1 juli 2013

Kalisz en Stettin/Polen, Wirges/Duitsland en Genk/België

Lafayette aus dem Elbe-Urstromtal, die nu in Polen woont bij Dorota en Pawel heeft haar eerste show met bravoure gemeesterd. Ze waren op de Nat-Show van Kalisz. “Tosia” werd Beste Puppy van het Ras en later tegen 28 andere puppies van alle rassen, Res-Best in Show. Geweldig, gefeliciteerd.

Lafayette REs-BIS Kalisz

Zaterdag 29 juni j.l. werd in Genk/België een CACIB Show gehouden. Mevrouw Belinda Derycke uit België keurde de OES. Beste Reu werd Maryse Cornelis en Johny Kieffer’s “Keen on you aus dem Elbe-Urstromtal”. Zijn nest zusje, Chris Beirendonk’s “Coco Chanelle aus dem Elbe-Urstromtal” werd Beste Teef en Beste ban het Ras. In de Erering keurde een Amerikaanse Mevrouw en selecteerde haar bij de laatste acht in deze grote Groep.

Wirges, gelegen in het Westerwald in Duitsland. Hier word jaarlijks de dubbele Show van de DOESC gehouden. Zaterdag keurde de Zweed Johann Anderson en zondag de Engelsman Russel Jones. Het aantal inschrijvingen was schitterend, 45 op de eerste dag en 50 OES op de tweede dag. Ik heb de familie Vanbossche met veel pijn en moeite overgehaald om daar te gaan showen, omdat ze eigenlijk niet zo graag bij de Club showen en al helemaal niet bij Engelse Ras Specialisten. Ook Chris had er niet zoveel zin in, omdat ze de zaterdag al op de Show in Genk was. Ik kon beide overtuigen, omdat ik dacht, dat Johann Anderson uit Zweden een goede keurmeester is, echter heb ik hem nog nooit OES zien keuren. Van Russel Jones was ik mij zeker, dat hij Justbecause en Coco Chanelle fantastisch zou vinden. Hij houd van een kleine Teef en geweldige ruen met sterke botten met  veel vacht met de correcte. Zou ik mijn hand hiervoor in het vuur hebben gelegd, had ik die verbrand. Russel Jones keurde geheel anders, dan ik van hem gewend was en de familie Vanbossche zal nooit meer bij een Engelse Ras Specialist showen….

Zaterdags won “Floh” in de sterk bezette Kampioen Klasse van 5 reuen. Er werd slechts een BOB gekozen, maar geen BOS. BOB werd de Teef, maar het is niet bekend of Ch. Justbecause aus dem Elbe-Urstomtal, beste reu was.

Op de zondag was er bij Russel Jones 1 Reu meer aanwezig, dan dat er zaterdags waren ingeschreven, die echter volgens zeggen van de eigenaar smerig geworden was en daarom niet aanwezig was. “Floh” werd nog niet eens in de Kampioen Klasse geplaatst. De keurmeester heeft altijd gelijk.

Chris Beirendonk had ook geen geluk en werd 2de van 2 teven met “Coco Chanelle aus dem Elbe-Urstromtal”. Kijkt U maar naar de foto’s die zeggen meer dan duizend woorden…… (de foto’s van Wirges met Coco Chanelle zijn door Inge van Engelen gemaakt. Dank Inge)

“Ch. Justbecause aus dem Elbe-Urstromtal” in de Kampioen Klasse, Zaterdags was er alleen maar regen, vandaar de kwaliteit van de foto’s.

Wirges-29-6-13-Championklasse-Rüden

Mr. Anderson en “Justbecause” met trotse eigenaar Mevr. Vanbossche

Wirges-1-Tag-1-Platz-Ch

Floh laat zondags zijn schitterende gangwerk zien

Wirges-2

Int-DK-D-VDH-LUX-Ch. Justbeause aus dem Elbe-Urstromtal” op de zondag bij keurmeester R. Jones, door wie hij niet geplaatst werd.

Wirges-Justbecause-2-Tag

Chris Beierndonk met haar “Coco Chanell aus dem Elbe- Urstromtal”

wirges5 034 cocoChanell

met haar tegenstander

wirges5 035

“Coco” kan lopen.

wirges5 048

en de plaatsing

wirges5 076