15 mei 2024

Tentoonstellingen in mei 2024

Mei is eigenlijk veel te druk met tentoonstellingen, maar als je honden hebt, die je graag op  showt, dan zijn de nachten op tentoonstellingsdagen erg kort. Laat in de avond thuiskomen is een “straf” voor het winnen van alles. Dit is zeuren op hoog niveau

Op Hemelvaartsdag 9 mei vindt iedere twee jaar de Joe Kat Show plaats op het terrein van de kynologenclub Arnhem/NL. Mevrouw Marion Ten Cate uit Nederland keurt de 10 ingeschreven OES, waaronder 1 kampioen reu en 2 kampioen teven.

De uitblinker van de dag was “Skipper” hij won Beste van het Ras. Mevrouw Ten Cate schreef achteraf op Facebook dat het lang geleden was dat zij bobtails van zulke hoge kwaliteit had gekeurd.

Beste van het ras “Udo Jürgens aus dem  Elbe-Urstromtal” eigenaren Mike en Lillianne Friederich

   +

Gerda Jolink was er met haar  “Ch. Ultra Chic aus dem Elbe-Urstrotmal”, zij won de kampioensklasse en werd Res-Beste Teef

        

Aan het einde van de lange dag om 17.00 uur werd Best in Show gekeurd door Mevr. Ricki Lochs/NL.

“Skipper” werd 3e Best in Show.

Op zondag 12 mei 2024 zijn we naar de Nationale Show in Goes in Zeeland/NL geweest. De Ier Dhr. Simon Rooney keurt de enige 6 ingeschreven OES, 2 reuen en 4 teven.

Met heerlijke zonneschijn en hoge temperaturen is het draaglijk. Als je echter om 11.00 uur wordt gekeurd en dan tot 16.30 uur moet wachten op de Erering, is het bijna een te lange dag.

      

Bester van het ” Udo Jürgens aus dem Elbe-Urstromtal” Eigenaars Mike en Lillianne Friederich, beste teef was zijn halfzus (Rock me Amadeus uit het Elbe-Urstromtal is de vader) “Up to date van Snowboot Bears” Eigenaar Chris van Beirendonk

Dhr. Rooney keurde Groep 1 en “Skipper” behaalde de 2e plaats. Een perfecte dag

Chris van Beirendonk was donderdag met haar “Winnetou aus dem  Elbe-Urstromtal” in Frankrijk op de tentoonstelling van de Franse Bobtail Club. De keurmeester was mevrouw Malacrida uit Italië, fokker van Nobilpazzi OES. “Winnetou” won Beste Baby, hij is 7,5 maanden oud.

Mevrouw Bardelli toonde daar haar prachtige jonge “Ch. Verliebt aus dem Elbe-Urstromtal” in de tussenklasse. Helaas kon de keurmeester haar kwaliteiten niet wardeeren. Er was een 3e plaats van 4 teven in de tussenklasse.

Op zaterdag 11 mei 2028 en zondag 12 mei 2024 vond er een dubbele CACIB-show plaats in Gent/België. Zaterdag exposeerde Chris van Beirendonk met veel succes haar “Winntou aus dem Elbe-Urstromtal”. Hij werd door keurmeester Dhr. Dupas uitgeroepen tot Beste Baby. Ter ere daarvan werd hij Res-Best in Show van de baby’s van alle rassen. De keurmeester was mevrouw I. Hectors/België

Zijn moeder “Ch. Sexygirl aus dem Elbe-Urstromtal” eigenaar M. Weissmann was op beide dagen tentoongesteld. De keurmeester Dhr. Dupas/F. beoordeeld met Uitmuntend 1, Res-CACIB, Res-CAC en op zondag mevrouw R. Wagner/LUX met Uitmuntend 1.

“Winntou” had zaterdag een familiereünie, niet alleen zijn moeder “Ch. Sexygirl aus dem Elbe-Urstromtal” was tentoongesteld, zijn vader Ch. “Airzeppeline Hercules Junior of Mat’n Nic” eigenaar Kanales/Autolitano, van Engelen was dat ook, werd eveneens geshowd en werd Res-Beste Reu.

Er was een familiefoto nodig:

Mamm, Winnetou en papa

“Winnetou’s” nestbroer “Wild West aus dem Elbe-Urstromtal” van de familie Laminger uit Oostenrijk werd ook met succes tentoongesteld in Slovenië/Maribor.

Ook zijn “grote zus” de “Vivian Westwood aus dem  Elbe-Urstromtal” was succesvol tentoongesteld, 2x CAC en 1x Res-CACIB