21 februari 2022

Holiday Inn aus dem Elbe-Urstromtal 04-01-2008 – 08-01-2022

Op 4 januari 2022 vierden we de 14e verjaardag van “Holly” Bechstedt in Jüchen. De hele familie Bechstedt kwam, buren en ik natuurlijk ook, samen met hun dochter “Doro” van 11,5 jaar. “Holly” had niet echt last van alle hype en ze lag rustig en ontspannen op haar favoriete plekje. Het was een mooi feest.

Op zaterdagavond 8 januari 2022 kreeg ik rond 21.00 uur een telefoontje van Ulf en Anette Bechstedt dat het niet goed met Holly ging en dat de gevreesde tijd was aangebroken om haar te laten gaan.

Op dit uur op een zaterdag zijn er eigenlijk maar een paar onpersoonlijke hulpdiensten. Het zou vreselijk zijn geweest om Holly daar moeten laten in te slapen.

Voor zeer uitzonderlijke gevallen heb ik het privénummer van de beste dierenarts uit de wijde omtrek, onze Liesbeth Vanholen te Maaseik. Daar was Holly al vele jaren  patiënt en vertrouwelinge. Ik belde Liesbeth en legde haar uit wat er met Holly aan de hand was en het antwoord was duidelijk: kom hier.

Rond 23.00 uur troffen we elkaar voor de Kliniek. De Bechstedts hadden hun andere 2 honden meegenomen zodat ze erbij konden zijn.

In de speciale kamer was zachte, rustgevende muziek, brandden kaarsen en Holly lag stil op haar favoriete kussen. We hebben ze allemaal geaaid en afscheid genomen. “Holly” kwam kalm en vredig de Rainbow Bridge over. Het laatste moment,  wat we van haar in gedachten houden, is liggend met haar hoofd op haar voorpoot op haar favoriete roze-pinke kussen.

We huilden samen op de parkeerplaats om “Holly”.

Kerst 2021, achter-achterkleindochter “Uschi”, achterkleinzoon “Norman”, dochter “Doro” en “Holly” bij Bechstedt thuis

Juni 2020 “Q-Anna Anka” “Jadore” en “Holly”, op de bank haar vrienden “Rosa” en de Beardie teef “Lola”

Holly in 2010