7 november 2018

Nieuws van den Shows November 2018

In Hazerwoude-Dorp in de buurt van Amsterdam en Den Haag was er een dubbel CACIB in het weekend van 3 / 4-11-2018. In Nederland kent iedereen deze show als Bleiswijk, waar het vroeger werd gehouden voordat ze naar deze prachtige lichte hallen zijn vertrokken . Op zaterdag beoordeelt een Zweedse Mevrouw ons ras. Ze fokt collies en is ook zeer succesvol. Ik heb haar nooit als keurmeester  gehad dus het was spannend. Er waren 11 OES ingeschreven en ik heb”Anna” met haar 16 maanden in de tussenklasse ingeschreven . We vertrokken in de ochtend rond 6 uur en na 180 km waren we op de grote gratis parkeergelegenheid met onze Anna. Mevrouw Skalin beoordeelt snel en het was onze beurt rond 11 uur. Alles wat ze tot Anna had gekeurd, vond mijn volledige goedkeuring. “Anna” zag er erg mooi uit en deed alles goed en aan het einde van de keuring werd onze Anna beste van het ras. GEWELDIG ….

De resultaten zijn te vinden zoals altijd op www.oes-bobtail.de

Beste van het ras met 16 maanden “Q’Anna Anka aus dem Elbe-Urstromtal” (Ch. Macoes Barcardi x Nottonight uit het Elbe-Urstromtal)

In de erering behoorde ze tot de laatste 6 in Groep 1, keurmeester  was de heer Paul Lawless

Beste reu was “Touch of Charm Everywhere You Go” van Richard en  Diane de Severen. Hij is een zoon van mijn “Multi Ch. Norman Harrison aus dem Elbe-Urstromtal” een nestbroer van de moeder van  Anna

Toen ging het naar het hotel om uit  te rusten. Maar als je kennissen tegenkomt, zal het terug 23 uur aan de bar worden, dat kan niet goed gaan en ik had de volgende ochtend een hevige migraine en was tot 10:00 uur knock-out. Anna lag ontspannen op de borsteltafel en wacht rustig tot ik me weer beter voel.

         

Op deze dag keurmeester Meneer de Gids uit Nederland. Anna was alleen in de tussenklasse en er waren die dag 8 OES ingeschreven. In het rapport van de keurmeester over Anna stond dat de heer De Gids klaagde dat ze wat pigment op haar onderste ooglid mist. Dat klopt, is ongeveer 0,5 cm. Maar in de rasstandaard staat nog steeds, het volledige pigment is gewenst, maar is niet verplicht …… Anna ontving van de heer de Gids alleen haar uitmuntend  1, niets meer.

 Maar waar moet ik over klagen! Willy van Opijnen heeft met haar Ch. Pipa Middelton aus dem Elbe-Urstromtal”  gewonnen en won Beste van het Ras

Res teef uit de Jeugdklas was Quick kiss me Quick of Snowboot Bears

In de erering in de namiddag werd ze geplaatst als de 3e van Groep 1.Kerumeester  was meneer de Gids

Ook op 3-11-18 was Ivan uit Servië met zijn “Helena” (Q’Helena Rubinstein aus dem Elbe-Urstromtal) op de tentoonstelling in Kragujevac. Keurder was  de Servische D. Radenkovic en Helen werd Beste van het Ras. Zij is de nestzus van mijn Anna

Tijdens de Workingbreeds Show in Edingburgh/UK won Ann Hodgenson de Open Klas met haar Martha “Obsession aus dem Elbe-Urstromtal.
Op de IDS in Metz/F op 4-11-18 onder Keurmeester Dhr. Karcher/F. won Macho “Ch. On Top aus dem Elbe-Urstromtal het CACIB, CAC en won Beste van het Ras.
Helaas heb ik nog geen Fotos ontvangen

Op 10 en 11 november vond de Nationale en Internationale Show plaats in Karlsruhe / GER. Grote heldere hallen, veel ruimte, gratis parkeren en heerlijk eten en vele kraampjes maken deze show zo aangenaam. Sidney (Queensize van het Elbe-Urstromtal) is nog steeds zo jong maar heeft al 2 CACIB’s in 2 landen. Daarom dacht ik dat het een goed idee zou zijn om in Karlruhe te proberen bij de keurmeester dhr. Claude Ritter / Frankrijk, die op zondag op de IB keurde, om ons geluk te beproeven. Zaterdag hadden we geluk met de Oostenrijkse keurmeester dhr. Erwin Deutscher, die Sidney zo goed vond dat ze Beste van het Ras was. Op deze dag waren er 15 OES geregistreerd en 13 aanwezig.

Karlsruhe Vrijdagavond in het hotel moet Sidney snel knuffelen. Als tentoonstellinghond is het hondenleven erg “vermoeiend”

Karlsruhe Samstag,

Beste Reu was  Ch. Snowboots Man on a Mission in eigendom van Mevr. Weissmann, een zoon van “Texas”, BOB werd  Sidney

                       

Zondagochtend helpt Sidney Paul wakker te worden

Karlsruhe Zondag..

Wat me echt bang maakte op deze twee dagen was de algehele kwaliteit in mijn ras. Volgens de norm moet de OES een vierkante hond zijn met een elastische gang. Ik vind dat je deze standaard altijd moet onthouden en deze aan fokkers tijdens de fokkersbijeenkomsten iedere keer weer in het geheugen brengen. Ik denk dat de meeste fokkers niet weten wat de norm is, hoe een OES eruit zou moeten zien. Ik lees de standaard verschillende keren per jaar. Bruin haar is helemaal niet toegestaan ​​en de minimale grootte van de OES is 56 cm voor een teef en 60 cm voor een reu. Klein is schattig maar te klein is fout. Sidney is precies 56 cm dus precies op het minimum. Ik ben 164. Als de exposant erg lang is, zou ze er klein uitzien. Aan de andere kant, als de exposant heel klein is, zou  Sidney  heel groot overkomen, hoewel ze precies op maat is. Ik vrees  dat de keurmeesters  de meetlat weer moeten gebruiken.

 bedankt mevr. Weissman voor de mooie Fotos en videos

De tussenklasse teven op zaterdag en ook op zondag waren de  grootste klassen. Zondag 20 OES ingeschreven en  18 waren aanwezig, zelfs een geweldige kampioensteef uit Zwitserland was in de Kampioensklasse ingeschreven.

1.) Angel Scully from Stone’s  BOB CACIB2.) Queensize aus dem Elbe-Urstromtal Res- Beste Hündin Res-CACIB, 3.) Blizzards Artic Moon (een  Norman dochter) en  4. Snowboots on Wings of Love

https://youtu.be/gjGX0sTNd10

https://youtu.be/0nqdCgMjVpQ

https://youtu.be/huEMaZUBKkA

https://youtu.be/e567CmNfrXE

Bundessieger Dortmund/ GER op  17-11-18, Keurmeester : Mr. Ray Wilkinson/GB (Pockehall OES) “Ch. On Top aus dem Elbe Urstromtal” Eigenaar Familie Horscher/GER Uitmuntend 1, CAC, Res-CACIB
Multi. Ch. Kingsize aus dem Elbe-Urstromtal heeft een nieuwe titel op de Nordic Winner in Oslo. Noors kampioen