27 oktober 2012

Nieuwegein/NL en Rakvere/Est.

Utrecht heeft een nieuwe hal en die staat in Nieuwegein. Een moderne hal maar voor mijn gevoel veel te krap. Er was nagenoeg geen plaats om van voor naar achter door de hal te gaan. Laat staan met een hond. Op de uitlaatplaats waren geen afvalemmers anwezig voor hen die zich de moeite namen om de achtergebleven boodschappen weg te gooien. Ook in de hal moest je goed zoeken om een afvalemmer te vinden. In de gehele hal was grind voor de kattenbak te vinden, dat gebruikt was om de plasjes en overige boodschapjes van menige vierbenige op te ruimen. Bovendien was het erg drukkend in de hal, die mogelijkerwijs veroorzaakt werd door de warmte buiten. De erering was groot en de te winnen prijzen klein. Het inschrijfgeld bedroeg € 55 per hond, misschien nog te weinig voor de grote bekers, de je wint als je in de Groep geplaatst word. Maar alle begin is moeilijk en wachten we geduldig op de volgende Show in 2013.

De Engelse allrounderin Brenda Banbury had 11 OES om te keuren. Ik had “Kingsize” thuisgelaten om me geheel op “Doro” te kunnen concentreren. Die was namelijk op die dag 27 maanden oud en kon haar laatste ticket voor het Nederlandse Kampioenschap winnen.  Hiervan heeft ze er al genoeg gewonnen maar je moet nu een keer 27 maanden oud zijn om deze titel te kunnen winnen. Dat wil zeggen de laatste ticket moet gewonnen worden nadat de honden tenminste 27 maanden oud is.

En dat lukte ook! Doro won met afstand en werd tevens Beste van het Ras. Bij Mevr. van Deijl werd ze uiteindelijk 4de in de grote Groep 1. Chris Beirendonk stond met haar “Coco Chanelle aus dem Elbe-Urstromtal” in de Jeugklasse en behaalde een 3de plaats.

Nieuwe Nederlandse Kampioen “Jadore aus dem Elbe-Urstromtal”, keurmeester Mevr. Brenda Banbury en BOS en eveneens NL-Ch. “Youandi Antaeus” van Inge van Engelen.

BOB-and-BOS-F.-Fokke show Utrecht

Jadore op het erepodium voor 4de in de Groep. Waarom de fotograaf Ernst van Scheven een winterlandschap als achtergrond heeft gekozen met een buitentemperatuur van 22 graden in oktober, blijft zijn geheim.

BOB-and-new-NLCh Jadore

en zo zag Doro eruit op vrijdagmorgen VOOR de show en ook vandaag weer op woensdag.

Jadore-after-her-favorite-work,-digging

Rita Tali was met haar “Kaffelatte aus dem Elbe-Urstromtal” in Estland op twee shows in Rakvere. Op zaterdag keurde Mevr. E. Ruskovaara uit Finland de Bobtails. Kaffelatte werd Beste Junior van het Ras en in de Erering stond ze bij de laatste 8 van alle Junior honden, gekeurd door Mevr. A. Belin/RUS. Zondag de 21ste  oktober was het Mevr. B. Petkezivca/Letland, die de Juniorgroep keurde. Het werd wederom een Beste Junior van het Ras en 4de in de Groep Juniorhonden. Een erg goede start voor een succesvolle showcarriere.

Kaffelatte--BOB1