31 juli 2020

Ruby vertekt naar Hong Kong

Linda Wong en haar man Alexander schreven me eerder dit jaar over een puppy. Hu  wonen  in Hong Kong en hebben  al 2 OES gehad. Er zijn veel foto’s en informatie uitgewisseld zodat ik zeker wist dat het goed zou gaan met de hond. Als je  China en Hong Kong hoord, gaan alle alarmknoppen op rood ….. maar er zijn ook veel mensen die van hun dieren houden. We moeten ons niet beter maken als wij zijn gezien de megastallen vol met vakens, geiten en kippen en dan nog de transport van deze dieren over duizrende van kilometers en de ellende praktijen in slachthuizen….. vergeten de transporten en slachthuizen …..

Dus na vele  verzoeken van Linda en Alexander stemde ik ermee in om ze een puppy te verkopen. Dit betekent dat de hond 5 maanden oud moet zijn voordat hij geïmporteerd kan worden naar Hong Kong. Het papierwerk is enorm en vervelend. De hond moet 90 dagen oud zijn als hij de rabiësvaccinatie krijgt en niet 12 weken … dat hebben we op tijd gemerkt.

Zo lang een puppy bij je hebben, maakt veel werk. Hij moet alles leren en je hebt hem als je eigen hond en je went natuurlijk aan de hond.

Topmodel aus dem Elbe-urstromtal werd op  28.2.2020 geboren en werd Ruby genoemd

EINDELIJK  was het zover. We konden de vlucht naar Hong Kong boeken, wat in  Corona-tijden  onmogelijk was. Nu was er weer een dagelijkse vlucht van Amsterdam via Bangkok naar Hong Kong. Invoervergunning voor Hong Kong was geregeld.. Alle papieren waren in orde. Oh jee, de eerste schok: Hong Kong had de importvergunning van België naar Hong Kong afgegeven, maar “Ruby” vertrok  vanuit Amsterdam in Nederland. Veel e-mails heen en weer en veel uitleg ingevuld totdat Hong Kong akkoord ging. We hadden de vlucht voor maandagavond 27 juli geboekt, dan was Ruby bij aankomst op  28 juli Ruby was 5 maanden oud.

Op donderdag 23-07-2020 een afspraak met de rijks dierenarts in Hasselt (1 uur heen en 1 uur terugrijden) om het document te certificeren. Laatstgenoemde weigerde de papieren te ondertekenen omdat op het formulier stond dat Ruby op 28 juli 2020 5 maanden oud was en nu op 23 juli 2020 4 maanden en 25 dagen oud was. Er kon niets worden gedaan met deze dame die alle macht had. Ik zou volgende week terug moeten komen. FUCK !!!!! Ik was in Hasselt een uur aan de telefoon bezig, om de vlucht via de agent in Amsterdam om te boeken. Godzijdank ging dat zonder de reeds betaalde vlucht te verliezen en opnieuw te moeten betalen. Wederom contact opgenomen met de rijks dierenarts voor het maken van een afspraak voor dinsdagochtend tussen 9.00 en 10.00 uur. Dat kon niet, ze had die dag geen tijd. Ik kon ze bijna door  de telefoon vermorden!.Ik heb haar uitgelegd dat ik de vlucht naar dinsdag nu omgeboekt had. Ruby is 5 maanden oud en dat we naar Amsterdam moeten om haar tijdig bij de agency af te leveren.. Toen zei ze, oké, maar dan moet de dierenarts naar ons huis komen. Het aanvraagformulier was ingevuld … nog een uur werk op papier. Maandagmorgen was het dan eindelijk ok, alle papieren nog een keer gecontroleerd en de dierenarts zou op dinsdagochtend  zoals gewenst tussen  9.00 en 10.00 uur bij ons zijn.  Meteen naar Hong Kong datgemailt, dat  alles in orde is en Ruby aan haar reis kan beginnen. Maandag ging Ruby in bad en werd mooi gemaakt.

Hondenoppas werd om 10 uur besteld en we wilden kort daarna vertrekken om Ruby zonder stress naar Amsterdam te rijden. Om 9.00 uur een sms van het rijksdierenarts gehad, dat ze alleen tussen 12.00 en 14.00 uur kan  komen. HELP!!! dat is te laat …. Belde en vroeg wat we kunnen doen. Het was mogelijk dat we naar haar praktijk konden komen om daar de papier te laten tekenen. Een korte omweg van 45 minuten … maar het mochte  niet mislukken. Nadat ik het document eindelijk had, stuurde ik snel alles naar Hong Kong via messenger en naar de agent in Amsterdam.

Daarna begon onze reis “Ruby goes Hong Kong”. We hadden Sonja (Rote Rose aus dem Elbe-Urstromtal) meegenomen om Ruby haar de gewende  zekerheid te geven.

De eerste pit stop was bij het Van der Valk Hotel in Hertogenbosch. Koffie voor ons en water en eten voor de wuffies.

               

De dag was prachtig en Ruby moest tussen 16.00 en 17.00 uur bij Zoologistic in Amsterdam zijn. Dus speelden we toursit in  eigen land en gingen we naar de Zaanse Schans. Een oud typisch dorpje in het noorden van Amsterdam met windmolens.

Daar is een winkel die de typisch Hollandse klompen verkoopt. Er zijn natuurlijk reuze Klompen  voor de fotoshoot.

 

Sonja en Ruby

Toen was ht zoveer. Rond 15.30 uur reden we terug naar Shiphol om Ruby op haar lange reis te sturen. De zoologistic  medewerker plakt alle stickers op de vliegbox . We moesten nu afscheid nemen van Ruby en wisten hoe lang de reis was …….. 11:00 uur pure vliegtijd. Plus een stop in Bangkok ……… natuurlijk hebben wij  thuis meteen de glightradar aangezet  om de vlucht via radar live te volgen.

By By kleine schat…..

We moesten eerst diep ademhalen, een paar tranen drogen, daarna trakteerden we ons op een drankje in Vinkeveen bij het boathouse

   

De volgende ochtend  meteen weer naar flightradar gekeken. Ruby had 2,5 uur vlucht voor de boeg en toen kon ik zien dat het vliegtuig was geland. Direct in contact met Linda en Alexander. Ze waren al op de luchthaven en moesten geduldig wachten tot de douane de papieren voor Ruby vrijgaaf en ze uiteindelijk uit de bench kon gehaald. Toen kwamen de verlossende foto’s eindelijk.

Ruby vwas snel gewend en dronk water en heeft wat brokken gegeten en was blij met de kinderen.

Happy End