21 april 2013

King, Nederlands Kampioen

Op 01 April j.l. is onze “King” (Kingsize aus dem Elbe-Urstromtal) 27 maand oud geworden. Vanaf deze leeftijd kan een hond de titel van Nederlands Kampioen behalen. Omdat onze King reeds meerdere CAC’s had gewonnen, zou theoretisch een Res-CAC voldoende zijn geweest om deze titel te verkrijgen. Maar King zou King niet zijn als hij deze titel niet met stijl zou winnen. Hij werd zondag op de Show van Goes, Beste van het Ras. De Fransman Guy Jenny had 12 OES te keuren, 6 reuen en 6 teven en de bezetting was zeer goed. “King” won allereerst de Kampioensklas tegen de Zoon van onze eigen “Excalibur”  (Jarco of Snowbootbears). Hierna moest hij tegen de reuen uit de Jeugd, Tussen- en Veteranen Klasse aantreden en winnen, wat hem ook gelukt is. De eigenaar van de Reu uit de Veteranen Klasse was helaas ietwat onsportief en liep King tijdens het lopen steeds op de hakken. Ik had de mevrouw gevraagd iets afstand te nemen, maar dat hielp helaas niets. Er bleef mij dus niets anders over dan tijdens het lopen plotseling te blijven staan en haar duidelijk te maken, dat ze ons bij het lopen niet verder diende te hinderen. Zo een gedrag is gewoonweg onsportief en moet je gewoon niet doen, al helemaal niet bij mij, als oudgediende in het show gebeuren. Indien men van mening is dat een hond voor je niet snel genoeg loopt, dan houd je gewoon afstand! Bij de teven was het enorm spannend. Willy en Ron van Opijnen hadden voor hun “Eldorado”  dochter “Definitly Xquiszt Abegayle” nog een CAC nodig om de titel te behalen. Hieraan werken ze al sinds oktober. Dus hebben we Willy met vereende krachten aan de ring gesteund en het heeft geholpen. Ze won en daardoor is onze “Texas”  een kampioens kind rijker. Het is Nr. 15. Gelukwensen aan Willy en Ron. Tijdens deze dag hadden we een zeer leuke groep met Bobtail dames en hebben heerlijk over de mannen- wereld geroddeld. Lang niet zo veel plezier gehad.

Kingsize aus dem Elbe-Urstromtal nieuwe Nederlandse Kampioen, keurmeester Dhr. G. Jenny/F

Dit is het prachtige keurverslag van Dhr. Jenny; (het is gewoon te goed om te vertalen) Very nice and spectacular. Excellent skull, stop, muzzle. Verg good pigmentation. Excellent neck and Topline. Excellent shoulder, chest. Excellent coat and colour. Excellent Movement with a lot of driving. I guess I have to frame it

Kingsize Nl.Ch Goes 21-4-13

De beste reuen uit de verschillende klassen (Chris Beirendonk staat niet op deze foto met haar Jeugd Klasse reu). Winnaar Tussenklasse, Inge van Engelen met Youandi Grand Cru, Beste Veteraan Classy Hummer from Rockys Desteney en Kingsize aus dem Elbe-Urstromtal.

challenge for best male goes 21-4-13

Beste Teef en nieuwe NL-Ch. Definitly Xquiszt Abegayle. Eigenaars Willy en Ron van Opijnen, de keurmeester en onze King

Bob and BOS Goes 21-4-13

Kampioensklas reuen: King en Ch. Jarco of Snowbootbears

King en Jarco Goes 21-4-13

Res- Best Teef “Ch. Kissable of Snowboot Bears” van ons “zonnetje” Wim en de Beste Teef van Willy

best bitch and Res best bitch Goes 21-4-13