9 juli 2013

Peterborough/UK en Echt

Eindelijk zomer en wij op een tentoonstelling. Eigenlijk zou ik gezellig ergens op een terrasje moeten zitten en van het leven genieten, maar nee, ik reis zonodig weer eens door de wereld geschiedenis om een titel of een BOB te behalen. Eigen schuld, niemand die mij dwingt, slechts mijn eigen ambitie, die nog steeds in mij brand. Op vrijdag 05-07-2013 werd in Peterborough/GB, een CC Show gehouden. Op deze Show behaalde Doro vorig jaar haar eerste CC. Aangezien ze er inmiddels 2 heeft en er 3 benodigd zijn om de titel van Engels Kampioen te mogen dragen, doen we deze waanzin en rijden keer op keer naar Engeland. Dat kost niet alleen enorm veel tijd, maar ook geld. Kevin Young, die Bearded Collies fokt en ondertussen verschillende rassen keurt, was de keurmeester. Er waren 47 OES ingeschreven. Doro stond in de Open Klass samen met 9 concurrenten, waarvan er 4 niet kwamen opdagen. Van de 47 ingeschreven OES waren slechts 16 reuen, dat wil zeggen 31 teven aan de start. Het weer was perfect en we werden in de tent gekeurd, waarvan de ring naar buiten doorliep. Doro vind het altijd komisch als ze vanuit de schaduw in de tent, in de open lucht moet gaan lopen. Ze had er zin in, deed het erg goed en won de Open Klasse. We waren dus erg dicht bij ons doel. Maar de keurmeester liet zijn keus vallen op de jonge teef uit de Post Graduate Klasse en het Res-CC ging aan de teef uit de Limit Klasse. U kunt u niet voorstellen hoe groot de teleurstelling op zulk een moment is. Dat is nu de 3de Show dit jaar in Engeland en hebben ons doel nog steeds niet bereikt. Als ik dan ook nog in het achterhoofd heb dat elke Show in Engeland mij tussen de 550 en 750 Euro kost, naar gelang de afstand, dan vraag ik mijzelf af, of ik nog geheel bij mijn positieven ben? Maar ik vind Doro een prachtige teef, die het verdient deze titel te dragen. Dus, gaan we verder. Er is slechts een handicap, de keurmeesterlijst is dit jaar niet zo geheel naar mijn smaak. Waarom, dat geef ik liever hier niet prijs. Ik zou dan wel eens kunnen eindigen op de brandstapel. Geluk bij een ongeluk: Harry was zo vriendelijk en begeleidde mij en dat maakt alles veel aangenamer. Dat wil zeggen zulke reizen niet alleen te hoeven ondernemen. We hebben ons donderdags de stallen voor de Landbouwshow in Peterborough bekeken en met met grote verbazing het trimmen, wassen en föhnen van koeien, runderen en schapen bekeken. Die zijn net zo gek als wij honden mensen.

Peterborough-Open-bitch-1

Doro in de Open Klasse

Peterborough-Open-bitch-2

Open Klas Teven

Peterborough-Doro-on-the-move

Doro loopt als een geoliede maschine

Peterborough-1st-and-2nd-bitch-open-bitch

Doro 1. Plaats Open Klasse, 2. Plaats Ch. Kalaju Klassic Dream van J. Wilkinson

Peterborough-challenge-bitch

De winnaars der Klassen: Open bitch: Jadore aus dem Elbe-Urstromtal, Limit Bitch: Zottels Xquisitley Made ( Res-CC), Postgraduate: Shaggylands Rumour Has it (Bitch CC), Junior Bitch: Regalbliss Lady of Mellowdee en Puppy bitch: Aryakas Opehlia at Mirene.

Schapenstyling in Peterborough Landbouw show

Sheepstyling

en ook nog een jas aan zodat ze niet meer vuil worden.

Kerry-Hilly-sheep-coat

Het enige voordeel van deze reis was: Er stonden geen files en we waren vrijdagavond tegen 22.00 uur weer thuis, Zaterdag moest ik mijn Niki en mijn Schoko wassen en borstelen voor de Show in Echt. Dit ligt op slechts 6 kilometer van Maaseik verwijderd en is mijn club, waar ik maandagsavonds altijd naar de ring-training ga. Het is een Outdoor Show en zoals gezegd, het weer was verrukelijk en in Echt op de Show is het altijd gezellig. Er waren 15 OES te keuren voor de uit Zweden afkomstige Heer Stafberg en we waren benieuwd wat hij kon. De reuen keurde hij naar mijn smaak. Beste Reu en nieuwe Nederlands Kampioen werd de vader van onze puppies. Het is Elke en Klaus Blazek-Häpp’s  “Ch. Jack Sparrow aus der Boverheide”. Van harte gefeliciteerd. Mijn Niki (Aryakas Niki Elbe-Urstromtal) stond alleen in de Jeugd Klas en behaalde haar eerste Jeugd CAC. Mijn Jadore stond met 2 andere teven in de Kampioen Klasse en werd 2de. Doro is een kleine, vrouwelijke teef en voor mij stond de werkelijk zeer grote Teef van Willy van Opijnen, die geweldige in haar vacht zit. Ik gun het Willy van harte, maar naar mijn mening had Doro moeten winnen. Hierna moest ik met Niki nogmaals de ring in voor het CAC (dat in Nederland hoger word ingeschaald dan het CACIB) en waarmee ook Beste Teef is verbonden. Dit won Willy met haar Teef en we hoefde niet eens te lopen, iets dat zeer ongebruikelijk is. Vervolgens moest Jadore de ring in, omdat ze 2de was geworden in de Kampioen Klasse en voor het Res-CAC moest aantreden. Dat behaalde ik met Niki. Eigenlijk moest ik blij zijn omdat het een vol CAC is, doordat de winnende hond al NL Kampioen is. Maar ik was witheet en erg boos, omdat Niki nog helemaal niet zover is om over “Doro”  te kunnen winnen. Voor het BOB stonden nu een statige reu en de teef er naast, die voor een buitenstaander niet eenduidig als een teef te herkennen is, omdat ze net zo groot als de reu was. Ik denk dat Dhr. Stafberg door de zon werd verblind. In ieder geval werd Willy met haar teef, die een dochter is, van onze eigen Ëldorado” BOB. Natuurlijk was ik blij voor Willy maar geheel tevreden was ik niet.

Echt 07-07 Aryakas Niki Elbe-Urstomtal

Niki in de Jeugd Klasse

Echt 07-07 Aryakas Niki Elbe-Urstomtal 1

Dank aan Inge van Engelen voor deze 2 foto’s

Echt-placing-bestg-bitch-1-3

Plaatsing Beste Teef: 1: Ch. Definitely Xyuiszt Abegayle, Res-BestTeef : Aryakas Niki Elbe-Urstromtal, 3. Beste Teef met Res-CACIB Mulit Ch. Jadore aus dem Elbe-Urstomtal

Beste van het Ras: Ch. Definitely Xyuiszt Abegayle (eig. W. van Opijnen) Dochter van Ch. Eldorado aus dem Elbe-Urstomtal, Beste Reu (rechts) NL-D-VDH-Ch. Jack Sparrow aus der Boverheide (eig.Elke Blazek en Klaus Häpp) een zoon van Flashlight aus dem Elbe-Urstromtal

Echt BOB and BOS