7 juni 2011

Het was heet in Mannheim.

Afgelopen zaterdag zijn we met 4 honden (2 OES en 2 Beardies) naar de Specialshow  in Mannheim Käfertal/Duitsland gereden. Op weg er naar toe was het zeer heet met tussendoor verschrikkelijke regenbuien op de snelweg, zodat er bijna niet meer gereden kon worden. Het was heet , klam en droog in Mannheim. Het slapen in een hotel met 4 honden is ook geen probleem. Allen hebben zich voortreffelijk gedragen. Het showterrein is van een Herdershondenvereniging met veel ruimte en uitstekende bediening. Kop Koffie, belegd broodje en een stuk zelfgebakken taart voor € 3,- !!!!! De Heer Tibor Gellen uit Hongarije was de keurmeester voor beide rassen. Het keuren begon om 10.00 en om 12.15 waren we klaar. De hemel zij dank, het was inmiddels 32 graad Celsius en ik had alle 4 honden geshowd. Alles gewonnen wat er te winnen viel.

Hier de foto’s behorende bij de show

Onze tent met Tourmanager Harry

 Mannheim-5-6-11-our-Tent

Als eerste was Alcapone aan de beurt

 Mannheim-5-6-11-Al-on-the-move

en deed alles zoals het hoord , met gevolg het winnen van  CAC , VDH-SA Mannheim-5-6-11-Al-in-the-ring

Vervolgens ”Socke”.  De keurmeester vond haar de besteen beloonde haar met Beste van het Ras met CAC-VDH-SA en voldoet hiermee aan alle voorwaarden voor de Duitse en VDH kampioen titels.

Mannheim-5-6-11-Sockewinning-her-class

3 dagen wassen en borstelen waren meer dan de moeite waard. Ons Showteam won: BOB Firstprizebears Hellen Hunt, nieuwe Duitse en VDH Kampioen. Firstprizebears Hitchkock, CAC-VDH-SA. Zeppeline Alcapone won CAC en VDH-SA en BOB Himmlisch aus dem Elbe Urstromtal nieuwe Duitse en VDH  Kampioen.

3Mannheim-5-6-11-the-showteam

Er is ook nog nieuws uit Neumünster Duitsland

Hier won Mevrouw Van Bossche met haar “Floh” (Justbecause aus dem Elbe-Urstromtal) CAC, CACIB, BOS. Keurmeester was Mevr. R. Plön uit Duitsland.