderd. Helemaal in het uiterste noorden van Nederland, dichtbij de duitse grens ter hoogte van Emden. Mevrouw ten Cate was de keurmeester voor de Bobtails en de Beardies. Ik kon het niet laten en heb toch ingeschreven. Eigenlijk had ik verstandiger moeten zijn en niet voor een Jeugd Klasse Teef deze reis maken. Maar, soms is mijn verstand ver te zoeken. Aangezien ik het op de een of andere manier komisch vond dat ik alleen met “Schoko” zou reizen, heb ik ook “Jadore” onze pracht OES Teef ingeschreven. Het Mercure Hotel ligt aan de achterzijde van het Show terrein en dus ideaal om hier te overnachten. De familie Hellwig was uit Rühn, Duitsland gekomen en hebben samen onder het genot van een heerlijk etentje een leuke avond verbracht. Verstandig als ik ben, wilde ik vroeg naar bed om eindelijk een keer voldoende slaap te krijgen. MAAR….. als ik de kamers er naast een meute jongeren is ondergebracht, die te keer gingen als wild geworden apen, dan word het niets met de slaap. Rond middernacht werd het zo erg, dat ik de receptie moest bellen en om hulp moest vragen. Om 00.30 was het eindelijk rustig en rond 01.30 ben ik in slaap gevallen. De wekker liep af om 06.00 uur.

Om 08.00 uur waren we van de partij in de hal, omgeven door een leuke groep waaronder de Hellwigs, Chris, Wim en Nette en de familie Mussche. Jammer genoeg waren ze allen teleurgesteld na afloop van de keuring, maar ik had niets te mopperen. Onze “Doro” (Ch. Jadore aus dem Elbe-Urstromtal), verkreeg van Mevr. ten Cate een pracht van een keurverslag en werd Beste van het Ras. Wat wil een mens nog meer? Ja, nog met de Beardie winnen, want doorvoor waren we gereden. Ook dat lukte wonderbaarlijk en werd onze “Schoko”met haar slechts 11 maanden, Beste Teef.  Aansluitend was het grote wachten op de Ere ring en op Groep 1, die werd zoals gewoonlijk als laatste gekeurd. Mevrouw ten Cate was hier eveneens de keurmeester en “Doro”liet zich van haar beste kant zien en Doro kreeg een krachtig applaus en won de Groep. Wat voor een dag. Dhr Rainer Vuorinen uit Finland keurde de Best in Show en houd eigenlijk van Bobtails. Dit keer helaas niet en de eerste drie plaatsen werden door kleinere honden, Poedel, Whippet en Am. Cocker bezet. Maakt niet uit we waren allang gelukkig. Het was 18.00 uur en ik moest nog naar Bottrop rijden om een hond op te halen. Om 23.30 waren we weer thuis. Doro en Schoko konden maandag uitslapen. Ik had om 08.30 puppy bezoek uit Hongarije.

“Doro” laat haar mooie gangwerk zien. Met dank aan Mevr. Hellwig voor de mooie foto’s.

Groning Doro movement

aan de keurtafel

Doro-and-I-are-waiting Groningen

Mevr. ten Cate, de keurmeester, met Beste Reu Zottels Valentino at Allmark en Beste van het Ras Ch. Jadore aus dem Elbe-Urstromtal

CACIB-Groningen-OES-BOS-and-BOB

“Doro” won Groep 1 in Groningen

Jadore Group 1 Groningen-NL

Mevr. Engel was in Drzonkow in Polen met haar “Motte”. Dhr. Borkowski/Pl keurde de OES en gaf “Karussel aus dem Elbe-Urstomtal” het Jeugd CAC, Beste Jeugdhond en maakte haar ook Beste van het Ras, met 14 maanden!

Karussel aus dem Elbe-Urstromtal Polen 02-03-13