23 mei 2012

Salzburg is zo prachtig

Dit jaar werd de Wereld Show in Salzburg/Oostenrijk gehouden. Heel veel jaren geleden heb ik deze stad al eens bezocht en was hier zeer van onder de indruk. Lenka Klimova, mijn goede vriendin, was eveneens hier aanwezig samen met haar zuster Hanka en 4 jaar oude zoontje Lukas. Vrijdag hadden wij iets tijd over voordat de tentoonstelling stress zou gaan beginnen en zijn we Salzburg in gegaan. Het weer was prachtig en het was gewoonweg hemels.

We hebben een paar mooie uren samen doorgebracht.Wat dit keer bijzonder was aan Salzburg, waren de vele vele rashonden die, samen met hun baasjes, door Salzburg liepen. Voor ons niet bijzonders, maar voor de meeste anderen verbazingwekkend.

S’middag hebben we bij het Hotel Sacher, dat aan de oever van de Salzach ligt, een grote bruine, een Einspänner en nog een andere koffie gedronken. Hier in Oostenrijk is het een hele kunst om een normale koffie te bestellen. Natuurlijk moesten we ook de bekende Kaiserschmarren proberen.

Salzburg-Hotel-Sacher-18-5-2012

op de ander oeverzijde staat de Residentie fontein.

Salzburg-18-5-2012-best-freinds-at-the-Residence-Brunnen

een paar straten verderop in de Getreidegasse staat het gele geboortehuis van Mozart. Een prachtige gelegenheid on nogmaals een kopje koffie te drinken.

De 4 blondines zijn: Hanka,Conny, Lenka en Lukas

Salzburg-4-blond's-18-5-12