27 augustus 2013

Rotterdam, Leipzig/DUI en Torun/Polen

De Nationale Show in Torun/Polen was al veertien dagen geleden. De familie Bodzioch hadden hun “Tosia” ingeschreven en dat met goed gevolg.  “Lafayette aus dem Elbe-Urstromtal” werd Beste Puppy van het Ras en later 4de Beste Puppy van de Tentoonstelling. Ze is nu 7 maanden oud.

Troun 08-2013 Lafayette

Familie Vanbossche waren met “Floh” ( Ch. Justbecause aus dem Elbe-Urstromtal) in Leipzig op de Show. Hier keurde de Poolse Mevr. Lubaska en zij plaatste “Floh” als 2de.

Rond 05.45 hebben Eef en ik ons op weg naar Rotterdam begeven. 3 minuten later belde Harry ons op: Ik had mijn tas vergeten. Dus omdraaien en de tas op halen. Verder gereden en bij de derde bocht viel een beker met thee om, over mijn rok (gelukkig een bruine rok en geen witte). De thee was ook nog eens zeer heet…… Ik dacht bij mezelf, wat een klo… dag, misschien moeten we maar naar huis rijden. Voor onze Bearded Collies was het beter geweest, maar bij de OES was het nog oké. De Deen Jens Ramsing keurde de 15 OES (3 waren niet komen opdagen, er waren 10 Uitmuntend en 2 Zeer Goed). “King” (Ch. Kingsize aus dem Elbe-Urstromtal) werd 2de in de Kampioen Klasse. Hiermee was ik niet tevreden. Hij werd Res- Beste Reu. Onze “Niki” (Aryakas Niki Elbe-Urstromtal) won de Jeugd Klasse en werd met een sterke concurrentie Beste Teef. Dit op een leeftijd van slechts 14 maanden. Onze OES Show groep is een zeer aangename groep, ondanks de concurrentie en dat maakt het showen leuker. Bij ons andere ras, de Bearded Collie is er een kleine groep die de stemming onder de aanwezigen verbruit. Jammer.

Onze King (Ch. Kingsize aus dem Elbe-Urstromtal) werd Res-Beste Reu. Beste Reu en BOB werd Inge’s Ch. Youandi Grand Cru

Rotterdam-Best-Male-and-Res--Male

Onze Niki (Aryakas Niki Elbe-Urstomtal) winnaar van de Jeugd Klasse

Rotterdam Aryakas Niki Elbe-Urstromtal

de winnende Teven, in de verschillende Klassen:

“Niki” (Jeugd Klasse), Wobble Fashions Pina Colada (Tussen Klasse), Angel Miss Milly from Stone (Open Klasse) en de Kampioen Klasse Fayola Yentl from Rockys Desteney

Rotterdam-Lineup-for-Best-bicht,-junior,-Intermediate,-Open,-champion

BOB Youandi Grand Cru, de keurmeester Dhr. Ramsing  en BOS Aryakas Niki Elbe-Urstromtal

Rotterdam-BOB-and-BOS-Judge-Mr